Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - slepy51 - 08-11-2023

Nie no, jest sporo dobrego brytyjskiego humoru ale ogólnie całość to jak najbardziej poważna historia i to bardzo wciągająca. Od siebie w aspektach humorystycznych dokłada też sporo Gary Oldman, który tutaj ewidentnie nie gra na odpierdol tylko fantastycznie bawi się rolą.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 08-11-2023

(08-11-2023, 13:28)slepy51 napisał(a): Nie, normalny serial szpiegowski na poważnie, humor bardziej bierze się z tego, że bohaterowie są często "ułomni" i nie zawsze ogarniają robotę ;)

Ale na ile to, że nie ograniają jest tu istotne. Bo też słyszałem duzo dobrego, w tym i o Oldmanie, możliwe, że nawet na forum (michax?), ale trailer pierwszego sezonu mnie trochę zniechęcił wlasnie tym, że sugerował, że to jest o zespole gamoni, których Oldman dostał i musi się z nimi męczyć.

Tak czy inaczej pewnie dam szansę jak skoncze The North Water.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - slepy51 - 08-11-2023

No na tym pomyśle opiera się cała fabuła opowiadająca o jednostce złożonej z takich "odrzutów", którzy czymś sobie przeskrobali/coś odwalili i zostali zesłani z MI5 do Slough House właśnie żeby zajmować się jakąś nudną papierologią itp. i trafiają na coś, dzięki czemu mają szansę się zrehabilitować i udowodnić też sobie, że jednak coś tam ogarniają a jakaś jedna porażka nie może rzutować na całe ich życie/kariery - no jest to znany i lubiany schemat, ale nie jest to żadna komedia pomyłek czy inne wesoły pierdy a wciągająca opowieść szpiegowska, której naprawdę warto dać szansę. No i będę się powtarzał, ale Gary Oldman jest tutaj wybitny.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 08-11-2023

Ok, dzięki. I tak bym pewnie dal szansę, ale tym bardziej mnie namówiłeś.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Dr Strangelove - 09-11-2023

Obejrzałem dwa odcinki i warsztatowo, realizacyjnie, aktorsko jest naprawdę dobrze. Natomiast trochę mi się gryzie jedna rzecz.
PS. Jakiś leniwy moderator mógłby wydzielić w sumie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 13-11-2023

Justin Kurzel wyreżyseruje miniserial na podstawie znakomitej powieści Richarda Flanagana, wydanej u nas jako "Ścieżki Północy". W roli głównej Jacob Elordi.
https://www.thewrap.com/jacob-elordi-narrow-road-to-the-deep-north-sony/

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Nemo - 14-11-2023

(08-11-2023, 14:39)slepy51 napisał(a): No na tym pomyśle opiera się cała fabuła opowiadająca o jednostce złożonej z takich "odrzutów", którzy czymś sobie przeskrobali/coś odwalili i zostali zesłani z MI5 do Slough House właśnie żeby zajmować się jakąś nudną papierologią itp. i trafiają na coś, dzięki czemu mają szansę się zrehabilitować i udowodnić też sobie, że jednak coś tam ogarniają a jakaś jedna porażka nie może rzutować na całe ich życie/kariery - no jest to znany i lubiany schemat, ale nie jest to żadna komedia pomyłek czy inne wesoły pierdy a wciągająca opowieść szpiegowska, której naprawdę warto dać szansę. No i będę się powtarzał, ale Gary Oldman jest tutaj wybitny.

Gary Oldman por raz kolejny w roli szpiega.

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 29-11-2023

Ogląda ktoś nowe Fargo?

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 29-11-2023

Opinie jakie czytałem mówią o najlepszym starcie sezonu od czasów jedynki, trochę korci żeby sprawdzić, ale chyba poczekam na całość.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 29-11-2023

Pełna zapowiedź drugiego sezonu "Dr. Death". Tym razem w tle historia Paolo Macchiariniego, który trafił na pierwsze strony gazet dzięki pionierskiej operacji przeszczepu tchawicy, a później oskarżono go o spowodowanie śmierci trzech pacjentów. W roli głównej Edgar Ramirez. Premiera 21 grudnia.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 02-12-2023

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 02-12-2023

Drugi sezon "Halo" od 6 lutego...

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - slepy51 - 07-12-2023

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - slepy51 - 20-12-2023

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snappik - 20-12-2023

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Corn - 21-12-2023

and suddenly, no black actors were around filming!

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 21-12-2023

Są jakieś dzieci w jednym fragmencie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 24-12-2023

Zorro dla Amazon Prime.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - OGPUEE - 24-12-2023

A to nie miał być żeński Zorro :)?

Wygląda nieźle i po bożemu. A jak ktoś będzie narzekać na indianskie motywy, to powiem, że już w wersji z Fairbanksem był w dobrej komitywie z Indianami i Bernardo był takowym. Poza tym to jakieś hiszpańskojęzyczne, więc zero smrodu z Hollywood.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Reno - 24-12-2023

(24-12-2023, 14:23)OGPUEE napisał(a): Poza tym to jakieś hiszpańskojęzyczne, więc zero smrodu z Hollywood.

I przez to brzmi jak jakiś Zbuntowany Anioł czy inne corazon. Wygląda też średnio.