![]() |
|
Justice League (2017) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
|
RE: Justice League (2017) - Spoilerowo - 19-03-2021 dobrze, że to wyszło w pierwotnej wersji (może dla niektórych za długiej) ale jednak autorska wersja więc albo temat JL zamknięty albo w przeciągu miesiąca ktoś w WB zleci rozmowy ze Snyderem w sprawie 2 i 3 części lub czeka nas kolejna tagowa akcja ale jak już pisałem, to byłoby niespotykane, że dwa razy ktoś się ugiął grupie fantów z tym, że tutaj był cały materiał i tylko pozostały CGI do poprawy i dwie chyba dokrętki pewnie 2 i 3 część kręcona byłaby jednocześnie albo chociaż trochę 3 by nagrali i resztę po premierze no ale pożyjemy zobaczymy w każdym razie ja byłbym zainteresowany tym aby bohaterów zobaczyć w czasie apokalipsy na Ziemi, mimo, że storyboardy do 2 i 3 części opisane były niedawno w necie https://ew.com/movies/justice-league-zack-snyder-ending-interview/ Cytat:And did you have plans for Zheng Kai's Ryan Choi? RE: Justice League (2017) - marsgrey21 - 19-03-2021 HBO Max będzie patrzyło na liczby, jak się opłaci to nie ma ma mowy o tym by nie kontynuowali Snyderverse na boku, bo bądźmy szczerzy, większość filmów i tak nie trzymałą się tego co ustanowił Snyder. I to mi przypomina o Aquamanie... W solówce, mieliśmy te przesadzone technologicznie królestwo, krzykliwe stroje i rozmowy pod wodą co wyglądało dziwnie i mnie wkurzało. Aquaman był równie głośny i rzucał na prawo i lewo one-linerami. U Snydera jest odwrotnie, mamy wręcz mityczną atmosferą otaczającą Atlantydę, gdy postacie mówią pod wodą to wydaje takie skrzeczące dźwięki i tylko gdy tworzą bańki powietrza wokół siebie mogą rozmawiać jak ludzie i uwielbiam to, bo to tworzy wyjątkowy styl i nadaje odrobiny realizmu. Nienawidzę gdy twórcy tak jak James Wan mówią "to tylko komiks/film komiksowy, nie myśl nad tym", a ja właśnie chcę nad tym myśleć, chcę to traktować poważnie i uwielbiam takie detale. To samo tyczy się Aquamana, przypominał mi wersję z lat 90 oraz animowanego Justice League, jest poważny i wbrew swojej postawie troskliwy, ten moment gdy pyta Barry'ego o Victora był świetny. Mała rzecz, a tak dużo zmienia w odbiorze postaci. PS. Nowa fotka zza kulis. To jest warte ustawienia na tapecie telefonu.
RE: Justice League (2017) - Gieferg - 19-03-2021 Dokończyłem. Mocne 8/10, jutro obejrzę jeszcze raz. #restoreTheSnyderVerse PS. chociaż muzyka poza reprise'ami motywów z MOS/BvS była , zgodnie zresztą z oczekiwaniami, taka sobie i często bez wyrazu, a Martian Manhunter zupełnie bez sensu. RE: Justice League (2017) - raven.second - 19-03-2021 Cytat:Mocne 8/10, jutro obejrzę jeszcze raz.Oceniłem niżej, na powtórny seans nie mam najmniejszej ochoty, ale poszczególne sceny - owszem, z przyjemnością sobie będę powtarzał. Zaskakująco dużo tu dobra, a im dłużej myślę o tym filmie, tym lepszy się wydaje. RE: Justice League (2017) - SonnyCrockett - 19-03-2021 Tak, Arthur jest w tym filmie zaskakująco powściągliwy i powiedziałbym że najrozsądniejszy z całej ekipy. Czuć do niego respekt. Co do mityczności Atlantydy to nie wiem o co ci chodzi. Z tego filmu nie dowiaduję się niczego o Atlantydzie (czy to jest mistyczność?) i bez znajomości solówki