Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77)

- Akaki - 31-03-2007

No i właśnie, czy lejąc na relacje międzyludzkie potraficie wytłumaczyć mi jakie był kolejne historyjki dotyczące natury wyspy, i czym jest Dharma? :)

- Jakuzzi - 31-03-2007

3x14 - akcja nie posunela sie do przodu nawet o milimetr, ale i tak to jeden z najlepszych odcinkow sezonu. Widac, ze czternastke pisal jakis scenarzysta z mocno kryminalnymi ciagatkami. Swietne jest mrugniecie okiem na samym poczatku, w ogole fajny jest koncept, zeby zamiast wyczekiwanych rozwiazan fabularnych, zatrzymac sie na chwile i 'pobawic sie' tym, co zdarzylo sie do tej pory w serialu. Ba, podobal mi sie ten odcinek nawet bardziej od niektorych z rewolucyjnymi odkryciami czy informacjami. A koncowka wymiata. Byl moment, w ktorym mozna bylo sie zastanawiac czy jednak 'sie uda'. Jednak sie nie udalo i brawa tworcom za to. ;)

- Khet - 05-04-2007

SPOILER 3x15 fabularnie w sumie nie drgnęło, ale i tak bardzo fajny. Ciekawe gdzie zwiali inni (może się pochowali w tych tunelach podziemnych ? w sumie dziwne, że Sayid o tym zapomniał) i czy Juliett znowu kręci :>

Sorry, ale to żaden znowu straszny spoiler :P Whatever, nie powtórzy się.

- hops - 06-04-2007

Khet - SPOILER FOR FUCK SAKE!!
Zedytuj swojego posta, bo psujesz zabawę :(

Odcinek na podobnym poziomie co poprzednie. I znowu niewiadomo o co chodzi :) Motyw Sawyera zajebiście śmieszny - zwłaszcza interakcja z Claire :D

- Jakuzzi - 08-04-2007

Na podobnym poziomie co poprzednie? Na pewno nie dwa poprzednie. Slabizna. Retrospekcja nijaka. Przemierzanie dzungli z Dzuliet - nuda. Przynajmniej ten watek z Sawyerem faktycznie fajny byl.

- Khet - 08-04-2007

Skoro odcinek był nudny i nijaki, to cały 2 sezon (z wyjątkami) powinien być dnem dna :P

- picek - 08-04-2007

Khet napisał(a):cały 2 sezon (z wyjątkami) powinien być dnem dna :P

i jest ;-)

- ataraktyk - 08-04-2007

spoiler

dziwi mnie dlaczego Jack i Kate zamiast sprowadzic wszystkich rozbitkow do przytulnych domkow z pradem i kanalizą wracają na plażę życ jak dzikusy.

- Khet - 08-04-2007

picek napisał(a):
Khet napisał(a):cały 2 sezon (z wyjątkami) powinien być dnem dna :P

i jest ;-)

Obejrzałem ostatnio jednym ciągiem na na DVD i nie odniosłem takiego wrażenia ;) Owszem, sporo odcinków było względnie nudnych ale w zestawieniu z 1 sezonem, nie wypada tak tragicznie jak chociażby drugi sezon Prison Break :P

- Jakuzzi - 08-04-2007

Khet napisał(a):Skoro odcinek był nudny i nijaki, to cały 2 sezon (z wyjątkami) powinien być dnem dna :P

Ok, przekonales mnie. ;)

SPOILER

ataraktyk napisał(a):dziwi mnie dlaczego Jack i Kate zamiast sprowadzic wszystkich rozbitkow do przytulnych domkow z pradem i kanalizą wracają na plażę życ jak dzikusy.

1. Niewiadomo czy to miejsce jest bezpieczne. Inni wyniesli sie tylko rzekomo. Ponadto wiekszosc rozbitkow czuje wciaz strach przed innymi i wszystkim co z nimi zwiazane.
2. Niewiadomo jakie sa plany Jacka i Kate. A moze sprowadza tam rozbitkow? Tylko zeby sprowadzic, trzeba najpierw na plaze wrocic. ;)

- Khet - 08-04-2007

I raczej trudno, żeby 40 osób miało przejść przez dżunglę jednocześnie unikając (wy)dymka ;)

- picek - 08-04-2007

Wątpię żeby rozbitkowie chcieli się przenieść. Na plaży mogą obserwować czy nadpływają jakieś ewentualne statki, są już zagospodarowani przez kilka miesięcy. W obozie Innych mają tylko elektryczność i domki natomiast tracą nadzieję, boją się przybycia Innych, dymków i zwierząt. Będzie podobna sytuacja jak z jaskiniami- część poszła a część została.

- Khet - 09-04-2007

Wybaczcie, że tak brutalnie zmienię temat ale właśnie przeczytałem starą wypowiedź Hopsa dotyczącą tego, że kolejny z odcinków ma opowiadać o Nikki i Paulo :

hops napisał(a):Wiedziałem, że to co zobaczyłem, było zbyt piękne.
Mam nadzieje, że ten odcinek skończy się podwójną śmiercią.

Nie muszę komentować :D

- hops - 09-04-2007

Science of Sleep :)

- Khet - 12-04-2007

3x16 SPOILER

Odcinek wredny, bo z jednej strony ukazuje Juliett od tej ludzkiej strony, a na końcu udowadnia, że jej jednak ufać nie można.
Wiedziałem, że tak będzie :P
Z Benem maja się zobaczyć za tydzień, mam nadzieję, że nie rozciągnie się to teraz na ostatnie 7 odcinków :P

- Mush Room - 12-04-2007

Ostatnie 6 odcinków - gwoli ścisłości :P I pewnie tak się rozłoży :D

A swoją drogą odcinek rewelacyjny. Sezon 3 rządzi od dobrych kilku tygodni, po prostu poziom miażdżący.

- Mierzwiak - 12-04-2007

Kolejny rewelacyjny odcinek, retrospekcje genialne, Juliet wspaniała, ach! Podoba mi się postawa Sayida i Sawyera, tak trzymać panowie.

Końcówka sezonu pewnie powali na kolana.

- Mush Room - 12-04-2007

No musi powalić - trzymam za twórców kciuki, bo widać, że naprawdę dają z siebie wszystko w tym sezonie. I wychodzi im to wspaaaaaaniale :)

- Mierzwiak - 12-04-2007

Zauważyliście, że kiedy Juliet i Rachel przyjeżdżają do Mittelos, w radiu leci ta sama piosenka, której Juliet słuchała w dniu katastrofy?

Pisałem już że według mnie początek sezonu nie był słaby, ale jednak teraz kolejne odcinki mają szalenie wysoki poziom, no i fajnie że powolutku poznajemy coraz więcej odpowiedzi. Wygląda mi na to, że 4 sezon będzie ostatni i oby - dla dobra serialu - tak właśnie było.

Plan flashbackowy na resztę sezonu:

3x17 Desmond
3x18 Jin/Sun
3x19 Jack
3x20 Gerald i Karol DeGroot (!!!)
3x21 Charlie
3x22/23 Ben

Muszę przyznać że nieczytanie spoilerów i nieoglądanie trailerów to świetna sprawa. Zasiadasz do nowego odcinka i jedyne co wiesz, to o kim będzie. Yeah.

- Khet - 12-04-2007

Mush Room napisał(a):Ostatnie 6 odcinków - gwoli ścisłości

Ostatni liczyłem jako podwójny ;)