Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 26-06-2024

Warto podać tytuł tego serialu: Disclaimer i to, że za zdjęcia odpowiada Lubezki.

Zarówno Cuaron jak i Lubezki to się ostatnimi laty nie przepracowują. Lubezki to w ogóle po oscarowym hat tricku skompletowanym w 2016 r. wygląda jakby przeszedł na pseudoemeryturę: po znajomości nakręcił jeszcze film Malickowi, a Davidowi Russelowi to chyba tylko użyczył nazwiska w napisach, bo Amsterdam wyglądał jak zrobiony przez anonimowego rzemieślnika.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kryst_007 - 26-06-2024

Song to Song chyba kręcił w 2012, gdy jeszcze był mocno zapracowany. A co do Russella... Wierzę, że ten na swój sposób go czymś zaszantażował by zwerbować do tej swojej katastrofy, bo nie wierzę, że Lubezki przez te wszystkie lata nie dostawał ciekawszych propozycji.

To tym bardziej niesamowite, bo mamy takie okresy w pracy Lubezkiego:
-lata 2001-2006: Ali, I twoją matkę też, Lemony Sticket, Podróż do Nowej Ziemi, Ludzkie Dzieci plus jakiś The Assassination of Richard Nixon
-od zakończeniu zdjęć do Zjawy (2015) do dzisiaj: Amsterdam
Dorobił się milionów i teraz nie chce mu się pracować, czy co? Propozycje na bank były, bo jak można na takim technicznym, specjalistycznym stanowisku po TRZECH OSCARACH z rzędu nie dostawać propozycji.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 26-06-2024

Chyba rzeczywiście po prostu zluzował i spoko. Zrobił wiele zajebistych rzeczy, ale też zaczął się trochę powtarzać, może jeszcze autoparodia to nie była, ale jakoś bardzo za nim nie tęsknię.

Co do tego serialu to wiadomo, że od Cuarona biorę w ciemno wszystko, ale z drugiej strony obawiam się trochę czy potrafi on opowiedzieć coś co zapowiada się na "zwykłą" historię. Bez technicznych lub narracyjnych fajerwerków, scenariusz będzie miał większe znaczenie niż w przypadku Children of Men czy Gravity a to akurat nie jest przecież jakaś mocną stroną Cuarona. Romę oglądało się nieźle i imponowała głównie inscenizacja scen, ale poza tym to była nuda.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 26-06-2024

(26-06-2024, 10:34)simek napisał(a): Dorobił się milionów i teraz nie chce mu się pracować, czy co?

Może po prostu widzi, co się dzieje w branży i nie ma ochoty podpisywać się pod tym gównem? To pewnie zrobił po znajomości, a i tak po samej fotce widać, że to będzie kolejne przefiltrowane cyfrowe meh.

Średnia teoria, bo pod Amsterdamem się podpisał, a to było gówno nie dość, że rzadkie, to jeszcze niezwykle śmierdzące :P A to nas znowu prowadzi do teorii o tym, że David Russel ma kwity na połowę branży i szantażuje ich wymuszając udział w jego filmach.

Amsterdamu nie widziałem, więc nie wiem jak wygląda - a o wygląd mi chodziło, nie o fabułę. Mógł też mu ten film obiecać albo coś - nie wiem jakie mają układy. Prawda jest jednak taka, że 99% obecnego kina jest po prostu kurewsko brzydka wizualnie i tyle.

Jakby chociaż wyglądał ładnie, to bym się tak nie gorączkował i nie dziwił jakim cudem Lubezki się pod tym podpisał.

Może być i tak, że to Amsterdam wpłynął na jego podejście.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Dr Strangelove - 08-07-2024

Jak widać żadna nowość, ale dopiero teraz mi wyskoczyło przypadkiem:
https://tvline.com/news/the-night-manager-season-2-and-3-amazon-release-date-tom-hiddleston-1234938145/

A cóż to jest w ogóle???
Będą coś wymyślać od siebie? Przecież pierwszy sezon de facto wyczerpał temat (w kiepski zresztą sposób, bo z książką to miało niewiele wspólnego, w najgorszy możliwy sposób)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Krismeister - 08-07-2024

Mi się nawet całkiem podobał ale to było tak dawno, że nawet nie pamiętam o czym to było. Dziwny pomysł, na odnawianie serialu po takim czasie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Corn - 08-07-2024

Miała być trampolina do Bonda, a tymczasem kariera nie pykła Hiddlestone’owi, więc wracają do jako takiego hitu. Pewnie stosunkowo tanie w produkcji to jest

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - OGPUEE - 10-07-2024

Time Bandits od Waititiegio:

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - SonnyCrockett - 10-07-2024

Pierwsze słyszę że robią remake. Aż dziwne że tylko jeden czarny w ekipie...

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 11-07-2024

Ale jest strong female i inne rasy. Generalnie znowu #nikogo.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - al_jarid - 11-07-2024

Bandytom czasu pozmieniano płeć i rasę, ale za to nie są już karłami - i teraz nie wiem, czy to większa czy mniejsza inkluzywność i diversity. Ot, zagwozdka.

Oryginalny film miał kilka fajnych scen (Robin Hood!), ale ogólnie to nigdy nie wydawał mi się jakiś szałowy. A akurat koncept, na jakim się opiera, jest nośny i daje możliwości do fajnego rozwinięcia w serialu (no bo w filmie bohaterowie nie odwiedzili zbyt wielu różnych epok, metraż nie pozwolił na prawdziwe rozwinięcie skrzydeł). Oczywiście nie mówię, że będzie dobrze. Chodzi mi o to, że w teorii zrobienie z "Bandytów czasu" serialu to nie jest zła myśl. Ale jaki będzie tego poziom? Kurde, w dzisiejszych czasach chyba trudno być optymistą.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - shamar - 11-07-2024

Ale to tanio wygląda

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 27-07-2024

Sacre bleh.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 28-07-2024

O ile Ed jeszcze jako tako się nadaje, tak rozwalenie nie tylko męskiej, ale i gwiazdorskiej dynamiki, z której wynikały jakieś emocje nawet w remake'u z Brucem, jest koncertowo wręcz złe. Mam zresztą wrażenie, że ktoś obejrzał tylko tenże remake i stwierdził, że skoro tam był czarny oraz kobieta, to i tu będzie jako 2 w 1. No i ciekawe na kogo będzie teraz polował - tutaj oryginał naprawdę trudno przeskoczyć i już w wersji z 97 finał był przez to letni.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Corn - 28-07-2024

Cytat:No i ciekawe na kogo będzie teraz polował
Na Trumpa ;)