Aquamena kompletnie nie wiedziałbym kim są postaci Vulko, Mery i matki Currego. Reasumując niestety podbudowa Aquamena jest w obrębie tego filmu żadna. I właściwie tak oceniłbym cały ten film. Fabularnie i wizualnie jest przeciętny z słabymi momentami ale metraż pozwolił na fajne pokazanie postaci, aktorzy się spisali. No polubiłem tych ludzi i dlatego da się spędzić te 4 godziny bez nadmiernego ścierania szkliwa i urazu czoła. :P RE: Justice League (2017) - marsgrey21 - 19-03-2021 Warner Bros ma problem i jednocześnie rozwiązanie... Z jednej strony udowodnili wszystkim ich niekompetencje decydując się na reshooty. Z drugiej Snyder Cut to niepodważalny sukces i najlepsze co mogą zrobić to wypromować ideę "Multiversum" we FLashpoint i pozwolić Snyderowi robić swoje na HBO Max i jednocześnie kręcić inne rzeczy prosto do kin, to jest coś co odróżni ich od Marvela który widać po ostatnich wyczynach z Quicksilverem nie ma zamiaru pójść aż tak daleko w kwestii multiversum. RE: Justice League (2017) - Grievous - 19-03-2021 Ja tam mam już jednak dosyć wizji Snydera. Jako jakiś komiks czy może animację z ciekawości bym nawet obczaił, ale slo-mo szarobure łubudubu już mnie męczy. Biorąc pod uwagę, że kontrakty się kończą, a projekty jak WW84 i BoP (a nawet ledwo zwracający się Shazam) wyszły jak wyszły, to najlepiej by było zainwestować w jakiś jeden, duży film kończący tę iterację uniwersum, później natrzaskać kilka solówek z Battinsonem i zacząć od zera za kilka lat. RE: Justice League (2017) - marsgrey21 - 19-03-2021 RE: Justice League (2017) - OGPUEE - 19-03-2021 A tymczasem w maju JL Snydera na fizycznych nośnikach: https://movieweb.com/justice-league-snyder-cut-blu-ray-release-date/ RE: Justice League (2017) - Spoilerowo - 19-03-2021 no i zaczęło się pisanie "not impressed" w komentarzach na youtube pod urywkami scen Whedona RE: Justice League (2017) - shamar - 19-03-2021 (19-03-2021, 15:54)OGPUEE napisał(a): A tymczasem w maju JL Snydera na fizycznych nośnikach: Oby wydali z lektorem. Podobnie jak reedycję BvS RE: Justice League (2017) - Predator895 - 19-03-2021 Zakończyła się pewna Era DC. Ten film jest listem miłosnym dla Universum jakie zapoczątkował Zack. Jestem mega szczęśliwy z wytrwałości fanów, cierpliwości reżysera i ekipy aktorów, którzy od samego początku wierzyli w oryginalnego reżysera i jego wizje. Pozdrawiam też hejterów, którzy od samego początku wątpili w istnienie Snyder Cut, teraz po podwójnym seansie mogę im się zaśmiać w twarz. Nie dziwię się że Henry Cavill nie chciał zgolić wąsa do tego czegoś co wyszło do kin, okazuje się że w wersji Whedona znalazło się zaledwie pół godziny z epickiego dzieła Snydera. To ewenement na skalę światową, udawadniający że włodarze WB to banda idiotów tak łatwo uległa cyfrom i nie przychylnym recenzjom. Film był gotowy, cały, nakręcony, nie potrzebujący żadnych dokrętek, z prawie ukończoną muzyką i efektami specjalnymi, a mimo to sprowadzili reżysera od Avengersów przytłoczonego słabymi reakcjami Czasu Ultrona. Zatrudnili go aby zniszczyć wizję od samego początku zaplanowaną i przemyślaną przez Zacka. Odrzucili oryginalną muzykę, potężne i spektakularne zdjęcia aby wydać na świat potwora jakim