Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Harry Potter - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Harry Potter (/Thread-Harry-Potter--763)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Harry Potter - Mickey - 12-04-2023

Wygląda na to, że znaki rozpoznawcze filmów, czyli muzyczny motyw przewodni i wygląd Hogwartu pozostaną niezmienione.

RE: Harry Potter - Dr Strangelove - 12-04-2023

I bardzo dobrze.
Driver jako Snape - tak bym chciał.

RE: Harry Potter - Rozgdz - 12-04-2023

(12-04-2023, 21:25)Dr Strangelove napisał(a): I bardzo dobrze.
Driver jako Snape - tak bym chciał.

O mamciu :) W punkt. Lubię to ;)

RE: Harry Potter - Bradesinarus - 12-04-2023

Kolejny dowód na to, że współczesna popkultura zjada własny ogon i zamiast opowiadania oryginalnych historii uskutecznia recykling starych pomysłów. Mają tyle możliwości poszerzenia uniwersum (Durmstrang, Uagadou) to trzymają się tego Hogwartu jak pijany płotu.

RE: Harry Potter - shamar - 12-04-2023

Gieferg mode on.

Obejrzałem jakieś 20 minut pierwszego filmu i nigdy więcej nie tknąłem tych filmów. Dlatego mam gdzieś ich uniwersum.

RE: Harry Potter - yacajackowski - 12-04-2023

Nie wyłączyłeś Gieferg Mode. Teraz będziesz na wszystko narzekał albo miał to w dupie.

RE: Harry Potter - Gieferg - 12-04-2023

Ja w końcu obejrzałem całe osiem i też mam gdzieś :P

Oglądałem z córą (miała wtedy chyba 9 lat) i jakoś jej szczególnie nie zachwyciły, nie słyszałem, żeby cokolwiek później wspominała o Potterze, a jak dostała ksiązki od ciotki to nie zdecydowała się ich czytać.
Zdecydowanie bardziej jej ostatnio podeszła Wednesday jeśli chodzi o pokrewne klimaty.

krótko mówiąc - Harry Potter sucks big time.

RE: Harry Potter - shamar - 12-04-2023

(12-04-2023, 21:58)yacajackowski napisał(a): Nie wyłączyłeś Gieferg Mode. Teraz będziesz na wszystko narzekał albo miał to w dupie.

HA! Po części racja. Myślałem, żeby wyłączyć ale postanowiłem zostawić otwartą furtkę ;)

RE: Harry Potter - simek - 13-04-2023

Szczerze powiedziawszy myślałem że to plotki, a jednak okazały się prawdziwe. Ogólnie jestem za, mam tylko taką prośbę, aby serial, przynajmniej wizualnie jak najbardziej różnił się od filmów.

Ta grafika z logo i Hogwartem w tle jest oficjalna? Jeśli tak, to już mi się nie podoba właśnie identyczne logo i indentyczny Hogwart.

RE: Harry Potter - al_jarid - 13-04-2023

(12-04-2023, 21:16)Mickey napisał(a): Wygląda na to, że znaki rozpoznawcze filmów, czyli muzyczny motyw przewodni i wygląd Hogwartu pozostaną niezmienione.

Cholerne lenie w tym HBO.

RE: Harry Potter - Spoilerowo - 13-04-2023

no a mnie wzięło tak, że pierwszy raz w życiu oglądam, przebrnąłem przez dwie pierwsze części wyraźnie skierowane do młodszego widza, wczoraj skończyłem Czarę Ognia i dzisiaj lecę dalej

Severus "MYSTA POTA" Snape mój ulubiony bohater jak narazie chociaż akurat mało ma czasu poświęconego w tych filmach

RE: Harry Potter - raven.second - 13-04-2023

Cytat:Mają tyle możliwości poszerzenia uniwersum (Durmstrang, Uagadou) to trzymają się tego Hogwartu jak pijany płotu.
Nawet amerykańska szkoła by się sprawdziła, gdyby cofnąć się bardziej w czasie do Salem i okolic, choć to raczej zbyt ambitny pomysł. No i ja dalej obstaję za serialem o Aurorach, czyli oddziale specjalnym polującym na czarowników i inne takie... coś w stylu Supernatural czy Z archiwum X ale w wersji potterowej miałoby sens i szansę powodzenia, tak sądzę.

