![]() |
|
Dyskusja, lista filmów - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: Dyskusja, lista filmów (/Thread-Dyskusja-lista-film%C3%B3w--2219) |
RE: Dyskusja, lista filmów - Paszczak - 13-07-2011 Cytat: troche boje sie, ze tylko ja zaglosowalem na Rob RoyaNie ma strachu, nie tylko ty. U mnie zmieścił się w pierwszej dziesiątce (na końcu, ale jednak). RE: Dyskusja, lista filmów - Albertino - 13-07-2011 Widzę, że frekwencja nie jest taka zła jak na wakacje. Wszyscy się jak zwykle na koniec zebrali :) RE: Dyskusja, lista filmów - Corn - 13-07-2011 No ja też w końcu wysłałem. RE: Dyskusja, lista filmów - piwon - 14-07-2011 typuje pierwsza dziesiatke: matrix pulp fiction seven fight club heat terminator 2 braveheart jurassic park forrest gump shawshank redemption RE: Dyskusja, lista filmów - piXi - 14-07-2011 Pierwsza 50 na wykresie (o ile Des jeszcze jakiś nieuprawnionych głosujących nie usunie) ;-)
RE: Dyskusja, lista filmów - desjudi - 14-07-2011 ależ to był wyścig :) Zagłosowało 78 osób na 376 tytułów. Innymi słowy w ciągu ostatniego dnia zagłosowało prawie 30 osób i sam ranking uległ lekkiej zmianie :) - aby znaleźć się w pierwszej setce film musiał zdobyć co najmniej 114 punktów (czyli zagłosować musiały co najmniej 2 osoby, choć w top100 są tylko tytuły, na które zagłosowały co najmniej 3 osoby). - nawet 10 głosów mogło nie wystarczyć, żeby tytuł znalazł się w pierwszej setce. A takich filmów z 8-10 głosów jest sporo. - aby znaleźć się w pierwszej 50. potrzebnych było 255 punktów. Najmniejsza liczba głosów jaka w top50 występuje to... 9. Ciekawostka - pewien film z 52. miejsca zdobył 244 punkty od raptem 4 osób. - 3 filmy zdobyły większą liczbę głosów od zwycięzcy (44). - w top10 najmniejsza liczba głosów to 32. - suplement będzie arcyciekawy, bo mam z czego wybierać. tytuły poza setką masakrują - byłem przekonany, że niektóre z nich znajdą się w czołowej 50. A tu dupa. W każdym bądź razie do suplementu chcę wybrać 50 tytułów: które zdobyły największą liczbę głosów, mają dobre komentarze i wydają mi się warte tego, aby o nich wspomnieć. Wybór będzie więc przede wszystkim subiektywny i z pewnością nie zadowoli większości (w końcu nie wspomnę o 226 tytułach, na które zagłosowaliście). - jest sporo zaskoczeń, więc kontrowersje są nie do uniknięcia, w tym przypadku jojczenie będzie bardzo głośne, zobaczycie. Według mnie udało się jednak stworzyć bardzo ciekawe zestawienie z niepodważalnym, mocnym topem. - w mojej ocenie udało się połączyć to, co dobre i wartościowe z tym co słynne i otoczone kultem. - oczywiście kino jankeskie dominuje. tutaj niech nikt nie spodziewa się zaskoczeń. - osobiste topy zapodam już po opublikowaniu rankingu, podobnie jak pełną punktację wszystkich filmów. - wyniki będą znane do końca miesiąca. RE: Dyskusja, lista filmów - military - 14-07-2011 Jakbyś potrzebował komentarzy to się zgłaszam.:) RE: Dyskusja, lista filmów - Nakf - 14-07-2011 Fajne statystyki. Nie sądziłem, że między 1 a 10 miejscem będzie taka przepaść. Ciekawe, który rok wygrał? ;) RE: Dyskusja, lista filmów - military - 14-07-2011 To w rankingu właściwym będzie 100 czy 50 filmów? RE: Dyskusja, lista filmów - Jakuzzi - 14-07-2011 Oczywiście, że 100. RE: Dyskusja, lista filmów - BezcelowyAlbatros - 14-07-2011 No, ja niestety, tym razem nie zagłosowałem. Miałem szczere chęci, sporządziłem listę filmów, po czym przyjrzałem się jej dokładnie i stwierdziłem, że nie jestem absolutnie merytorycznie przygotowany, żeby cokolwiek o nich sensownego napisać. A zwykłego lania wody, tudzież prawienia komunałów chciałem uniknąć. Zacząłem nawet oglądać kilka filmów, żeby mieć jakieś podstawy, ale z przykrością stwierdziłem, że musiałbym obejrzeć 2/3 z tej listy, żeby móc coś naskrobać, a tak bez oglądania, z pamięci to, cóż... trochę za mało w temacie retro siedziałem (to jest nie oglądałem "staroci" po kilka razy, jak niektórzy z Was). Mea culpa maxima, że się tak późno do tego zabrałem, bo powinienem zacząć, kiedy pojawiły się pierwsze sygnały o plebiscycie a nie "na ostatni dzwonek". Nie zmienia to faktu, że z niecierpliwością czekam na wyniki i Wasze komentarze :) RE: Dyskusja, lista filmów - patyczak - 14-07-2011 Po pierwsze, przecież nie musiałeś nic pisać. Po drugie, nie podszedłeś do tego zbyt poważnie? RE: Dyskusja, lista filmów - BezcelowyAlbatros - 14-07-2011 Może tak, a może nie. Wyszedłem z założenia, że jeśli się na czymś nie znam, to głosu nie zabieram :) RE: Dyskusja, lista filmów - Snappik - 14-07-2011 A ja już teraz chciałbym serdecznie pogratulować organizatorom i KMF za kawał dobrej roboty! RE: Dyskusja, lista filmów - Gieferg - 14-07-2011 A ja zapomniałem o Hardware. O Ryanie w sumie też bo mi się popieprzyła data premiery z Black Hawk Down i myślałem że był po 2000 ale nevermind i tak nie wiem czy by się załapał do 30-tki. Ktoś głosował na Dzień Świstaka? Cytat:(w końcu nie wspomnę o 226 tytułach, na które zagłosowaliście). Liczę na pełną listę z punktacją już po ogłoszeniu wyników, TOP-100 i suplementu. RE: Dyskusja, lista filmów - Albertino - 14-07-2011 (14-07-2011, 16:47)Gieferg napisał(a): Ktoś głosował na Dzień Świstaka? Czy to ten film, w którym Bill Murray musi zapiąć Andie MacDowell, by mógł kontynuować swoją egzystencję? Najwyższy tego wymaga! RE: Dyskusja, lista filmów - patyczak - 14-07-2011 Ja zagłosowałem na Dzień Świstaka:) RE: Dyskusja, lista filmów - Gieferg - 14-07-2011 U mnie jest w pierwszej piątce. Najlepsza komedia ever na to zasługuje. RE: Dyskusja, lista filmów - Corn - 14-07-2011 U mnie tez jakos wysoko. chyba na 8 :] RE: Dyskusja, lista filmów - Ronaldinho - 14-07-2011 U mnie "Dzień świstaka" chyba wyleciał przy ostatecznej selekcji, nie wiem, bo Worda nie zapisałem jednak. Ale coś mi się wydaje, że przeoczyłem "L.A. Confidential", ale głosami reszty i tak powinno być na dobrym miejscu, tak myślę. A u kogo tak jak u mnie wysoko stoją takie pozycje jak "Unbreakable" i "A Simple Plan"? |