Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zapowiedzi - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13)
+--- Wątek: Zapowiedzi (/Thread-Zapowiedzi--806)

RE: Zapowiedzi - Snappik - 10-02-2024

RE: Zapowiedzi - Diaz - 15-02-2024

Pojawił sie trailer Knox Goes Away w reżyserii Michaela Keatona ( gra też główną rolę) w obsadzie też Al Pacino, James Marsden oraz nasza Joanna Kulig.

RE: Zapowiedzi - Trailery Srailery - 29-02-2024

Pełna zapowiedź filmu o bitwie pod Monte Cassino. W kinach od 5 kwietnia.

Prezentowany m.in. na festiwalu w Wenecji nowy film Małgorzaty Szumowskiej i Michała Englerta. Historia transpłciowej kobiety z prowincjonalnego miasteczka, która przez lata musiała ukrywać swoją prawdziwą tożsamość. W roli głównej dwoje aktorów (w zależności od czasu akcji) - Małgorzata Hajewska-Krzysztofik i Mateusz Więcławek.

RE: Zapowiedzi - Kryst_007 - 06-03-2024

Psia dupa...

https://www.filmweb.pl/news/%22Listy+do+M.%22%3A+Maciej+Stuhr+i+Roma+G%C4%85siorowska+wracaj%C4%85+do+serii-154439

RE: Zapowiedzi - Krismeister - 06-03-2024

Mi tam piątka się podobała. Wolę to niż kolejny film o patologii Smarzowskiego albo Vegi

RE: Zapowiedzi - Corn - 06-03-2024

W tej serii jest podobna patologia co u Smarzola czy Vegi tylko ubrana w lukier TVNu, żeby lżej weszło :)

RE: Zapowiedzi - slepy51 - 24-03-2024

Jaki kraj, takie "Stranger Things".

RE: Zapowiedzi - marsgrey21 - 24-03-2024

[Obrazek: icegif-1397.gif]

RE: Zapowiedzi - Snappik - 24-03-2024

Nie wygląda to specjalnie tragicznie. Ten gatunek w Polsce jest totalnie martwy, więc nie mam żadnych oczekiwań, nie mniej technicznie wygląda to przynajmniej na tym trailerze absolutnie w porządku.

Mogli to jednak nazwać inaczej, nie tytułem który wygrał konkurs w grupie Muszelki w przedszkolu.

RE: Zapowiedzi - OGPUEE - 24-03-2024

Technicznie nic do zarzucenia, ale aktorstwo głównej bohaterki - uuuuugh...

Co prawda ja z lat 90. i wiadomo mi, że w polskich latach 80. (tak mniemam, że w filmach to są ejtisy) już sporo było dostępu do zachodniej kultury, ale na pewno nie wyglądały jak w Stanach, nie było tak pastelowych kolorów (różowe ściany w PRL-u, nawet w jego końcówce?), jedyny kontakt z komiksami superbohaterskimi to był tylko Superman 3 w kinach.

RE: Zapowiedzi - Corn - 25-03-2024

Ale to są chyba lata 90te, pewnie jakis 1992 rok. Gdzieś tak do połowy najntisow to myśmy dostawali wszystko co się „nie sprzedało” albo było już po prime timie z lat 80tych, więc mieliśmy taki miks obu epok

Zapowiedzi - Pitero - 25-03-2024

I całkiem nieźle to wygląda, z ciekawości można obejrzeć. Efekty zaskakująco przyzwoite i wygląda na to, że jest tu jakaś fabuła. I dwie główne aktorki kojarzę z dobrych ról. Bruchnicka grała w kilku niezłych filmach a Gałązka w bardzo dobrym "Klangorze". Jest też Grzegorz Damięcki na drugim planie.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka

RE: Zapowiedzi - slepy51 - 25-03-2024

Z tym bardzo dobrym "Klangorem" to bym nie przesadzał, był oglądalny i to tyle.

RE: Zapowiedzi - michax - 30-03-2024

Powstaje film animowany Jasyr, który się dzieje równolegle do wydarzeń z Pana Wołodyjowskiego, narysowany dzięki darczyńcom przez jednego człowieka i dlatego tak długo go maluje/kręci, choć podobno premiera w tym roku, ale nie wie autor gdzie, bo nie zna się na promocji, czy streaming, czy yt, czy kino , gdzie go puści:)

RE: Zapowiedzi - OGPUEE - 14-05-2024

Powstaje pierwsza polska produkcja Disney+.

RE: Zapowiedzi - simek - 14-05-2024

Wow, kolejny bezjajeczny, polski kryminał w scenerii dwudziestolecia międzywojennego, cóż za ekscytacja!

RE: Zapowiedzi - Dr Strangelove - 14-05-2024

I jakże polski tytuł :)
Głównym bohaterem będzie Heinrich von Vorman?

RE: Zapowiedzi - OGPUEE - 29-05-2024

Smok Diplodok:

Animacja OK (i chyba to pierwszy polski film animowany CG), choć końcówka nie napawa optymizmem.

RE: Zapowiedzi - Mefisto - 29-05-2024

Wszyscy wiemy jak to się skończy. Cud, że smok nie jest smoczycą.

RE: Zapowiedzi - Spoilerowo - 04-06-2024

[Obrazek: 2024%2F06%2Ffot-aleksandra-grochowska-ma...b2a020.png]

Eryk Kulm Jr. jako Chopin

Cytat:Projekt Michała Kwiecińskiego, reżysera Filipa. Twórcy zdecydowali, że produkcja będzie zatytułowana: Chopin, Chopin! Na ekranie zobaczymy międzynarodową obsadę, a postacie będą mówić po polsku, francusku i hiszpańsku. Film będzie kręcony w Polsce, na Majorce i we Francji. Ma być to najdroższa produkcja po 1989 roku. Jej budżet ma wynosić 64 mln złotych.