okazała się kręcona na kolanie wersja kinowa Ligi, która nadal uważana jest przez nich jak kanon... Wracając do teraźniejszości film jest biblią świata DC, to cztery godziny życia w tym świecie, jednoczenia się meta ludzi, aby ocalić nasz świat przed totalnym zniszczeniem, przed nieopisanym Złem. Znakomity pomysł z podziałem filmu na sześć rozdziałów które umiejętnie opowiadają historię Batmana, Flasha, Cyborga, Wonder Woman oraz Aquamana. Każdy z tych rozdziałów jest unikalny, wprowadzający nas bliżej do światów, które zawsze były podzielone, ale potrafiące w odpowiedniej chwili się zjednoczyć do walki ze Złem Ostatecznym. Tym właśnie jest Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera, jedność i wspólna walka mimo zwątpienia w swoje możliwości. To też historia o zmartwychwstaniu nadziei, która od nas odeszła. Teraz trochę o aspektach technicznych: - Stefan wygląda w końcu porządne, budzi respekt a jego poczynania są krwawe i groźne. Jest groźny i ma to coś czego brakowało temu Power Rangerswoi z wersji kinowej. - Przywrócenie oryginalnej kolorystyki, która z reguły przytłacza, ale pasuje do całej opowieści walki o lepsze jutro - Muzyka Junkie XL boska, wszystkie akcje zebrania Ligi, walki i akcje z Flashem miazga, która unosi tę epę jeszcze na wyższy poziom - Dodanie tytułowych kart do poszczególnych aktów filmu dodaje odpowiedniego klimatu, większego zrozumienia całości i motywacji grupy Najlepsze akcje: - Pierwsza walka zjednoczonej Ligi w kanałach - Wprowadzenie Flasha i jego finałowy kozacki trick z Czasoprzestrzenią wgniótł mnie w fotel... Naprawdę to idealny kinowy Flash, wszystkie sekwencje z nim to poezja - Zrezygnowany i cyniczny Aqaman to miód dla moich oczu, zwłaszcza jak na przekór temu walczy razem z resztą ekipy - Wonderowa jak to Wonderowa Gadotka zawsze na propsie ? - Batman, który po nieustannych próbach skłócenia wszystkiego w BvS, teraz musi wszystkich zjednoczyć na ostateczną walkę. Perfect. -Cyborg jak i jego Ojciec i wszystkie ich elementy kluczowe dla fabuły Podsumowując wszystko epilogiem z Jokerem i niedobitkami z wizji przyszłości, to raczej list miłosny dla drugiej części która pod szyldem nowego ruchu : #RealeseZackSnyderVerse może jeszcze powstanie. Wszystko zależy od nas, bo w końcu doprowadziliśmy do rzeczy niemożliwej, ponownej inwestycji Studia w wizję reżysera którego tak zgnoili mimo trudnej sytuacji wynikającej z samobójstwa jego Córki. "Z dedykacją dla Autumn" Zack jesteś wielki a twoja wizja DC będzie zawsze tą właściwą w moim sercu 9+/10 Epicki, nie do okiełznania, ewenement... RE: Justice League (2017) - Spoilerowo - 19-03-2021 powtórzę raz jeszcze, Snyder Cut powstało bo materiał był już nakręcony w 99% - pozostały dwie dokrętki i obróbka CGI, przy drugiej części musiałby ktoś wywalić znów z 300 mln w dobie epidemii gdzie kina puste na nowy film, nawet gdyby kręcono równocześnie 2 i 3 część i pozostałoby głównie dopracować CGI jedyna szansa to wywalone od wczoraj słupki i pozycje oglądalności w HBO na całym świecie i tutaj jest jakiś ostatni promyk nadziei oczywiście Snyder musiałby już to ciągnąć po swojemu w swoim stylu bo ja bym nie chciał widzieć w 2 i 3 części innego stylu, innego reżysera