Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
X-Men: Apocalypse (2016) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: X-MEN UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-X-MEN-UNIVERSE--63)
+---- Wątek: X-Men: Apocalypse (2016) (/Thread-X-Men-Apocalypse-2016--4540)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - nawrocki - 10-05-2016

A czy ja coś takiego napisałem?

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Grievous - 10-05-2016

(10-05-2016, 10:12)Mierzwiak napisał(a): X1 i X2 niby mu nie wyszły?

X1 okropnie się zestarzał. Nie jest to w żadnym razie zły film, ale przy tylu świetnych adaptacjach trykociarzy, teraz niczym się specjalnie nie wyróżnia i coraz bardziej razi swoją przeciętnością.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Mierzwiak - 10-05-2016

(10-05-2016, 10:19)nawrocki napisał(a): A czy ja coś takiego napisałem?
Gdybyś uważał inaczej nie dziwiłbyś się, że mu wyszło DOFP Uśmiech Z drugiej strony jest kwestia scenariusza, a przecież z gówna bata nie ukręcisz (Superman, Jack).

@Grievous

Nie powiedziałbym że okropnie, ale tak, zestarzał się, głównie jednak widać tam po prostu ograniczenia budżetowe, niemniej dla mnie to udany początek cyklu, bardzo fajnie zagrany, ze świetnym czarnym charakterem i rewelacyjną jego motywacją oraz planem.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - nawrocki - 10-05-2016

@Mierzwiak, zaskoczenie wynikajace z faktu, że DoFP wyszedł Singerowi, wzięło się raczej z tego, że wcześniej nakręcił 3 słabe filmy.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Arahan - 10-05-2016

44% na RT. Za dużo postaci splycanie relacji między postaciami, kreskowkowy charakter filmu.
Tyle to wiedziałem po zwiastunie.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Danus - 14-05-2016

Jeśli to prawda oczywiście- nie ma to jak przed premierą zapowiedzieć oficjalnie kolejną część z tymi samymi bohaterami, czyli co- zapowiadany w zwiastunach straszny Apocalypse jednak nie będzie taki straszny? Ja wiem, że to normalne w dzisiejszych czasach i wytwórnie już tak mają, ale co raz bardzie zaczyna mnie to irytować. W zasadzie nie ma po co oglądać tej części skoro będzie następna z tymi samymi postaciami, które nie ucierpiały w starciu z Apocalypse. Przynajmniej tak mi się wydaje.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Khet - 14-05-2016

(14-05-2016, 19:40)Danus napisał(a): Jeśli to prawda oczywiście- nie ma to jak przed premierą  zapowiedzieć oficjalnie kolejną część z tymi samymi bohaterami, czyli co- zapowiadany w zwiastunach straszny Apocalypse jednak nie będzie taki straszny?

Ale wiesz, wystarczyło obejrzeć DoFP żeby się domyślić, że Apocalypse raczej nie skończy się śmiercią większości bohaterów Uśmiech

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Danus - 14-05-2016

Ale ja to wiem, irytuje mnie coś innego. Chodzi o to, że wytwórnie ostatnio zdradzają zbyt dużo szczegółów dotyczących filmów. Praktycznie przed premierą wiemy wszystko, łącznie z zakończeniem bo czymże jest zapowiedź kolejnego filmu?
Od razu odpowiem na pytanie, które może pojawić się w zw. z moimi postami- nie wyszedłem ostatnio z szafy po 10 letniej hibernacjiUśmiech

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Khet - 15-05-2016

Tzn. ja rozumiem niejako, że Danusiowi nie podoba się trend zapowiadania kolejnych sequeli jeszcze przed premierą konkretnego filmu, ale... to w sumie żadna nowość obecnie. Zwłaszcza w erze Marvela i mody na wszelkie "uniwersa".  Ba, byłbym wręcz zaskoczony,  gdyby już nie przebąkiwano o ewentualnych kontynuacjach Uśmiech

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Mierzwiak - 15-05-2016

Lucas mówił o swoich marzeniach, to co innego.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Gal Anonim - 15-05-2016

