Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson (/Thread-Star-Wars-Episode-VIII-The-Last-Jedi-2017-re%C5%BC-Rian-Johnson--3934)

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Krismeister - 21-07-2016

(21-07-2016, 17:20)RysuMack napisał(a): A tak aporpo, w sieci buszuje plotka o tym kim jest Snoke, Rey oraz Kylo, w sumie brzmi to wiarygodnie.
i...?

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - RysuMack - 21-07-2016

I nic, no tych plotek jest tyle ile postaci w Force Awakens, jak chcesz to mogę w spoilerze napisać co i jak.

Działa tu spoiler? bo nie chce mi się włączyć? a nie chcę tego pisać tak na wierzchu, by nie było dramy, że spoileruje.

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - shamar - 21-07-2016

Musisz wpisać ręcznie. Znaczy ja tak robię bo siedzę na "starym silniku"

Ok, działa, w poprzednim właśnie tak wpisywałem i nie chciało zaskoczyć. Zaraz w spoilerze napiszę o co chodzi.

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 21-07-2016

Wow, jakie bzdury.

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Arahan - 21-07-2016

Totalnie.

Byście napisali coś więcej, czego byście wy oczekiwali.

Na razie to plotka, teoria.
W "Wojnach Klonów", Anakin był na pewnej misji prowadzony przed ducha Ojca, a potem Syn pokazał mu wizję jego przyszłości, na którą on nie chciał patrzeć. No i Syn walczył z Siostrą.
Ale skoro to waz razi, to powiem jeszcze coś, w serialu, Syn potrafi się zmieniać w coś przypominającego nietoperza/smoka, zaś Siostra w lwa/gryfa.

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 21-07-2016

Niczego więcej nie napiszę, bo niczego nie oczekuję. Inaczej: oczekuję czegoś, czego opis już w połowie nie przyprawi mnie, z wielu powodów, o ból głowy. Desperacki fejk silący się na wyjaśnienie kim jest Snoke, ewidentnie napisany po tym, jak wyciekły zdjęcia z planu przedstawiające tajemnicze drzewo.

Bullshit lvl: tumblr.

Plotka wiążę się bardziej z tym co było w nowelizacji TFA (chłopczyk w wizji Rey, podobno Snoke miał być w tej wizji w filmie, ale zrezygnowano) i drzewem które było w komiksie z Poe Dameronem bodajże.
Tak czy siak, nie opiera się raczej aż tak bardzo na drzewie z planu (nawet nie słyszałem), bardziej na "Wojnach Klonów", przynajmniej z tego źródła gdzie ja się o tym dowiedziałem.

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - zombie001 - 21-07-2016

:p

[Obrazek: CnurNS4WgAAwZ6J.jpg]

No ale tak na poważnie ludziska, nie wszystko co brzmi jak gówno [w tekście, oderwane od kontekstu], musi tak źle wyglądać w filmie.

@PHIL
Zdziwiłbyś się. W "RO" już podobno pojawia się postać z tych gówien Disney, więc.. "kto bogatemu zabroni".

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Arahan - 21-07-2016

Wątpię żeby Disney posunąl się do tego żeby coś tak ważnego było związane z nowelizacją lub czymś animowanym.

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - zombie001 - 21-07-2016

Jak dla mnie to bez znaczenia, czy będzie to z czymkolwiek powiązane, czy nie. Disney może sobie nawet teasować pochodzenie Snoke'a w puzzlach Star Wars... Serio, WHO GIVE A FU**?

Ważne, żeby film osobno, jasno, skrupulatnie i konkretnie przedstawił tą kwestie.

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - shamar - 21-07-2016

(21-07-2016, 20:30)RysuMack napisał(a): Byście napisali coś więcej, czego byście wy oczekiwali.

Podawałem to na poprzedniej stronie. Albo jeszcze przed-poprzedniej.
Z dopiskiem, mniej wiecej - takie durne, że może być prawdziwe.

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Kerev - 01-08-2016

Była już teoria, że Rey jest wnuczką Palpatine'a?

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - OGPUEE - 01-08-2016

Która to już teoria Język?

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - RysuMack - 01-08-2016

Najgorsze jest to... że to absolutni nie oryginalna i nie kreatywna teoria, wszystkie inne, były w jakiś sposób interesujące, warte przeczytania/posłuchania, a od kilku dni, wszędzie spoilerowa teoria, w jeden z tych newsów wszedłem, a tam kilku zdaniowa teoria "może być córką Palpatine'a" i opis ósmego epizodu... no absolutnie "ciekawa" teoria xD

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - military - 06-08-2016

A ta pomarańczowa mała istota z knajpy to siostrzenica Yody, Oscar Isaac to wnuk Biggsa, główny Murzaj to rzecz jasna jakaś linia powiązana z Landem, a Snoke to syn Tarkina.

Sądząc po TFA, to całkiem prawdopodobny scenariusz.Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Lawrence - 12-09-2016

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Lawrence - 15-09-2016

Adam Driver po części potwierdza, że po kopiowaniu "Nowej nadziei", tym razem przyszła pora na "Imperium kontratakuje": Oczko

http://www.ew.com/article/2016/09/13/star-wars-adam-driver-episode-viii

Cytat:Rian is coming into something that we kind of set up and he just took it to the next level in a really great way. He wrote it, too, and Rian’s writing is so clear. I learned a lot of things about my character through his writing … [the script is] great. It’s similar to how The Empire Strikes Back has a different tone. For that people always go, ‘Oooh, it’s dark,’ but I don’t know that it necessarily is. It’s just different in tone in a way that I think is great and necessary but also very clear. He trusts [that] his audience is ready for nuance and ambiguity. He’s not dumbing anything down for someone and that’s really fun to play.”

RE: Star Wars: Episode VIII (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 15-09-2016

Nie przeczytałeś ani słowa z jego wypowiedzi, prawda?