RE: Harry Potter - marsgrey21 - 13-04-2023

I tak się skończy jak z The Rings of Power i tak... Musieliby zrobić coś bardziej kultowego niż oryginał, a to się nie uda, na pewno muszą pozatrudniać duże nazwiska, jak Driver na Snape'a, by przyciągnąć uwagę i wzbudzić ciekawość, ale tak czy inaczej, nie spodziewam się by podeszli do tego odpowiednio, mogą zbytnio olać, albo trzymać się zbyt mocno pierwowzoru i forsować coś co mogło działać w książkach, ale nie koniecznie w live action.

Jestem tylko ciekaw czy będzie czarna Hermiona.

[Obrazek: 3543.jpg?width=700&quality=85&auto=forma...6a1a84c417]

RE: Harry Potter - Mickey - 13-04-2023

(13-04-2023, 08:11)simek napisał(a): Ta grafika z logo i Hogwartem w tle jest oficjalna? Jeśli tak, to już mi się nie podoba właśnie identyczne logo i indentyczny Hogwart.

Tak, oficjalna. To logo jest akurat dość mocno osadzone w świadomości widzów i związane nie tylko z filmami czy książkami, ale też z zabawkami i innymi produktami z marki HP. Sprawa Hogwartu i jego designu wygląda podobnie. To nie tylko filmy, ale także najnowsza gra czy przede wszystkim parki rozrywki.

RE: Harry Potter - simek - 13-04-2023

No tak, ma to sens.
Ciekawy jestem w takim razie procesu produkcyjnego. Z tego co kojarzę, to część scenografii Hogwartu można sobie gdzieś w Anglii zwiedzać, ale chyba to podobieństwo nie będzie aż tak wielkie, żeby mieli ich ponownie używać przy kręceniu serialu? A skoro tak, to zbudują nowe z przeznaczeniem na najbliższą dekadę? I ogólnie czy mamy tę zapowiedź rozumieć tak, że serial dostał de facto zamówienie na wszystkie siedem(?) sezonów. Byłby to chyba pierwszy przypadek w historii, gdy powstanie tak gigantyczna produkcja, której koniec już znamy. Gdy zaczęto kręcić filmowego Pottera to było pewne na 99,9%, że zostaną zekranizowane wszystkie książki, z taką samą obsadą, ale w momencie premiery Kamienia filozoficznego byliśmy na jakieś 6 lat przed premierą książkowych Insygniów śmierci.

RE: Harry Potter - Spoilerowo - 13-04-2023

wleciał Książę, pierwsze 30 minut i WTF jaki twist Snape odwalił, nie spodziewałem się, ty draniu! może jeszcze się nawróci, zobaczymy

RE: Harry Potter - Rozgdz - 13-04-2023

A ja bym zobaczył coś o takim typie co nazywa się Tom Riddle, jego nauce w Hogwarcie i relacji z Dumbledorem. Może nawet jakichś przygodach, zagadkach do rozwiązania (otwarcie Komnaty Tajemnic) i relacji z przyjaciółmi? Np niejakim Hagridem ;) Taki pre-Harry Potter ;)

RE: Harry Potter - Bartholomew - 19-04-2023

https://filmozercy.com/wpis/nowa-hermione-zagra-czarnoskora-aktorka-serialowy-harry-potter-ma-postawic-na-zroznicowana-obsade?fbclid=IwAR2jLVdWe47FQkCDyVcAb7DgekSzybw3AHLXYImDyLpVViwOhCgmjKUsOus

Mhm. Czyli bojkot i cancel po 3. sezonie. I dobrze, nie rusza się świętości brudnymi paluchami.

RE: Harry Potter - yacajackowski - 19-04-2023

Bojkot, cancel i toksyczny fandom :)

RE: Harry Potter - marsgrey21 - 19-04-2023

[Obrazek: i-told-you-i-knew-it.gif]