Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Justice League (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624)

RE: Justice League (2017) - Corn - 14-02-2021

Fajny ten zwiastun. Taki, że aż poczułem nostalgię za 2006 rokiem. I to mrugnięcie do fanów Jokera Phoenixa subtelne niczym głaskanie krzesłem po twarzy...

RE: Justice League (2017) - Lawrence - 14-02-2021

Tak napiszę od razu, gdyż już widzę, że w Internetach ludzie się zachwycają nad kawałkiem z początku trailera i chwalą za niego Toma Holkenborga aka Junkie XL. Chwalić trzeba, ale Lisę Gerrard, gdyż to jej kompozycja, a dokładnie utwór pt. "Celon". 

RE: Justice League (2017) - marsgrey21 - 14-02-2021

(14-02-2021, 18:30)Corn napisał(a): Fajny ten zwiastun. Taki, że aż poczułem nostalgię za 2006 rokiem. I to mrugnięcie do fanów Jokera Phoenixa subtelne niczym głaskanie krzesłem po twarzy...

We live in a society, where honor is a distant memory

Gdyby powiedział tylko "We live in a society" i spuentował to uśmiechem to bym to tak odebrał, ale w całości dla mnie to tak nie wybrzmiewa.

Swoją drogą, Batfleck pod wpływem Armasowej się ładnie ogarnął, w tej scenie z reshootów wygląda dokładnie tak jak kilka lat temu.

RE: Justice League (2017) - Rozgdz - 14-02-2021

Wygląda jak coś dla kogoś kto lubi BvS :p

Spodziewam się zaniedługo po premierze pojawienia się Iris West we "Flashu" i ogłoszenia jakiegoś projektu z Jaredem Leto jako Jokerem ;)

Podoba mi się to znaczące "Batman" Leto ;)

Ale najbardziej jestem ciekaw tego kogo chyba jeszcze nigdzie nie było (chyba że głosem) - czyli Lexa Luthora. To jest moja ulubiona postać z BvS i bardzo ciekawy osobnik.

RE: Justice League (2017) - Spoilerowo - 14-02-2021

(14-02-2021, 18:58)marsgrey21 napisał(a): Swoją drogą, Batfleck pod wpływem Armasowej się ładnie ogarnął, w tej scenie z reshootów wygląda dokładnie tak jak kilka lat temu.

o którą scenę Ci chodzi bo chyba nie o tę co z Dianą rozmawia? ta scena była już nakręcona a w tej końcowej z Jokerem to gdzie miał się ogarniać jak w masce i kostiumie jest

O tą z Jokerem. Widać po jego twarzy (pomimo maski), że jest w o wiele lepszym stanie niż kiedy robił reshooty do Josstice League gdzie w masce wyglądał dosyć słabło, jakby był napuchnięty i było widać po oczach brak jakiegokolwiek zainteresowania i entuzjazmu.

(13-02-2021, 20:06)shamar napisał(a): Cały czas mogą nakręcić MoS 2. I optymalnym rozwiązaniem byłoby, żeby dział się przed BvS. Skoro zrobili to 2 razy z WW, mogą i z Supem.

Teoretycznie, ale myślę że nie taki jest Wielki Plan :)
Do tej pory mieliśmy Supsa szukającego siebie i w obliczu Wielkich Problemów. Na logikę teraz powinien być głównie Clark, jego praca w Daily Planet, bycie symbolem nadziei, relacja z Lois - bo tego jeszcze nie mieliśmy. Coś takiego by pasowało jednak bardziej po jego optymistycznym powrocie w JL.

(13-02-2021, 21:16)Gieferg napisał(a): Pewnie wiesz, że jesteś uosobieniem słowa "nadinterpretacja"? Seriale są niepowiązane z DCEU a więc i nieistotne, Warner nie ma żadnego przemyślanego planu tylko rzuca w ścianę czym popadnie, a jak coś się akurat przyklei (WW, Aquaman) to tego się chwyta. Tyle.