RE: Justice League (2017) - raven.second - 19-03-2021 Cytat: wszystko epilogiem z Jokerem i niedobitkami z wizji przyszłości, to raczej list miłosny dla drugiej częściNie chcę Jokera proponującego gejowski seks i koszmarnie wyglądającego Marthę Manhuntera (serio, fotki z serialu dla CW wyglądają lepiej niż ta paskuda z filmu). RE: Justice League (2017) - Gieferg - 19-03-2021 Cytat: okazuje się że w wersji Whedona znalazło się zaledwie pół godziny z epickiego dzieła Snydera. Bzdury. Większość tego co było w kinówce jest też w Snyder Cut. Czasami tylko ze zmienionym CGI lub kolorami, no i zazwyczaj w dłuższej wersji. Cytat:Muzyka Junkie XL boska LOL Jakbym miał wskazać jakieś wady Snyder Cut to muzyka będzie jedną z większych. RE: Justice League (2017) - Debryk - 19-03-2021 (19-03-2021, 19:20)Spoilerowo napisał(a): powtórzę raz jeszcze, Snyder Cut powstało bo materiał był już nakręcony w 99% - pozostały dwie dokrętki i obróbka CGI,ekhm, WB wywaliło dodatkowe 70m USD na tę obróbkę CGI. Z marketingiem dobijają aktualnie do 100m, co czyni Ligę najdroższym filmem w historii...? Odważny ruch, ryzykowny. Ale widać, cyferki się zgadzają, więc nastało z dniem wczorajszym NOWE. Cytat:Steppenwolf mógłby być głównym bohateremNie, raven.second bo to zrobił Whedon i Steppenwolf Whedona to koleś, którego cała motywacja to RAAAWR CHCĘ NISZCZYĆ ŚWIATY BO TAK. U Snydera motywacja jest zgoła inna - Steppenwolf musi zniszczyć świat (i kolejne 50 tysięcy światów), żeby wrócić do łask Darkseida. Przy okazji odkrywa równanie i wówczas jego kara się skraca - wystarczy zniszczyć Ziemię. I to jest jakaś motywacja jakiegoś tam żołnierza - dla mnie bomba. Tymczasem na imdb ocena 8.6 na 62k głosów. Chyba Whedon i WB otwierają oczy ze zdziwienia :D :D :D :D Myślę, że okolice 8mki się utrzymają. RE: Justice League (2017) - raven.second - 19-03-2021 Cytat:U Snydera motywacja jest zgoła innaNo właśnie, dlatego można było pociągnąć to dalej i śmiało zrobić Steppenwolfa głównym bohaterem. Pohańbiony wojownik, który chce odkupić swe winy poprzez niekończącą się krucjatę? Biorę to w ciemno. U Whedona tego nie ma w ogóle, jest... no jest sobie cgi-koszmarek który marudzi "mother" i tyle. Nic więcej nie da się o nim powiedzieć (aczkolwiek żywy kolczasty pancerzyk był paskudny, bez zbroi prezentował się lepiej). RE: Justice League (2017) - marsgrey21 - 19-03-2021
RE: Justice League (2017) - Debryk - 19-03-2021 (19-03-2021, 19:43)raven.second napisał(a):Cytat:U Snydera motywacja jest zgoła innaNo właśnie, dlatego można było pociągnąć to dalej i śmiało zrobić Steppenwolfa głównym bohaterem. Pohańbiony wojownik, który chce odkupić swe winy poprzez niekończącą się krucjatę? Biorę to w ciemno. U Whedona tego nie ma w ogóle, jest... no jest sobie cgi-koszmarek który marudzi "mother" i tyle. Nic więcej nie da się o nim powiedzieć (aczkolwiek żywy kolczasty pancerzyk był paskudny, bez zbroi prezentował się lepiej). Pancerzyk w wersji Snydera pokazuje, dlaczego Amazonki nie mogły go pokonać :D Szukam jakiegoś materiału na YT porównującego obie wersje, ale jeszcze nie znalazłem.... :/ RE: Justice League (2017) - Predator895 - 19-03-2021 Może by wydzielić temat od tej gównianej wersji z 2017 ? |