Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki (/Thread-Gry-pytania-dyskusje-popierd%C3%B3%C5%82ki--883)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

- B2Ka - 06-09-2010

Grał ktoś w Braid? Może polecić? Widziałem wiele pozytywnych opinii ale wciąż zastanawiam się nad zakupem, bo w końcu gra została wydana w polszy przez o dziwo City Interactive, które zresztą wprowadziło niedawno inną niezależną produkcję - World of Goo.

- wujo444 - 06-09-2010

CI wbrew pozorom, zachowuje się coraz lepiej. Wydaje mniejsze, tanie, ale nadal ciekawe gry (w tym przygodówki, co dla mnie samo w sobie jest plusem :) ) a do tego rozwija swoje studia. Niby ten ich Snajper żadne wielkie dzieło, ale 500 tys sztuk zeszło...

- BezcelowyAlbatros - 05-10-2010

Pytanie odnośnie wkurwiającego elementu Red Dead Redemption, jakim jest gra Liar's Dice, wygranie której potrzebne jest do zakończenia jednego z pobocznych questów: czy ktoś może mi jakoś łopatologicznie wyjaśnić, jak się w to gra? Najlepiej na podstawie gry z RDR. Kurcze, w końcu sam wszystko bym rozgryzł, gdyby nie stawka 200$ z jaką trzeba wejść w Liar's Dice. Z góry dziękuję :)

- Sancho - 05-10-2010

Ja tam nigdy nie grałem w RDR, ale widze ze na yt jest mnóstwo poradników dotyczących gry w Liar's dice np.

- BezcelowyAlbatros - 05-10-2010

Obejrzałem to i głupi jestem, tak jak byłem. Zdało by się coś takiego po polsku, bo chociaż większość z tego, co facet nawija rozumiem, to albo on coś za bardzo kręci w tym tłumaczeniu, albo ja taki niekumaty jestem.

- Karol - 05-10-2010

B2Ka napisał(a):Grał ktoś w Braid? Może polecić? Widziałem wiele pozytywnych opinii ale wciąż zastanawiam się nad zakupem, bo w końcu gra została wydana w polszy przez o dziwo City Interactive, które zresztą wprowadziło niedawno inną niezależną produkcję - World of Goo.

Zdecydowanie warto! Gra opiera się na rewelacyjnym pomyśle i wykorzystuje go na mnóstwo sposobów. Rewelacyjna gra, z absolutnie mistrzowskimi i niekonwencjonalnymi zagadkami, które wymagają od gracza ciągłego podważania tego, co nauczył się dotychczas. Do każdego problemu za każdym razem trzeba podejść w inny, mniej konwencjonalny sposób, trzeba nauczyć się myślenia bardzo abstrakcyjnego (a przy tym wyjątkowo logicznego) i podyktowanego ciekawą fizyką świata (a właściwie pojęcia "czasu") w Braid. Świetny i bardzo przewrotny tytuł. Choć nie wiem na ile moje zdanie cię interesuje, bo przecież jestem tylko idiotą-demokratą :P.

- Glut - 04-12-2010

W którymś CDA było demko gry, której tytułu za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć. Całe demo działo się na cmentarzu, był jakiś pogrzeb i nagle wpadali "przciwnicy" i zaczynała się strzelanina z systemem kowerów. Ktoś pomoże?

- Snuffer - 04-12-2010

Made Man!

- Glut - 04-12-2010

Dzięki.

- Ciastek - 28-12-2010

To ja mam similar question :P W okolicach 2001 grałem sobie w demko jakiejs gry dziejącej się w średniowieczu bodajże, chodziło się w niej po cmentarzu i wyrzynało mieczem szkielety i podobne rzeczy. Były 2 postacie do wyboru i z tego co pamiętam gra była oparta na skryptach.
Any idea? Bardzo mi zależy ;<

- piter87 - 28-12-2010

severance - blade of darkness?

- Ciastek - 28-12-2010

Wiszę ci piwo :grin:

- Fanatik - 06-01-2011

piter87 napisał(a):severance - blade of darkness?

AAAAA gra legenda jak dla mnie, spędziłem przy niej miesiąc czasu kilka lat temu. Grafika jak na tamte lata powalała - wygląd wody, te cienie, pochodnie - wszystko miało swój smaczek. A sam gameplay - miodzio. Do tej pory nie powstała gra na PC, w której tak przyjemnie machałoby się mieczem w widoku TPP (bo Dark Messiah jako FPP było super). Combosy wykonywane kosą śnią mi się do dziś, kończyny latały wszędzie i krew się lała ostro. Nieraz podnosiłem odciętą rękę wroga i naparzałem nią jego kompana. To jedna z tych gier, które mają u mnie na zawsze zarezerwowane miejsce w pamięci i na dysku.

Mała ciekawostka - dwa lata temu wypatrzylem tą grę na austriackim pchlim targu pod Wiedniem. I to w wersji angielskiej, stan opakowania był idealny. Jugol chciał za nią 1 euro - tyle co nic (w Polsce chodzi oryginał nawet po 5 dych). Wyciągam opakowanie, by sprawdzić stan płytki, a w środku pusto. Z boku stoiska podchodzi jego synalek, tak na oko z 10 lat, i mówi po niemiecku, że właśnie wczoraj zabrał sobie do domu tą płytkę i jej nie odda, bo gra jest super. Zaoferowałem nawet 10 euro, ale typ tylko wzruszył ramionami i stwierdził, że na dzieciaka nic nie poradzi. Kids sucks.

- Hitch - 10-05-2011

Czy jest jakaś możliwość ściągania dem PS3 na PC i przenoszenia ich na konsole za pomocą jakiegokolwiek nośnika?

- Anielski_Pyl - 10-05-2011

Wiem, że niemożliwym jest zrzucenie od kolegi gry z PSN na PenDrive'a i odpalenie jej na swojej konsoli. Jeśli chodzi o dema, to wiedz, że PS3 i PSP funkcjonują podobnie. W przypadku przenośniaka można zasysać dema na PieCa i przerzucać je za pomocą USB na konsolę. Na PS3 nie bawiłem się dotąd w dema, dlatego więcej powiedzieć nie umiem.

- Hitch - 10-05-2011

Czekałem dwa tygodnie na nowego MK i poczekam sobie pewnie z kolejny tydzień, więc chociaż bym pociurał w demko, ale PSN nie działa, więc jakoś inaczej musiałbym je zrzucić na konsolę.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Hitch - 23-05-2011

Nie mogę wykonać Power Kombo w Tutorialu nowego Mortal Kombat. Niezależnie od tego, jak szybko lub wolno wciskam kombinacje, sekwencja się nie udaje :(

Ma ktoś jakąś złotą radę?

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - military - 23-05-2011

Tak. Zapisz się do szkoły dla lamerów.:)

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Hitch - 23-05-2011

To tam dostałeś na odchodne X360? Spasuję :)

Już sobie poradziłem. Jak się okazuje, przy niektórych kombosach nie szybkość wciskania klawiszy decyduje o tym, że sekwencja się uda. Czasami trzeba "zjechać" palcem na kolejne guziki.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Hitch - 07-07-2011

Jack Orlando Director's Cut. Żadnych buraków z instalacją, gra śmiga aż miło bez żadnego gimnastykowania się, ale... Ale gówno nie pamięta ustawień opcji po restarcie! What the fuck? W sieci trudno znaleźć cokolwiek na temat tej przedpotopowej przygodówki. Jakieś pomysły? Zmiana trybu kompatybilności nic nie daje. Żadnego pliku z konfiguracją też nie ma.