Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co w TV... - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Co w TV... (/Thread-Co-w-TV--26)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

- Mefisto - 19-06-2006

szczerze, to dla mnie ten film poza klimatem z serii "cały czas jest coś nie tak" nie ma nic do zaoferowania. Relacje małżeństwa są dla mnie dziwaczne conajmniej, reakcje i działania napastników po prostu głupie (scena z rowerkami chociażby) i w ogóle dziwny ten film w złym znaczeniu tego słowa. Dobry Hoffman, ale co z tego.

- Ah Niu - 19-06-2006

Dzisiaj, o 20:50 na Polszmacie, Zasady Walki z zawsze świetnym Wesleyem Snipesem.

- wujekhaker - 19-06-2006

nie wiem czy znacie, ale ja go oglądam od dawna. Dzisiaj na dwójce o 0:00 - "Kryminalne zagadki Las Vegas". Naprawde fajny serial pokazujący pracę , międzyludzkie relacje zespołu specjalistów kryminologii ( w pierwszym momencie chciałem napisać zespołu kryminalistów :]). W każdym odcinku jest rozwiązywana jedna, dwie zagadki wykorzystując przy tym najnowsze osiągnięcia techniki i własną wyobraźnię.

- Dusqmad - 26-06-2006

Mam pewną sprawę - nie wie ktoś na kiedy przeniesiono "Wielką drakę w chińskiej dzielnicy"? Miała być w sobotę na Polsacie, ale zastąpiła ją 1/8 finału...

- wujekhaker - 28-06-2006

dzisiaj dwa filmy godne polecenia tzn. drugiego jeszcze nie widziałem

20:55 Polshit "Scent of a Woman"
23:30 tvp 2 "Ring" (dżapaniis)

fajna sprawa że nie trzeba się na któryś decydować i można obejrzeć oba

- Azgaroth - 28-06-2006

A na jedynce film Bajona Poznań '56, zgadnjcie dlaczego :P

- Anonymous - 29-06-2006

Dokładnie w tym momencie na TVN leci Robin Hood Vs Predator :lol:

- Karol - 01-07-2006

Dziś wieczorem: TVP2 atakuje :)

22.40 - Czas Zabijania
1.30 (około) - Bezimienni

Ciekawie. W ogole takie ciekawsze nocki sie zdarzaja - ostatnio był pakiet "Rainman" + "Dziewiec Krolowych". Wow!

- Don Vito - 01-07-2006

:cry: :cry: Tyle czekałem na Czas zabijania, a akurat dzisiaj muszę wyjechać :cry:

- Mefisto - 02-07-2006

dzisiaj wieczór tylko z ale kino :D

- Dusqmad - 06-07-2006

Ciekawie zapowiada się jutrzejszy wieczór:
19:30 Pogromcy duchów (Polsat)
20:15 Ucieczka z Alcatraz (TVP1)
21:10 Żółtodziób (TVN)
23:30 Tequila Sunrise (TVN)

Nic tylko przesiedzieć kilka godzin w przed telewizorem...

- Predator895 - 07-07-2006

Dusqmad napisał(a):Ciekawie zapowiada się jutrzejszy wieczór:
19:30 Pogromcy duchów (Polsat)
20:15 Ucieczka z Alcatraz (TVP1)
21:10 Żółtodziób (TVN)
23:30 Tequila Sunrise (TVN)

Nic tylko przesiedzieć kilka godzin w przed telewizorem...

Dokładnie eleganckie zestawienie nic tylko przeskakiwać z kanału na kanał :D i oglądać równocześnie :D

- Dusqmad - 07-07-2006

Osobiście wolałbym aby część filmów z tego zestawienia przeszła na jutro - nie lubię dokonywać takich selekcji przed telewizorem ;).

- wujekhaker - 16-07-2006

Dopiero teraz zauwazyłem. Dzisiaj o 1:45 czyli juz raczej jutro na TVP2 "1900 człowiek legenda". Magiczny film, chciałem powiedzieć obraz, aleto by było w tym przypadku niedopowiedzenie :)

- Artemis - 02-08-2006

Dzisiaj 23:10
TVP 1 - "Simon Birch"

Ten post dedykuję Deinie.

- deina - 02-08-2006

a idź z tym strasznym gniotem, profanującym wspaniałą książkę!

- Artemis - 02-08-2006

Książka jest wspaniała, ale ja chyba jednak na film się skuszę, bo
a) nie może być gorszy niż "Freddy został wypalcowany"
b) w najlepszym razie powyzywam na twórców, że TAKI materiał zmarnowali.

Btw, ty chyba za wywiadami nie przepadasz, ale może jako - tak czy inaczej - specjalistka od Irvinga wiesz może, dlaczego autor pozwolił na tak duże zmiany w fabule (Wietnamu rozumiem nie ma?), zmianę imion etc.? Na IMDb obok jego nazwiska widnieją dwa nawiasy: (novel) i (suggestion). Z góry założył, że z "Modlitwy" nie da się zrobić filmu, który oddałby znaczenie tej książki czy...

- deina - 02-08-2006

plus minus. Irving i ja nie wierzymy w możliwość ekranizacji tej książki:) Sprzedał prawa producentom do _pomysłu_, ale pod warunkiem, że film nie będzie przedstawiany jako ekranizacja, co najwyżej "na motywach" i bez praw do tytułu i nazwisk bohaterów. Generalnie chodziło o wykorzystanie motywu wiedzy na temat okoliczności własnej śmierci i tyle. Reszta jest zupełnie różna.

- Mefisto - 03-08-2006

obejrzałem - taki sobie film, Simon jako postać cholernie irytujący. Jest parę scenek perełek i dla nich warto obejrzeć, ale reszta cienka

- Artemis - 03-08-2006

Simon Birch

a) JAKO EKRANIZACJA to chłam, "motyw wiedzy i okoliczności swojej śmierci" spłycony do minimum, irytujące to i byle jakie. Skoro chodziło tylko o ten motyw, to może lepiej byłoby resztę fabuły też zmienić, a zostawić jedynie ów motyw, tyle, że o wiele wyraźniej nakreślony? W dodatku postać Simona mało ma wspólnego z Owenem. Można go potraktować jako głupiutkiego, niewinnego braciszka Owena ;).

b) JAKO FILM dziełko to już się nieźle broni, bo to poprostu przyzwoity obraz familijny ze wzruszającą (dla dzieci) końcówką i wyrazistym morałem. Ian Michael Smith nie odpowiada wyobrażeniom książkowego Owena, ale jako Simon Birch, nie żadna tam podróbka Owena Meany, jest bardzo dobry, podobnie jak znany chociażby z "Jurassic Park" Joseph Mazzello w roli Joego. Niespecjalnie toto głębokie, ale 6/10 można ze spokojnym sumieniem wystawić. Gdybym nie znała książki (mimo największych bowiem chęci trudno nie porównywać filmu do oryginału), to oglądałoby się nawet przyjemnie.

Ale Deinie się nie dziwię - to musiało boleć ;)