![]() |
|
Resident Evil (seria) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27) +--- Wątek: Resident Evil (seria) (/Thread-Resident-Evil-seria--1908) |
RE: Resident Evil (seria) - Hitch - 03-04-2023 Każdy Resident ma, bo te gry są rozplanowywane na kilka przejść pod rząd. Eh, Szamar, ty i te twoje „coś mnie się wydaje i ledwo coś tam kojarzę, więc pospieram się z osobą co jest na bieżąco z tematem” :) RE: Resident Evil (seria) - Wawrzyniec - 03-04-2023 Akurat w przypadku klasycznej "czwórki" nie dziwię się Shamarowi - mi pierwsze przejście zajęło spokojnie ponad 10 godzin. W zestawieniu z poprzednimi odsłonami była to najdłuższa gra. A remake to jakiś kosmos. Zostały mi ze dwa rozdziały do końca i ilość pracy i serca jaka została włożona w tę próbę (moim zdaniem pomyślną) przebicia oryginału jest imponująca. Może jak ukończę główną kampanię, to wypowiem się szerzej, ale ode mnie już teraz maksymalna nota. RE: Resident Evil (seria) - yacajackowski - 03-04-2023 Ja dopiero zacząłem w weekend, tylko dlatego, że słyszałem że więcej tam akcji niż horroru i faktycznie, mi taka mieszanka pasuje. Ogólnie w horrory nie gram ale ten tak gładko wchodzi że fajnie się gra. Fanem RE nigdy nie byłem ale IMO bardzo dobra produkcja. RE: Resident Evil (seria) - shamar - 03-04-2023 (03-04-2023, 13:41)Hitch napisał(a): Każdy Resident ma, bo te gry są rozplanowywane na kilka przejść pod rząd. Eh, Szamar, ty i te twoje „coś mnie się wydaje i ledwo coś tam kojarzę, więc pospieram się z osobą co jest na bieżąco z tematem” :) Gralem w to lata temu ale na pewno nie zajelo mi to kilku godzin. To nie byla latwa gra. RE: Resident Evil (seria) - Hitch - 04-04-2023 No cóż, jak to mówi młodzież: git gud. RE: Resident Evil (seria) - Pelivaron - 31-03-2025 Mikey Madison gwiazdą noweg RE? :) https://sffgazette.com/sci_fi/movies/anoras-mikey-madison-reportedly-being-eyed-for-resident-evil-lead-role-a8762 RE: Resident Evil (seria) - slepy51 - 20-08-2025 Pokazali trochę gameplayu nowego Residenta: RE: Resident Evil (seria) - raven.second - 14-04-2026 https://bloody-disgusting.com/movie/3946019/official-synopsis-revealed-for-zach-creggers-resident-evil-movie/ Tymczasem koleś od Weapons bierze się za filmowego Residenta i zamiast Leona, Jill czy Claire będzie Cytat:Bryan, a medical courier who unwittingly finds himself in a nonstop race for survival as one fateful, horrifying night collapses around him in chaos.XD RE: Resident Evil (seria) - shamar - 14-04-2026 Nie bierze się. Ten film już powstał i miał nawet pokazy testowe (pozytywny, a jakże, odbiór). Premiera we wrześniu. RE: Resident Evil (seria) - slepy51 - 30-04-2026 RE: Resident Evil (seria) - raven.second - 30-04-2026 Wygląda jak... losowy film o zombie w sumie. RE: Resident Evil (seria) - slepy51 - 30-04-2026 Jest dokładnie tak jak można się było spodziewać - Cregger nakręcił sobie jakiś obrazek o zombie i nazwali go "Resident Evil", bo warto podczepić się dla zysku pod znaną markę. Możliwe, że będzie to nawet dobry film, choć gość jest według nie niesamowicie przeceniany a jego dwie poprzednie produkcje są co najwyżej niezłe/przyzwoite (żadne to arcydzieła horroru jak pieją niektórzy) ale szanujmy się, to nie jest żaden "Resident". RE: Resident Evil (seria) - shamar - 30-04-2026 To ma być ta właściwa residentowa odpowiedź na kiepski "Welcome to Racoon City", które to miało być własciwą residentową odpowiedzią na nie-residentowe filmy Andersona? Ja pierdole... RE: Resident Evil (seria) - slepy51 - 