Nie są istotne treścią chociaż.. uważam że kwestia potomka Clarka i Lois która pojawi się w serialu - będzie miała spore znaczenie w Universum filmowym w przyszłości. Jednym z problemów DC jest mała popularność postaci. "Aquaman" zrobił taką kasę z powodu postaci, aktora, czy dlatego że było to rozbuchane, wielkie widowisko? Stawiam na ostatnią część. Jakbyś chciał robić film solowy o Supergirl z marszu -bez serialu i  po filmie z 1984 - to czy miałby on szanse na finansowy sukces? Wciąż to zresztą nie wygląda za dobrze.

Ok, ale na czym opierasz to zdanie? Tylko na filmach czy na doniesieniach medialnych ? Ja staram się te dwie rzeczy rozgraniczać. Naszkicować ogólny plan na univerum to przecież nie jest nic wielkiego, bierzesz jakiegoś komiksiarza z DC i zrobi ci w jeden dzień.

(13-02-2021, 21:26)raven.second napisał(a): Zapomniałeś o kreskówkach. Kreskówki pewnie też są częścią tego wielkiego planu :)

Właściwie.. ^_^ Ekipa Justice League bardzo przypomina tą która pojawiła się w animacji "Justice League War". Tylko w animacji  są Lantern i Shazam a nie ma jeszcze Aquamana (który z Merą dojdzie w kolejnym filmie). Ten bajer z bronią Cyborga której nie może opanować pojawił się w JL, tak jak i Batman latający na parademonie. Jest też Darkseid i parademony. Jest walka Supsa z Batmanem. Jest Flash będący fanem Batmana. Jest Diana odkrywająca lody. Jest odniesienie superbohaterów do bogów. Jakieś takie.. do czegoś chyba podobne :)

Komiksów tych nie czytałem, ale gdzieś się dogrzebałem że ta animacja jest dość wiernie oparta na komiksach Geoffa Johnsa z New 52.

Najwyraźniej to było świadome użycie mema.

[twitter]https://twitter.com/JaredLeto/status/1361006768457846787?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1361006768457846787%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.redditmedia.com%2Fmediaembed%2Fljt2k5%3Fresponsive%3Dtrueis_nightmode%3Dtrue[/twitter]

Minęło już 13 lat odkąd Joker ostatni raz odezwał się do Batmana w pełnometrażowym fimie.

RE: Justice League (2017) - OGPUEE - 14-02-2021

Widzę, że enyopodobne jęki zwiastują głębię i powagę :).

Nie, nie zajarało mnie. Może kiedyś obejrzę.

RE: Justice League (2017) - raven.second - 14-02-2021

Cytat:a logikę teraz powinien być głównie Clark, jego praca w Daily Planet, bycie symbolem nadziei, relacja z Lois - bo tego jeszcze nie mieliśmy. Coś takiego by pasowało jednak bardziej po jego optymistycznym powrocie w JL
Clark przypadkiem nie jest trupem?

Cytat:Jakbyś chciał robić film solowy o Supergirl z marszu -bez serialu i po filmie z 1984 - to czy miałby on szanse na finansowy sukces?
Darowałbym sobie Supergirl i w jej miejscie wstawił Karę Zor L, czyli Power Girl, czyli babę, która chodzi do kina, zbiera kule śnieżne, żre pizzę i ogląda The Wire z kumpelą, a w międzyczasie odpędza się od kosmicznego kowboja który chce zaruchać :)

Cóż, w zasadzie nie wiemy co dalej z Clarkiem - ale widzimy go w "Clarkowych" okularach wbiegającego do zaułka gdzieś w mieście.(co jest nawiązaniem chyba do sceny z "Superman 2"). Należałoby go więc jakoś "ożywić" :p

Będzie chyba ktoś jeszcze inny. Kiedyś wklejałem tutaj link do komiksu będącego prequelem do MoS. Kara jest tam dość młoda ale jest kapitanem statku i dowódcą wyprawy kolonizacyjnej z czasów Ery Ekspansji Kryptona. Story do komiksu stworzyli Zack Snyder, Goyer i Geoff Johns - więc chyba niezależnie od "wizji" z niego nie zrezygnują. To był ten statek który w MoS znalazł Clark po leżeniu co najmniej 18 tysięcy lat pod lodem - i który teraz tkwi w środku Metropolis. A Kary na razie brak. Szykuje się więc ktoś "z przeszłością" ;)

RE: Justice League (2017) - marsgrey21 - 15-02-2021

RE: Justice League (2017) - Lawrence - 15-02-2021

(14-02-2021, 19:53)OGPUEE napisał(a): Widzę, że enyopodobne jęki zwiastują głębię i powagę :).

