![]() |
|
Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott (/Thread-Alien-Covenant-2017-re%C5%BC-Ridley-Scott--3138) |
RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - military - 24-11-2016 Predator od Blacka może być fajny - głównie dlatego, że Black wreszcie weźmie się za coś innego niż cwaniacka komedia. Facet ma potencjał, a marnuje się w jednym gatunku. Natomiast ten nowy Obcy to projekt totalnie poroniony i wysilony, o czym świadczy postawa Ridleya. 1. Twierdź, że nie jesteś w ogóle zainteresowany kontynuacją Obcego. 2. Zacznij pracę nad prequelem. 3. Zmień go w side-quel, twierdząc, że chcesz "eksplorować ten ciekawy świat". 4. Zrób obcego tak innego od klasycznych, żeby nie było wątpliwości, że się od nich odcinasz. 5. Gadaj bez przerwy o tym, jak to chcesz pociągnąć historię z Prometeusza, poakzać co odkrywają bohaterowie. 6. Zmień sequel Prometeusza w film z serii Alien. 7. Wróć do klasycznych potworów. 8. Nie mów ani słowa o powodzie takiej decyzji. Fuck you, Ridley. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Proteus - 24-11-2016 (24-11-2016, 10:00)Dr Strangelove napisał(a): Robienie nowego "Predatora" mija się z celem. A robienie nowego Obcego nie? I niby jaki jest tutaj filmowy "cel", z którym Black się mija? Tutaj nie chodzi o łatanie dziur w mitologii, dopowiadanie jakichś rzeczy czy sztucznie wydłużanie historii znanych już postaci, miejsc i wątków. Nowy Predator to po prostu zamknięty film, który będzie wykorzystywać archetypiczną formułę Predatora, którą można wsadzić w rożne realia. Nie widzą powodu dlaczego taki film nie miałby powstać, jeżeli będzie dobry, a z Blackiem u steru są duże szanse na to, że będzie. A nowy Obcy, przynajmniej w takiej formie jaką zapowiada Ridley, to może aktywnie nabruździć poprzez kolejne bzdurne pomysły wciśnięte do mitologii serii. Taki film to się dopiero może minąć z celem. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Dr Strangelove - 24-11-2016 (24-11-2016, 10:24)Proteus napisał(a):(24-11-2016, 10:00)Dr Strangelove napisał(a): Robienie nowego "Predatora" mija się z celem. Też :D Trochę wyszło jakbym bronił nowego "Obcego" a walczył z nowym "Predatorem". Cóż, nie. Po prostu fajny plakat. Zresztą mogę sobie pozwolić chyba na chwilę szczerości i powiedzieć, że wszystkie te sequele, prequele, reboty i restarty Obcych i Predatorów są zbędne. Tak, druga i trzecia część "Obcego" też. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Huntersky - 24-11-2016 Plakat jak plakat, nie jest zły, ale nie jest też szczególnie dobry, po prostu oczywisty i wtórny jak jasna cholera. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Gieferg - 24-11-2016 Cytat:Zresztą mogę sobie pozwolić chyba na chwilę szczerości i powiedzieć, że wszystkie te sequele, prequele, reboty i restarty Obcych i Predatorów są zbędne. Tak, druga i trzecia część "Obcego" też. Sam jesteś zbędny. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Dr Strangelove - 24-11-2016 (24-11-2016, 12:55)Gieferg napisał(a):Cytat:Zresztą mogę sobie pozwolić chyba na chwilę szczerości i powiedzieć, że wszystkie te sequele, prequele, reboty i restarty Obcych i Predatorów są zbędne. Tak, druga i trzecia część "Obcego" też. Ktoś jeszcze? Śmiało. Wpisujcie miasta :D RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - nawrocki - 24-11-2016 (24-11-2016, 12:54)Huntersky napisał(a): Plakat jak plakat, nie jest zły, ale nie jest też szczególnie dobry, po prostu oczywisty i wtórny jak jasna cholera.Założe się, że tych samych słów będzie można użyć w kontekście filmu. :) RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 24-11-2016 Wstawcie tam sobie tytuł Alien, Aliens, Alien 3 albo Alien Resurrection i wyjdzie na to samo. Plakat który jest do wszystkiego jest do niczego. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - koronex1989 - 24-11-2016 Wow, zszokowała mnie trochę ta przyspieszona data premiery. Rzadki to przypadek. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Juby - 24-11-2016 Czy ja wiem. Poprzedni film Scotta (Marsjanin) też został przyspieszony. Aczkolwiek tylko o ponad miesiąc, nie tak jak w tym przypadku, o prawie 3. Plakat taki se. To co napisał Mierzwiak idealnie oddaje moje wrażenia. Skoro przyspieszyli datę premiery, to chyba zaraz wypuszczą jakiś trailer, c'nie? W końcu film trafi do kina za pół roku. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - simek - 24-11-2016 Mogą zrobić jak Scorsese i wypuścić pierwszy trailer gdzieś w kwietniu :) RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 24-11-2016 (24-11-2016, 06:22)Proteus napisał(a): Jak można mieć w dupie Predatora prosto od Shane'a Blacka? Tak po prostu :) Przecież przewałkowali już predatory w kilku filmach i odarli je całkowicie z tajemniczości. Czego fajnego można się spodziewać, czego nie pokazali do tej pory? Niczego :) RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 24-11-2016 Może fajnych, charyzmatycznych postaci? Czyli czegoś, co jest charakterystyczne dla filmów Blacka a co w filmach z Predatorem było wyłącznie w... no, nie w filmach z Predatorem, tylko filmie. Jednym. Pierwszym. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - rogaluz - 24-11-2016 Niby wiadomo, co zobaczymy w filmie z "Alien" w tytule, no ale jakoś razi mnie takie "jebnięcie ksenomorfem" już w pierwszym materiale promocyjnym. No i zamiast Run wolałbym Hide, ale to może efekt grania w Isolation. ;) RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 24-11-2016 RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 24-11-2016 Nie sądzę, żeby miały się tu pojawić postaci na miarę tych z 1. cz. Nie te czasy. (24-11-2016, 19:31)Mierzwiak napisał(a): ... tylko filmie. Jednym. Pierwszym. W 2 wcale nie były złe. Przynajmniej były jakieś, niektóre może irytujące, inne może przerysowane ale... do zapamiętania. Z "Predators" nie jestem w stanie wymienić jednej wiarygodnej, fajnej postaci. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Szpeku - 24-11-2016 Predators było odtwórcze, a mimo to, nie czułem jakiejś złości czy nudy jak podczas innych tego typu quasi-remake'ów. Predator 2 długo mi unikał i na koniec mogłem już po obejrzeniu stwierdzić, że nie jest zły, ale dupy nie urywa. Szczerze mówiąc, pamiętam jeszcze oryginalne zapowiedzi, że Predators będzie opowiadało o człowieku który trafi na arenę gladiatorską u Predatorów... i nawet byłem ciekawe tego pomysłu, koniec końców dostaliśmy całkiem coś innego ;( RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Gieferg - 25-11-2016 Dwójka ma akurat fajne postacie (i lubię ją bardziej od jedynki :P). No i jednak bardziej czekam na Predatora od Blacka niż Obcego od Scotta. Mam wrażenie, że są większe szanse na coś ciekawego i przyjemnego w odbiorze, co nie będzie psuło serii. Cytat:długo mi unikałPolish, motherfucker, do you speak it? RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 25-11-2016 (25-11-2016, 01:27)Gieferg napisał(a):Cytat:długo mi unikałPolish, motherfucker, do you speak it? Przestań się czepiać
RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Szpeku - 25-11-2016 Tam oj tam oj... ;( Telefon nadpisał, miało być umykał, poprawiło na unikał. |