30-04-2026 Zapomniałeś jeszcze o serialu Netflixa, który z serią miał wspólnego w sumie to sam nie wiem co, bo przestałem go oglądać po jednym odcinku, który nie miał z nią wspólnego nic :) Btw - Cregger tłumaczy zwiastun i to, jak jego film ma się do serii: RE: Resident Evil (seria) - Żółte Krzesło - 30-04-2026 Podoba mi się komentarz Creggera, że to będzie bardziej film o dziwacznych potworach niż o zombiakach. Mam cichą nadzieję na zobaczenie Hunterów. Pewnie się jednak rozczaruję i znowu będą Lickery, bo są bardziej znane i popularne. RE: Resident Evil (seria) - zombie001 - 30-04-2026 Scenariusz do tego filmu podobno jakiś czas latał po sieci. Trailer tylko potwierdził jego autentyczność. Z tego co czytałem na reddicie fanbaza gier raczej mocno zawiedziona, bo to projekt z bardzo małą ilością Residenta Evil w Resident Evil. Kompletnie nowa historia z kilkoma stworami (?) z gier + kilka easter-eggów. I na dobrą sprawę mógłby to być film osadzony w osobnym, samodzielnym uniwersum. Ale ja tam nie skreślam. Twórcy w tego typu przypadkach zawsze stają przed przed wyborem: - z jednej strony najbardziej radykalnym - robić coś nowego w uniwersum albo robić wierną ekranizację 1:1 - i czekać na baty od fanów, - robić wszystko pomiędzy dwoma powyżej podejściami - i czekać na baty od fanów :D Cregger po prostu dokonał wyboru i niezależnie od niego i tak byłby przez kogoś krytykowany. Ps. swoją drogą podoba mi się porównanie z pokazów testowych, że to ponoć taki 90minutowy, horrorowy, Fury Road. Może będzie dobrze. Edit. A nie przepraszam, tam nawet potworów z gier nie będzie :P Tutaj krótko o tym: https://www.reddit.com/r/LeaksAndRumors/comments/1t02pj6/the_resident_evil_teaser_confirms_that_the_leaked/ RE: Resident Evil (seria) - Gladius - 01-05-2026 Tylko, że w serii gier też często z gry na grę nie było, albo bohaterów, albo potworów z poprzednich części :) RE2 to zupełnie nowi bohaterowie i potwory (poza takimi klasykami jak zombie ludzie/psy), nie mówiąc już o RE7 i RE8, gdzie zombie nie ma... w ogóle. Każda gra wprowadza nowe postacie, nowego wirusa lub nowe potwory. Także zarzuty pod tym kątem są trochę nietrafione. Osobiście wolę, żeby Cregger zrobił coś w stylu RE Outbreak - swoją historię, ze swoimi bohaterami; dziejącą się w tym samym świecie lub momencie z gier. Zresztą widać po zwiastunie, że gry zna - przynajmniej pod kątem gameplayu. Jak mu się uda, to może wtedy weźmie się za wierną ekranizację gier. Jak nie, to też spoko, bo zawsze może zrobić sobie filmową serię w tym świecie (m.in. tak jak RE7 i RE8 to zrobiły w grach), wciąż z szacunkiem do tej serii. Gorzej, jak u poprzedników na pewno nie będzie :) RE: Resident Evil (seria) - slepy51 - 21-05-2026 Cregger teraz będzie cały czas tłumaczył jak wiele ma wspólnego z grami ten jego nowy, kompletnie niepowiązany z "Resident Evil" w żaden sposób filmik :) RE: Resident Evil (seria) - nawrocki - 21-05-2026 Co konkretnie musiałoby być w tym filmie żeby uznać że jest powiązany z RE? Leon rzucający one-linery? Kopiowanie fabuły z gier? Dla mnie to pod względem klimatu całości który wyłania się z tych zajawek wygląda bardzo residentowo i nie jest mi do szczęścia potrzebne żeby pojawiały się tam postacie z gier, już jeden wizjoner w tym roku próbował się porwać na bezpośrednią adaptacje gry, to ja już wolę chyba takie wariacje na temat osadzone w tym samym uniwersum. :) RE: Resident Evil (seria) - Albertino - 21-05-2026 Jak robią fan service to źle, jak nie to jeszcze gorzej ;) |