![]() |
|
Robocop (rimejk 2014) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Robocop (rimejk 2014) (/Thread-Robocop-rimejk-2014--2893) |
RE: Robocop (Rimejk 2013) - Arahan - 06-09-2013 Nie, nie i jeszcze raz NIE! Kilka ujęć fajnych, ale to się po prostu nie uda. Wątki familijne, wszechobecne CGI, które rzuca się w oczy w niektórych scenach. NIE! RE: Robocop (Rimejk 2013) - Lawrence - 06-09-2013 Meh. Jakoś trudno mi kupić takiego zwinnego Robocopa. Po ruchach bardziej mi pasuje do "I Robot". RE: Robocop (Rimejk 2013) - Hitch - 06-09-2013 Michael Keaton zamiast w moim "Batman Beyond" w takich gównach występuje, a Omara nawet nie pokazali w zwiastunie. Nawet mi się śmiać z tego ścierwa nie chce. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Arahan - 06-09-2013 I gdzie temu wymoczkowi do zimnej twarzy Wellera :/ a L.Jackson to gra chyba w co 2 filmie z holly. Enough is enough! I have had it with these motherfuckin remakes! RE: Robocop (Rimejk 2013) - slepy51 - 06-09-2013 Jedną z najlepszych scen oryginału wymienili na CGI wybuch samochodu? Aha. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Arahan - 06-09-2013 No dyć nie pokażą Ci kolesia, który jest szatkowany bronią palną przez bandziorów z uśmiechem na ustach. Dali CGI wybuch, który koślawie zamaskował wszystkie detale i voilà! Robocop na miarę naszych czasów! Niech żyje PG-13! Co to twórcy mówili o Batmanie Nolana i jego brutalności? RE: Robocop (Rimejk 2013) - Gieferg - 06-09-2013 Wszystko wskazuje na remake w duchu Pamięci Absolutnej '2012. Szkoda gadać. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Predator895 - 06-09-2013 +_+ ![]() W ogóle motyw żonki wiedzącej co się stanie z jej mężem przed operacją i jej prośby aby zobaczył się w końcu z synem rozpierdala najbardziej :P RE: Robocop (Rimejk 2013) - Huntersky - 06-09-2013 Thanks but no, thanks. Wygląda jak Generic Action Movie #56, no i ten nieszczęsny Robo... za nic w świecie nie mogę go wziąć na poważnie, począwszy od wyglądu (chociaż ta pierwsza srebrna zbroja jest całkiem fajna), na tym cholernie wymuszonym auto-tunowym głosie kończąc. Ten film powinien nakręcić Blomkamp (z innym operatorem niż zwykle). RE: Robocop (Rimejk 2013) - military - 06-09-2013 Ależ to będzie klapa. Z dwóch powodów. 1. Robocop interesuje dziś tylko własnych fanów, a to jest film zrobiony im na złość. 2. To jeden z najbardziej bezpłciowych trailerów, jakie ostatnio widziałem. I nawet jeśli film okaże się wcale niezły, to nic go nie uratuje przed boxofisową klapą. To jest film dla nikogo. Przecież to zapowiada się na coś w klimatach Robocopa 3, a wszyscy wiedzą, jak sprawdziło się zejście z twardej R-ki do PG. BTW: Robo ledwo się budzi i już "what did you do to me"? Nawet nie wykasowali mu pamięci? To mam nadzieję, że to będzie film o zemście cyborga na ludziach, którzy ucięli mu penisa.:) RE: Robocop (Rimejk 2013) - raven.second - 06-09-2013 Czy mi się zdaje, czy Robocop strzela tutaj ostrą amunicją albo czymś takim? W scenariuszu zapieprzał z tazerem i prądem raził każdego. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Szaman - 06-09-2013 Definicja bezpłciowości, wszystko od projektów wizualnych po rozwiązania fabularne jest tak bezpieczne, że już zapominam o czym był ten zwiastun. Zmiana originu, czy też pozostawienie mu pamięci to ingerencje których nie jestem w stanie wybaczyć. Zapowiada się, tak jak ktoś wcześniej zauważył drugie Total Recall z Farellem, tyle, że może od sprawniejszego rzemieślnika. No i śmiać mi się chce z tych, co pienili się, że kostium zostanie poprawiony komputerowo mimo braku markerów, zielonych elementów, czy czegokolwiek co mogłoby o tym świadczyć. Przebrzydłe, czarne straszydło wygląda identycznie jak na pierwszym, wrześniowym zdjęciu z planu w Toronto. Różni się jedynie kaburą. RE: Robocop (Rimejk 2013) - zombie001 - 06-09-2013 Straszenie dużo marudzicie, trailer prezentuje się i tak dużo lepiej niż większość oczekiwała. No i w końcu RoboCop wygląda jak cyborg XXI wieku, a nie jak puszka konserwy... RE: Robocop (Rimejk 2013) - raven.second - 06-09-2013 To, że coś nie wygląda jak rozkładające się psie zwłoki tylko jak zwykłe gówno nie znaczy, że mamy szaleć z euforii. Na zwiastunie widać jak bardzo zniszczyli Robocopa - zamiast brutalnego, krwawego rozstrzelania przy śmiechu bandy zwyroli mamy wybuch samochodu i poparzenia 80% powierzchni ciała oraz groźbę paraliżu. Nie wspominam już o scenariuszu, w którym Robocop ma SOCIAL MODE i przestępców traktuje tazerem, by nie zrobić im krzywdy. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Szaman - 06-09-2013 Musiałeś mi przypomnieć, że Murphy nie ginie, a jego zemsta nie jest aż tak smakowita... Tutaj nie chodzi aby Robochłop był, o zgrozo, szybki i zgodny ze współczesnymi wyobrażeniami o świecie przyszłości, dla mnie chodziło zawsze o to aby był nieuchronną ręką sprawiedliwości, czymś majestatycznym i nieuniknionym. Tutaj wywalono też jeden z najciekawszych wątków, utraty własnego życia, i korporacji która decyduje kiedy człowiek powinien umrzeć. W trailerze Murphy nie ginie, a za korporację decyduje żona, Robo ma swoją własną a nie wgraną pamięć, może też w każdej chwili spotkać się z żoną i synem którzy go rozpoznają. Tragedia. RE: Robocop (Rimejk 2013) - zombie001 - 06-09-2013 Kwestia oczekiwań. Nigdy chyba nie zrozumiem ludzi... to jest remake (chociaż bardziej tu pasuje słowo reboot) i nie należy wymagać od twórców aby pokazywali ponownie coś, co już kiedyś ktoś inny zrobił - w tym wypadku Verhoeven w 87r. Reżyser i scenarzyści mogą sobie zmieniać co chcą, ich wolny wybór. Skoro służy to chęci wykreowania innego świata i żyjącego tam Robocopa, to czemu nie. Ja wstrzymam się z ocenami do obejrzenia całego filmu. Może wyjdzie coś fajnego lub równie dobrze kompletny gniot, ale to stwierdzę jak zobaczę całą wizję reżysera. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Gieferg - 06-09-2013 Z takim nastawieniem chyba powinieneś unikać tematów dotyczących filmów, które jeszcze nie wyszły, bo jechanie po nich na podstawie materiałów promocyjnych to tutaj norma. RE: Robocop (Rimejk 2013) - SonnyCrockett - 06-09-2013 Ten film to parada aktorów zbierających na ratę kredytu Oldman, L. Jackson, Keaton, Jackie Earle Haley. I niech mają, ktoś z tego filmu będzie chociaż zadowolony. :P RE: Robocop (Rimejk 2013) - Szaman - 06-09-2013 Skoro można mieć pozytywną opinię po materiale promocyjnym, to można też mieć negatywną, oczywiste, że taki materiał jest od tego aby wyrobić sobie jakąś opinię. To jest remake, reboot nie powinien zaczynać fabuły w innym momencie? Gieferg, a jakby wszyscy pisali, że jeszcze nie wiedzą i zobaczą w kinie, to zaziewałbyś się tutaj na śmierć :) RE: Robocop (Rimejk 2013) - Gieferg - 06-09-2013 Stwierdziłem, że tutaj to norma, nie mówiłem, że mi to nie pasuje :P |