Trochę więcej szacunku wobec Lisy Gerrard jednak poproszę. 

A ten kawałek Junkiego co jest brzmi dokładnie tak jak można byłoby się spodziewać z silną perkusją i dość płaskim dźwiękiem. I na razie usuwają ten kawałek z YouTube'a, a więc ciekawe ile ten link powyżej wytrwa. 

RE: Justice League (2017) - Gieferg - 15-02-2021

O ile film powinien być znacznie lepszy od wersji kinowej, tak pod względem muzycznym niestety na wiele nie liczę.
Nie znam żadnego soundtracku Junkiego, który byłbym czymś więcej niż łupanką mającą najwyżej kilka dobrych momentów. Ostatnio uzupełniłem kolekcję soundtracków DCEU o BvS i jest to zdecydowanie najsłabsza pozycja spośród tych, które mam na półce (MoS, BvS, WW i JL). Poza Beautiful Lie, Is She With You i ewentualnie motywem Luthora nie ma tam nic godnego uwagi. Zakładam, że bez Zimmera będzie tylko gorzej.

RE: Justice League (2017) - Lawrence - 15-02-2021

(15-02-2021, 18:11)Gieferg napisał(a):  BvS i jest to zdecydowanie najsłabsza pozycja spośród tych, które mam na półce (MoS, BvS, WW i JL). Poza Beautiful Lie, Is She With You i ewentualnie motywem Luthora nie ma tam nic godnego uwagi. 

Akurat te wszystkie są autorstwa Zimmera. :D Z kilku źródeł wiem, że Hans musiał trochę "ratować ten score", którego i tak na początku mu się nie chciało robić i myślał, że Junkie zrobi mu więcej roboty i będzie miał spokój. Cóż wyszło to trochę inaczej. 

RE: Justice League (2017) - Gieferg - 15-02-2021

Cytat:Hans musiał trochę "ratować ten score",
Szkoda, że nie dał rady.

RE: Justice League (2017) - Metatron - 17-02-2021

Obserwowałem projekt z zaciekawieniem jako wielki fan Watchmen, popierałem Snydera i jego ruch, ale tym trailerem czuję się oszukany. Snyder w każdym niemal swoim filmie pokazał, że jest wizualnym geniuszem, umiejącym stworzyć dopieszczone i stonowane scenerie, bohaterów. A ten trailer to jakaś parodia. Darkseid wygląda jak wyjęty z gry na PS3, ujęcia z Cyborgiem sztuczne. A najbardziej drażni w oczy mnie to, że dobrze nakręcone sceny w stylu Man Of Steel są wymieszane z komputerową marvelozą.

Wygląda jak coś co mogłoby się pojawić w X-men lub Avengers. Szanowałem Snydera że cisnął konsekwentnie swoje spojrzenie na peleryniarzy, ale zaczynam wątpić czy nie rozmienił się na drobne i nie zechciał zrobić swojego Avengers Game Over, zamiast tego czego fani od niego oczekiwali.

RE: Justice League (2017) - shamar - 17-02-2021

Ale już w MoS były wymieszane sceny

RE: Justice League (2017) - Metatron - 17-02-2021

Gdzie? Wszystko w MoS było spójne. Tutaj to wygląda, jakby Snyder do blendera wrzucił Man of Steel i Avengers. Bigos w serniku, wizualnie. Moim zdaniem oczywiście.

RE: Justice League (2017) - shamar - 18-02-2021

Chodzi o sceny z obrzydliwym CGI np. na statku