Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 29-05-2025

Kolejny serial od Dennisa Lehane i ekipy która zrobiła Black Bird dla Apple.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snappik - 16-06-2025

Masz samograja jeśli chodzi o temat. Co robisz? Wrzucasz teaser, który w zasadzie zniechęca do seansu xD

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Debryk - 16-06-2025

mocne 2/10 to wygląda jak jakas taka Polska Martyrologia. Wielka Woda coś tam w sobie miała ale postać główna tamtego serialu to wkurwiający człowiek na maksa. A tutaj od razu wyskakują z salą sądową. To będzie słabe.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 16-06-2025

Gdy ogłosili produkcję, to poczytałem sobie sporo o Heweliuszu i to był taki pierdolnik, passa błędów i chujowych decyzji ciągnąca się miesiącami, że można z tego zrobić cudowny portret polactwa cebulactwa olewactwa, filozofii "jakoś to będzie" i lekceważenia wszelkich norm.
Zajawka beznadziejna, ale nie skreślam od razu, może będzie nieźle.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 18-06-2025

Ja wierzę w Holoubka, który nie zrobił słabego serialu i filmu. Wydaje mi się, że najgorzej z jego produkcji jest oceniany Doppelganger, a mnie się podobał, mimo kilku zastrzeżeń, było to dobre kino gatunkowe. 

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 26-06-2025

very-young-frankenstein-pilot-fx

Brooks ma swój renesans, ale to będzie kolejna siódma woda po kisielu.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 06-07-2025

Nie. Po prostu... nie. John Carter Syndrome do sześcianu.
Niebo nad portem miało barwę ekranu nastrojonego na MARTWY (ch..ci w d..ę Cholewa) kanał.
A ten kanał to Apple TV+.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Dr Strangelove - 09-07-2025

A to w sumie ciekawe:
https://variety.com/2025/film/global/agnieszka-holland-rabbit-garden-jerzy-kosinski-1236448397/

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 09-07-2025

Niezbyt.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 09-07-2025

Zdegenerowana zakłamana żydówa usprawiedliwia zdegenerowanego zakłamanego żyda, news at 11.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Dr Strangelove - 09-07-2025

Dokładnie z tych powodów jestem ciekawy co z tego wyjdzie :D

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 10-07-2025

No ale przecież z góry wiadomo, co z tego wyjdzie - to samo co zawsze.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - slepy51 - 10-07-2025

Cytat:Jest rok 1936. Zbliżają się XI Igrzyska Olimpijskie w Berlinie. Tymczasem, w Breslau dochodzi do brutalnego morderstwa. Zagadkę musi rozwiązać kontrowersyjny, ale skuteczny komisarz policji polskiego pochodzenia Franz Podolsky. Rozpoczyna się niebezpieczna gra z mordercą. Nieoczekiwanie, stawką okazuje się nie tylko jego kariera, ale także życie prywatne.

Oglądaj polski serial oryginalny „Breslau” już 12 września, tylko w Disney+!

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Phlogiston2 - 10-07-2025

Szczyt bezczelności? Robić kryminał o przedwojenny Wrocławiu pod tytułem Breslau i nie wykorzystać książek Krajewskiego

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 10-07-2025

Są Polacy donoszący na żydków? Bo nie wiem czy odpalać jak nie ma dobrego, rodzimego antysemityzmu.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - szopman - 10-07-2025

Wygląda jak chamski plagiat Krajewskiego

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 10-07-2025

Ale nie trzeba płacić za prawa do adaptacji.
Najlepsze że to już drugi kryminał z Breslau w tytule bez Mocka.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snappik - 13-07-2025

Wygląda ładnie. Chociaż scena z jazdą na sankach z walkanu to trochę za dużo jak dla mnie :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 13-07-2025

Rapa nui/Apocalypto - propsy za próby, ale oczywiście wszystko przemielone przez modern audience, więc biali ludzie źli do szpiku (tylko ich czarny pomagier będzie dobry - mogę się założyć), a tubylcy spokojni i zajefajni, piękna kultura, której wszystko zabrał kolonializm i tak dalej. Do tego kobiety wojowniczki (eche) chodzące w bikini i mnóstwie innych szmat, więc tylko Momoa będzie świecił cyckami. Żałość.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 24-07-2025

Jaime Lannister wraca do klimatów średniowiecznych. Myślałem, że to adaptacja jakiejś serii książek, może dzieł np Cornwella, ale sprawdziłem i chyba jednak nie. James Norton też w obsadzie, a to zawsze plus.