![]() |
|
Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych (/Thread-G%C5%82upoty-wypisywane-wygadywane-przez-krytyk%C3%B3w-filmowych--1099) |
RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - shamar - 14-05-2012 Już to słyszałem/czytałem. "Gdyby nie piractwo internetowe, na filmach polskich mogłoby być w kinach dwa razy więcej widzów" Trzeba być totalnym debilem lub prowokatorem lub debilem-prowokatorem. Zresztą nieważne. Z tego tekstu wynika, że polskie filmy są piracone na wielką skalę i są dostępne od razu, po premierze w kinach, w necie. Kolejny oderwany od rzeczywistości bo, może się mylę, polskie filmy ukazują się wraz z premierami dvd, na polskie filmy chyba nie za dużo ludu chodzi. Z drugiej strony, gdybym wiedziałł, że danego filmu nie będzie w necie za kilka miechów może bym i poszedł do kina? Wróć. Nie poszedłbym. Raczej poczekałbym na senas w TV. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Perfik - 14-05-2012 Ktoś chyba na wykopie napisał, że ci, którzy lubią polskie filmy, chodzą na nie do kina, a ci którzy ich nie lubią, nawet ich nie ściągają. Lepiej bym tego nie ujął. Ostatnim polskim filmem jaki widziałem był Katyń. Od tamtego czasu wyszły może ze 2-3 polskie filmy, które mnie +/- interesowały (Mała Moskwa, Róża...), ale nawet mi się ich "ukraść" nie chciało :) RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mierzwiak - 14-05-2012 Ja tymczasem z ostatniego odcinka "Magla towarzyskiego" dowiedziałem się że najnowszego Bonda reżyseruje... Danny Boyle. Ale można wybaczyć (?), bo to nie program filmowy. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Gieferg - 14-05-2012 Cytat:na polskie filmy chyba nie za dużo ludu chodzi. No nie wiem. Wielu ludzi chodzi głównie/tylko na polskie. Sam trochę takich przypadków znam. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - SonnyCrockett - 14-05-2012 (14-05-2012, 15:55)Mierzwiak napisał(a): Ja tymczasem z ostatniego odcinka "Magla towarzyskiego" dowiedziałem się że najnowszego Bonda reżyseruje... Danny Boyle. Ale można wybaczyć (?), bo to nie program filmowy. A z tego programu można się w ogóle czegoś dobrego dowiedzieć na jakikolwiek temat? Pytanie jest retoryczne. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mierzwiak - 14-05-2012 Owszem, można, o ile interesuje Cię obśmiewanie żenady jaką jest polski szoł biz :) RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - SonnyCrockett - 14-05-2012 Co to za sztuka obśmiać coś co jest samo w sobie śmieszne. Gorzej jeszcze że promuje się tam też wg prowadzących dobry szoł biznes który jest równie żenujący i program wpisuje się w tą żenadę. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - soldamn - 15-05-2012 Ale przecież to prawda, przynajmniej w jakiejś części. Najbliższą okazją obejrzenia Craiga w roli Jamesa Bonda będzie ceremonia otwarcia Igrzysk Olimpijskich w Londynie. Ceremonię reżyseruje natomiast właśnie Danny Boyle. Może w tym programie źle to sformułowali, albo ty źle zrozumiałeś. Stwierdzenie w stylu "najbliższego Bonda wyreżyseruje Danny Boyle" jest naciągane, lecz na pewno nie jest kłamstwem. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mental - 17-05-2012 Cytat:Gdyby nie piractwo internetowe, na filmach polskich mogłoby być w kinach dwa razy więcej widzów A zatem dziękujmy piratom, bo po raz kolejny ratują świat. