Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co to za film? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99)

- Don Vito - 13-08-2006

To jeszcze ja się spytam... Otóż kilka lat temu widziałem fragment owego filmu na Polsacie i pamiętam, że był to megahit, albo film tygodnia. Było to o policjancie, który inwigilował mafię. Pamiętam taką scenę, że założył sobie podsłuch w bucie i poszedł na spotkanie z kolegami z ferajny. Oni zaprowadzili go do chińskiej/japońskiej restauracji, gdzie obowiązywał zwyczaj zdejmowania butów. Główny bohater nie chciał tego zrobić, zaczął się kłócić z właścicielem i w końcu go (właściciela) pobił. Zna ktoś tytuł tego filmu?

- Jakuzzi - 13-08-2006

Donnie Brasco?

- jajcasz - 17-08-2006

pamietam tyle weterani z wietnamu szukaja w wietnamie lub laosie skarbu duzo strzelali pamietam ze czytal to knapik i mial okolo 80 minut

- Predator895 - 17-08-2006

Don Vito napisał(a):To jeszcze ja się spytam... Otóż kilka lat temu widziałem fragment owego filmu na Polsacie i pamiętam, że był to megahit, albo film tygodnia. Było to o policjancie, który inwigilował mafię. Pamiętam taką scenę, że założył sobie podsłuch w bucie i poszedł na spotkanie z kolegami z ferajny. Oni zaprowadzili go do chińskiej/japońskiej restauracji, gdzie obowiązywał zwyczaj zdejmowania butów. Główny bohater nie chciał tego zrobić, zaczął się kłócić z właścicielem i w końcu go (właściciela) pobił. Zna ktoś tytuł tego filmu?

zdecydowanie Donnie Brasco :D

- DeseRt - 19-08-2006

Witam wszystkich serdecznie.

Generalnie mam 3 tytoly filmow ktorych nie moge sobie przypomniec i raczej
nie przypomne ze wzgledu na to ze ogladalem je bardzo dawno temu i tylko raz. Wszystkie filmy sa horrorami.

1 Film

Widzialem go raz na kasecie VHS i to nie caly, dopuki ojciec nie wlazl do pokoju :) Ale z tego co zapamietalem to chodzilo o to, ze grupka mlodych ludzi wybrala sie nad jezioro albo staw poplywac. Czesc wskoczyla do wody.
W pewnym momencie na tafli wody pojawia sie jakby taka plama ropy czy jakiegos czarnego smaru w niej plywalo pelno szczatkow ryb jakies odpadki czy cos... no i ta maz zaczela zabijac ludzi. Ktokolwiek do niej podplynal albo znalazl sie w niej ginal wciagniety w nia czy jakos tak...
Z tego co mi utkwilo w glowie to kawalek sceny jak chlopak z dziewczyna uratowali sie na tratwie przed tym "czyms" i ta tratwa wlynalema w ta plane i to usilowalo ich dopasc, ale jakos udalo im sie przezyc... dalej jak sie film potoczyl niewiem.

2 Film

Film generalnie wydaje sie byc typowym horrem gore pewnie nalezacym do grona tego typu filmow amerykaskich z lat 80, ale nie jestem pewny.
Akcja filmu dzieje sie w szkole "obecnie" i w "przyszlosci". Jest grupka mlodych studentow czy uczniow, ktorzy nasmiewaja sie i ponizaja pewnego ucznia, ktory jest w oczach tej "rozrywkowej grupki" takim szkolnym kujanem. Pewnego dnia przed zajeciami przywodca tej paczki postanawia temu kujonowi wyciac numer. Zakrada sie do pracowni i do aparatury laboratoryjnej dolewa czegos. Potem nieswiadomy chlopak zaczyna przeprowadzac eksperyment i dochodzi eksplozji czy cos... w wyniku czego jest ciezko ranny. Przyjezdza policja, pogotowie goscia zabieraja do szpitala.
I tu sie jakby wstep filmu konczy. Potem film przenosi nas moze z 15 lat pozniej. Ta sama grupa ludzi ktorzy byli sprawcami tej tragedii z przed lat dostaja listy z zaproszeniem na nocna impreze do starej szkoly. Niewiedza od kogo to jest tylko sie domyslaja i postanawiaja skorzystac z zaproszenia.
No i sie zaczyna klasyczna krwawa jatka. Wszyscy gina... ale na koncu filmu okazuje sie ze to jest jakby sen tego chlopaka, ktory lezal na lozku szpitalnym w czasie rehabilitacji. Generalnie film konczy sie taka mocno rockowa piosenka. Aha i dodam, ze gosc zabija tych ludzi w dosc oryginalny sposob i caly czas jest w przebraniu nadwornego blazna tzn. nosi jakby maske i taka czapke blazna zakonczana u gory dzwoneczkami ;)
Jedna ze scen z tego co zapamietalem to to, ze jest tam taki stary murzyn ktory jest woznym w tej szkole i ginie przybity siekiera do drzwi toalety albo jakos tak. :D

3 Film

Z tego filmu praktycznie nic nie pamietam szczegolnego.
Wiem tylko ze akcja dzieje sie wspolczesnie i chyba na platformie wiertniczej. Chyba glownym bohaterem jest kobieta, ktora jest inzynierem nadzorujacym cala prace. Generalnie chodzi o to, ze podczas odwiertu robotnicy przebijaja sie do jakiejs szczeliny skalnej gdzie odnajduja takie wezoidalne lartwy albo ich jaja. No i wiadomo.. te potworki sie wydostaja i zaczynaja psocic na tej platformie wierniczej. Tyle z tego co pamietam :) Film moze klimatem albo fabula nawiazuje do Obcego.
Wiem ze jest taki film "Wstrzasy" i to kilka czesci, ale to sa dwa rozne fimy.

