![]() |
|
BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Strona KMF (https://forumkmf.pl/Forum-Strona-KMF--10) +--- Wątek: BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF (/Thread-B%C5%81%C4%98DY-liter%C3%B3wki-omskni%C4%99cia-potkni%C4%99cia-na-stronie-KMF--192) |
- Adi - 23-10-2007 O w dupę! Dzięki - poprawione. Przy okazji - jaką masz rozdzielczość ekranu? Bo ten screen znacznie odbiega od widoku F/X, który mam na swoim ekranie :) - wiking - 23-10-2007 po prostu go powiekszylem zeby bylo lepiej widac Dzial DVD opis filmu - 2001: Odyseja kosmiczna W roku 2000 na Księżycu zostaje odkryty tajemniczy monolit. Emituje on fale radiowe którymi zainteresowują się ludzie. Wysyłają w stronę planety prom kosmiczny Discovery... Księżyc to nie planeta tylko jedyny stały naturalny satelita Ziemi - Adi - 23-10-2007 Tu nie chodzi o powiększenie. Długie tytuły zachodzą na obrazek w tle, co u mnie nie ma miejsca. Co do błędu w dziale DVD - ten opis robił założyciel działu, Maciek, który nie wpisał Jowisza, jako adresata fal radiowych :) . - romeck - 23-10-2007 Myślę, że wikingowi chodzi o powiększenie czcionki, np. [Ctrl]+[+]. - Adi - 23-10-2007 No chyba że tak. Ja mam "średnią" w IE :twisted: i tytuły sa na czarnym tle. - wiking - 23-10-2007 dokladnie tak jest a "normalnie" u mnie jest tak
- Adi - 23-10-2007 Bardzo ładnie :D - wiking - 23-10-2007 masz na mysli naprawde "Bardzo ładnie" czy tylko standardowo? - Adi - 23-10-2007 Bardzo ładnie, czyli tak, jak powinno być. - wiking - 23-10-2007 tzn standardowo jak powinno być. - Adi - 23-10-2007 Właśnie i koniec tego offtopa, bo Dux zaraz wyczyści ten temat :) . - wiking - 23-10-2007 Cytat:Co do błędu w dziale DVD - ten opis robił założyciel działu, Maciek, który nie wpisał Jowisza, jako adresata fal radiowych tu chodzi o to zeby ludzie nie mysleli przez taka recezje ze Ksiezyc to planeta (co zreszto czesto sie zdarza) - to tylko satelita (naturalny) Ziemi - wiking - 23-10-2007 Dzial DVD - Atak klonow powinno byc Star Wars - Atak klonów każda część z tej serii ma tytuł Star Wars + coś tam zaczynając od drugiej części - Adi - 24-10-2007 Ortodoksyjnie rzecz biorąc, powinno być "Star Wars. Episode V - Attack of the Clones", albo "Gwiezdne wojny. Część V - Atak klonów". Często używa się całkowicie błędnego, dosłownie przetłumaczonego słowa "epizod", choć powinno być "odcinek", a w bardziej przyjaznej, odrzucającej telewizyjno-serialową nomenklaturę, choć niedokładnej polskiej formie "część". Jak dla mnie, można od biedy używać gołych tytułów części, czyli "Nowa nadzieja", "Mroczne widmo" itp. Tak to już jest - im bardziej złożony tytuł, tym więcej kalających oryginał mutacji. - Mefisto - 24-10-2007 jakkolwiek by tego nazywać to V epizod to na pewno nie jest ;) - Adi - 24-10-2007 Kurde, ale dałem dupy :D - Mefisto - 24-10-2007 nie bój się - Lucas ma bana i na razie tu nie zajrzy ;) - Mierzwiak - 28-10-2007 wiking napisał(a):powinno byc Star Wars - Atak klonówJeśli już to "Star Wars - Attack of the Clones" albo "Gwiezdne wojny - Atak klonów". Albo po polsku, albo po angielsku. Co to za idiotyczne mieszanki? Niem mówiąc już o tym, że prawidłowa pisownia to: Star Wars: Episode II - Attack of the Clones Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów - Snuffer - 31-10-2007 Cytat:jak w jednej z nich Mama Kowolski (Lillian Adams) uczy Bruce'a Carreya polskiego przekleństwa. No cóż... :)Polskie Akcenty w kinie. Bruce'a ? A ten świetny aktor to nie ma Jim na imię? ;) - Mefisto - 01-11-2007 thx - się poprawi przy okazji ;) swoją drogą w najnowszym Filmie możecie przeczytać cały artykuł o tym zjawisku - oczywiście do współpracy nikt mnie nie zaprosił :P ale za to jest wzmianka :D |