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - soldamn - 19-07-2012 Jeden z najbardziej znanych amerykańskich konserwatywnych dziennikarzy - Rush Limbaugh twierdzi, że "Dark Knight Rises" w rzeczywistości powstał jako narzędzie walki politycznej w przyszłych wyborach prezydenckich w USA. Jego zdaniem przeciwnik Batmana - Bane nazywa się tak, aby wszystkim przypominać o firmie Bain Capital - dość szemranym biznesie Mitta Romneya, najbardziej prawdopodobnego przeciwnika Obamy w wyborach. http://www.guardian.co.uk/film/2012/jul/18/dark-knight-rises-bane-mitt-romney RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Corn - 19-07-2012 Rozumiem, że konspiracja powstała już w latach 90tych, a to oznacza, że od tamtej pory wybory są ustawiane :D RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mierzwiak - 29-07-2012 Z nowego numeru Fantastyki dowiedziałem się, że w Batman Returns Selina Kyle została zamordowana, ale ożyła dzięki kociej magii, która dała jej dziewięć żyć i kocie ruchy. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Gal Anonim - 29-07-2012 Kto jest autorem tego tekstu? Wycięty dialog z pierwszej sceny Pingwin - Catwoman z Batman Returns: CATWOMAN: "Przykumaj te kocie ruchy." PINGWIN: "Rzeczywiście, naszym chłopakom brakuje takiego luzu, man." Tru story. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mierzwiak - 29-07-2012 Zapomniałem sprawdzić kto tak się zbłaźnił, przeglądałem w salonie prasowym. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Danus - 01-08-2012 Artykuł o maszynach, najlepsze jest to zdanie: Cytat:nie wspominając już o „Robokalipsie” Daniela H. Wilsona czy słynnym „Terminatorze” Spielberga.Źródło: http://technowinki.onet.pl/gadzety/czy-grozi-nam-robokalipsa,1,5204365,artykul.html RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - SonnyCrockett - 01-08-2012 No i teraz ten film podoba mi się dużo bardziej :D RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - MauZ - 08-09-2012 http://film.interia.pl/wiadomosci/film/news/pazura-zrobil-to-przed-jimem-carreyem,1840365,38 co prawda nie wypowiedź krytyka, ale bzdura i głupota totalna. Pazura niech kończy, wstydu oszczędzi, bo chyba już dawno stracił kontakt z rzeczywistością. jak ma problemy z pamięcią to niech sprawdzi kiedy powstał 13 Posterunek, a kiedy Carrey po raz pierwszy na ekranie prezentował "nadwyrazistość twarzy". no cóż, Pazurze to już pozostał tylko suchy do granic możliwości stand-up na festiwalach. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Gal Anonim - 08-09-2012 No Pazura skończył się na "Kill 'em All". Ja jestem ciekaw czy film Chabata to bedzie bardziej Misja Kleopatra czy bardziej RRRrrr. - Carrey zaproponował pierwszy raz na świat coś, za co w szkołach filmowych dostaje się karę - nadwyrazistość twarzy, robienie min. Ale zanim ktokolwiek o nim usłyszał, my robiliśmy "13 Posterunek", oparty na tej samej konwencji - tłumaczy. - Kiedy w "13 Posterunku" zacząłem grać nadwyraziście, to koledzy z branży zadziwieni mówili: "Czarek przecież ty umiesz normalnie grać!". To wiele mówi. 13 Posterunek wcześniej niż sława Carreya? Pazurze ze starości chyba chronologia miesza. Posterunek to druga połowa lat 90-ych, a Carrey to koniec lat 80-ych. "Za nim ktokolwiek o nim usłyszał" czyli w 1996/1997 roku, po takich filmach jak Ace Ventura i Maska, kiedy Carrey inkasował już 20 milionów za rolę. :) RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - BezcelowyAlbatros - 08-09-2012 Crov napisał(a):Ja jestem ciekaw czy film Chabata to bedzie bardziej Misja Kleopatra czy bardziej RRRrrr. Ogólnie trailery mało mnie śmieszyły, jak na zapowiedzi filmu, w trakcie, którego mogą mi "spaść majtki", czy tam "pęknąć guma" w tychże, ze śmiechu. Opcje są dwie - albo będzie słaby, bo pokazali w zwiastunie to, co najlepsze, a najlepsze to-to nie było, albo perełeczki, rodzyneczki zachowali na kino. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - The Vujek - 08-09-2012 Cezary Pazura - przeciętny aktor, kiepski reżyser ale niezły komik - cały czas opowiada dowcipy, powodując uśmiech na mojej twarzy. |