Pozdrawiam.

- Great Gonzo - 19-08-2006

Z czystej ciekawości, co to znaczy "wezoidalny", bo ani w googlu ani w słownikach nie ma :?: :wink: .

- DeseRt - 19-08-2006

To znaczy podobne do wezy... wezowe potwory :P
Ale tak na powaznie ten 3 horror moze byc troche zle podany. Poprostu mam szczatkowa wiedze na temat tego co tam widzialem kiedys gdzies...
A wsumie to tak najbardziej zalezy mi na tym 2 horrorze dlugo go szukalem i nie udalo mi sie powiazac tej historii z jakims sensownym tytolem.

- wujekhaker - 19-08-2006

Ja zapytam o cos prostego. Brytyjski film, który widziałem lata temu na Canal+, w jakimś temacie ktoś o nim też wspominał tylko nie mogę już teraz tego znaleźć. Głównymi bohaterami jest grupka oprychów, cwaniaczków i jakiś większy boss w okolicy daje im chyba zecenie: mają ukraść jakiemuś kolekcjonerowi parę zabytkowych strzelb. Pamiętam że akcja się zagęściła i zrobiła się wielka komedia pomyłek. Jakimś cudem chyba je ukradli bo ostatnia scena pokazuje jednego z nich stojącego na moście i chyba wrzucającego strzelby do wody. Coś mi się kojarzy że ktoś pisał tutaj na forum o alternatywnym zakończeniu, ale nie jestem pewien. Film jak reklamowali to chwalili się tym że grają tam prawdziwi opryszkowie i karki wszelkiej maści.
Ache jeszcze jakby ktoś znał inne fajne filmy z wysp o podobnym klimacie to by było fajnie.Jakoś angielskie filmy mi się podobają, dialogi są szczere a bluzgi soczyste i autentyczne :)

- tomashec - 19-08-2006

Wujku: LOCK STOCK AND TWO SMOKING BARRELS , po polsku PORACHUNKI.
rez guy ritchie.

w tym klimacie polecam tegoz rezysera SNATCH. (po polsku PRZEKRET).

- Stark - 19-08-2006

DeseRt napisał(a):1 Film

Creepshow 2

DeseRt napisał(a):2 Film

Slaughter High

DeseRt napisał(a):3 Film

The Intruder Within

- DeseRt - 19-08-2006

Wielkie dzieki.
Strzal w dziesiatke, wszsytkei tytuly sie zgadzaja :)

- Anonymous - 19-08-2006

a ja głowię się nad tytułem filmu, który opowiada historię dziewczyny szykującej się do wysadzenia się w powietrze. widziałem fragment, zapomniałem zerknąć do tytułu, ale na pewno jest to produkcja indyjska/pakistańska/afgańska itp. bardzo proszę o tytuł, muszę uruchomić torrenta albo temu podobne, bo nie wierzę, że można ów film dostać w sposób legalny :)

- Stark - 19-08-2006

Moze pokazywany w tym roku na ENH "Day Night Day Night"? To amerykanski film, ale reszta sie zgadza.
http://imdb.com/title/tt0499455/

- Anonymous - 19-08-2006

to nie ten. ale już mam :) chodzi o to -> http://imdb.com/title/tt0169302/

jakie to proste niby było :)

- wujekhaker - 21-08-2006

zapomniałem, dzięki tomaschec. To napewno ten film, już go mam

- Anonymous - 22-08-2006

widzialem hiszpanski (?) film w kinie luna (jakies pol roku temu, w poniedzialek :D) no i chcialbym poznac jego tytul

bardzo mozliwe ze nazywal sie "milosc dla wszystkich", ale google mi nic nie mowi

generalnie opowiadal o losie dziwacznego miasteczka, gdzie pewna pani uprawiala seks ze wszystkimi mezczyznami co powodowalo ogolna harmonie

chcialbym jeszcze raz obejrzec ten film
zna ktos moze tytul?

- Mefisto - 23-08-2006

dowiedz się w Lunie skoro tam go widziałeś :P

- Fantasmagor - 23-08-2006

To będzie to -> Miłość dla każdego

- Jackson - 03-09-2006

Mefisto napisał(a):dowiedz się w Lunie skoro tam go widziałeś :P
Jesteś nieuprzejmy wobec nowych forumowiczów :roll:

- wujekhaker - 03-09-2006

Filmu nie widziałem, ale o nim czytałem :)

Akcja toczy się chyba w Paryżu, jest organizowany jakis doroczny pokaz, festiwal mody siakiegoś znanego kreatora. Zjeżdżają ludzie z całego świata i ktoś chyba ginie. Więcej niestety nie pamiętam, a film zapowiadał się fajnie tylko o nim zapomnialem.