Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zapowiedzi - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13)
+--- Wątek: Zapowiedzi (/Thread-Zapowiedzi--806)

RE: Zapowiedzi - OGPUEE - 25-08-2023

(25-08-2023, 11:45)Snappik napisał(a): Ten film to będzie/jest czyste kurestwo.

Oczywiście, że jest.

W takich sprawach to czasami chciałbym powiedzieć "komuno wróć", bo film nie zostałby do produkcji za bycie antypolskim, a twórcy dostaliby zakaz wykonywania zawodu.

Dałem łapkę w dół i widzę tylko ledwie 21 łapek w górę. 

RE: Zapowiedzi - Albertino - 25-08-2023

Arcydzieło i 10/10 bez oglądania (i tak nie dałbym rady ze wzruszenia). Dokładnie to, czego oczekiwałem - może granicznicy trochę za mało się znęcają nad uchodźcami, ale myślę, że nasza wielka reżyserka zostawiła takie smaczki na sam seans. Mam też nadzieję, że Agnieszka powalczy wreszcie o tę pokojową nagrodę Nobla.

RE: Zapowiedzi - Remator - 25-08-2023

(25-08-2023, 11:58)Kryst_007 napisał(a): Ja z kolei nie rozumiem czym ta czerń i biel ma służyć. Że taki szary żywot białoruskiego uchodźcy? Pewien cytat Rewińskiego z "Superprodukcji" idealnie skomentowałby obecność filmu w Wenecji ;)

Taki zabieg, by dodać filmowi większego artyzmu najpewniej ;)

RE: Zapowiedzi - shamar - 25-08-2023

Ja mam nadzieję, że będzie scena przerzucania przez płot ciężarnej.
W stylu... ZAZ.

RE: Zapowiedzi - srebrnik - 25-08-2023

Gadaliśmy o tym kiedyś i była kłótnia na forum o to, kto powinien zagrać płot, a kto ciężarną :(

RE: Zapowiedzi - yacajackowski - 25-08-2023

Pamietam, Srebrnik chyba miał być płotem. A może płodem?

Płotem powinen byc Roman. A ciężarną ta z TFNu

RE: Zapowiedzi - Albertino - 25-08-2023

Emocje trochę opadły, to wymieńmy się może ulubionymi scenami zwiastuna - jak dla mnie wygrywa picie wody z liści. Ale to ujęcie ze spożywczakiem z namalowanymi gwiazdami Unii Europejskiej też jest mocne, wyczuwam jakiś powerful montaż z tym ujęciem w roli głównej. Jak myślicie, Złoty Lew i nagroda FIPRESCI na raz + puchar Volpi dla Ostaszewskiej na dokładkę?

Jak opadły? Kilka profili, w tym Kino Świat, wyłączyło komentarze. WOLNE MEDIA, WOLNOŚĆ SŁOWA.
Ale tylko jak jest po naszemu.

RE: Zapowiedzi - Scheckley - 27-08-2023

RE: Zapowiedzi - Kryst_007 - 30-08-2023

Oj, cienko to widzę. Mam wrażenie, że dialogi to pod ten nolanowski trailer pisane.

RE: Zapowiedzi - Corn - 30-08-2023

A mi się podoba bo widać, że próbuje grać na własnych zasadach a nie żyć w cieniu poprzedniej adaptacji. Do tego scenografia nie wygląda jak dekoracja w teatrze. Czekam z zainteresowaniem.

RE: Zapowiedzi - Dr Strangelove - 30-08-2023

Owszem, nie wygląda to źle. Najgorszy jest ten bezbarwny i cukierkowy hrabia panicz. Fatalnie się prezentuje.
Reszta całkiem nieźle.

RE: Zapowiedzi - marsgrey21 - 30-08-2023

Pamiętacie ten trailer do filmu z Ostałowską na granicy? Tam wyglądało to żenująco, muzyka jak z jakiegoś oscarowego dramatu, czarno-biało, a na ekranie bieda. Tutaj jednak wszystko gra i buczy, wizualnie, zdjęcia, muzyka, nie czuję żenady, ani grama.

RE: Zapowiedzi - Kwasiboromir - 30-08-2023

Plus za pokazanie soboru św. Aleksandra w Warszawie przed jego rozbiórką w 1925 roku. Komuś się chciało.

No, przy filmie Holland ma prawo wyglądać to obłędnie, ale samo w sobie prezentuje się to strasznie letnie i jak typowa współczesna polska produkcja z większym budżetem. W ogóle mnie rozbraja, że trailer tak skręcony jakby twórcy byli wpatrzeni w "Oppenheimera". Szczególnie ta skrzypkowa muzyka z rodem dramatów o wielkich fizykach xD

RE: Zapowiedzi - Dr Strangelove - 30-08-2023

Nie przejmuj się Kryst. Zawsze powinien być jakiś malkontent. Jakby się wszystkim podobało to dopiero by było!!!

Co ciekawe - przeważnie gdy pojawia się jakiś trailer to ja wydaję się tym optymistą na wyspie malkontentów. Chociażby wczoraj w temacie "The Killera" ;)

RE: Zapowiedzi - Pelivaron - 01-09-2023

(30-08-2023, 10:18)Kryst_007 napisał(a): Oj, cienko to widzę. Mam wrażenie, że dialogi to pod ten nolanowski trailer pisane.

Bardzo pozytywnie odbieram ten zwiastun. Muzyka robi mega robotę, a Lichota wydaje się być idealnym castingiem jak na te czasy. Wizualnie ten prezentuje się zacnie, jak oczywiście na polskie warunki, bo to nadal wygląda, jak polski film.

RE: Zapowiedzi - Remator - 01-09-2023

(30-08-2023, 10:18)Kryst_007 napisał(a): Oj, cienko to widzę. Mam wrażenie, że dialogi to pod ten nolanowski trailer pisane.

Wygląda i zapowiada się nie najgorzej, ale zobaczymy, co wyjdzie po zobaczeniu całości. Jedynie niektórzy aktorzy trochę według mnie nie pasują do ról, ale może to kwestia porównywania do wersji z 1981.