(15-05-2016, 12:21)Khet napisał(a): Tzn. ja rozumiem niejako, że Danusiowi nie podoba się trend zapowiadania kolejnych sequeli jeszcze przed premierą konkretnego filmu, ale... to w sumie żadna nowość obecnie. Zwłaszcza w erze Marvela i mody na wszelkie "uniwersa".  Ba, byłbym wręcz zaskoczony,  gdyby już nie przebąkiwano o ewentualnych kontynuacjach Uśmiech
Sequele zapowiada się wlasciwie z dwoch powodów:

1) bo albo sa rzeczywiscie planowane (a w wielu przypadkach sa juz rozkminiane przed premiera bo np. material jest tak dobry i ma taki potencjal, a przewidywania sa sprzyjajace)

2) chce sie poprawic wynik nadchodzacego filmu sugerujac, ze studio tak bardzo w niego wierzy, ze juz zapowiadaja sequel (vide Fantastic Four)

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Danus - 15-05-2016

Ale marvel to co innego, tutaj mamy budowane uniwersum a X- Men to w sumie nie jest uniwersum budowane od któregoś tam filmu.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - shamar - 20-05-2016

Od kiedy Eryk to Henryk to nie wiem... Widocznie słaby risercz zrobili scenarzyści.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Kusy - 20-05-2016

Tak gwoli ścisłości to prawdziwe imię i nazwisko Magento brzmi Max Eisenhardt.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - srebrnik - 20-05-2016

Fajny klip. W ogóle najbardziej interesuje mnie los Magneto w tym filmie właśnie.

Lubię tę serię bardzo. Chyba jestem wręcz jej fanem. Idę dziś o 18:00 na wersję 2D napisy. Niestety nastawiam się na słaby film. Apocalypse to nie był dobry wybór. Na pewno nie na taki etap serii.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - szopman - 20-05-2016

Nie na taki etap serii? Duży uśmiech Przeciez to jest juz 8 (?, nie liczac Deadpoola) cz. X-Menow, seria ma juz z 15-16(?) lat. Kiedy bylaby odpowiednia pora na wystep Apocalypsa?

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - srebrnik - 20-05-2016

Nie chodzi o ilość filmów a o stopień skomplikowania historii. Seria dotąd nie ruszyła w ogóle klimatów mocno związanych z Apokalipsem. Nie mamy nic o innych wymiarach, bo jedynie lekko poruszono temat alternatywnych linii czasowych w DoFP. Hiperbolizując to wygląda tak jakby w 3 części trylogii Nolana Batman walczył z Darkseidem. Nie ma gruntu pod historię Apokalipsa.

Jest tez opcja, że inaczej zaprojektowano tę postać na potrzeby filmu, ale wtedy żal, że znowu tak ciekawa postać będzie stracona.

No nic. Mam nadzieję, że się mylę i film jest super. Niestety nie wierzę w to za bardzo.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - szopman - 20-05-2016

Wydaje mi sie ze na potrzeby filmu inaczej skonstruuja postac Apokalipsa.
A tak wgl to chcialbym kiedys w jakims marvelowym filmie, najlepiej wlasnie w X-Menach (nie wiem jak to jest z prawami do postaci, czy maja je tworcy X-Menow czy MCU) pojawil sie Galactus. To by bylo cos : )

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - raven.second - 20-05-2016

Cytat:nie wiem jak to jest z prawami do postaci, czy maja je tworcy X-Menow czy MCU
Twórcy Fantastycznej Czwórki. Niby też Fox, ale jakoś wątpię, by cokolwiek sensownego z tego wynikło.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Grievous - 20-05-2016

Właśnie wyszedłem z kina. Bardzo udana pierwsza połowa i kiepski finał. Podobało mi się chyba bardziej niż rozczarowujące "Days of Future Past", ale może to być efekt tego, że spodziewałem się najgorszego filmu serii.

Jak wrócę do domu, to coś więcej napiszę.