Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Ghostbusters (1984-2020) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Ghostbusters (1984-2020) (/Thread-Ghostbusters-1984-2020--4024)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Mierzwiak - 18-07-2016

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Proteus - 18-07-2016

Jak na ironię, kobieta wygląda jakby mogła być częścią obsady ;)

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Proteus - 19-07-2016

Nieprzyjemności wokół filmu ciąg dalszy. Leslie Jones, dostaje obecnie zmasowany atak trolli na twitterze wyzywających ją od małp i innych nieprzyjemności, do tego stopnia, że kobieta zaliczyła mały meltdown i aż szefostwo się wypowiedziało w tej sprawie.

Moja pierwsza myśl była taka, że to robienie szumu z niczego i po prostu celebrytka, które nie wykształciła wystarczająco grubej skóry by funkcjonować w necie, ale potem zajrzałem głębiej i rzeczywiście bezczelnie ją cisną masowo, bez powodu. Przykre i żałosne.

Nawet na forach Gamergate'u piszą, że to zjebana sprawa:

[Obrazek: XwGxWtA.jpg]

Mnie zawsze zastanawia czy ci trollujący idioci nie zdają sobie sprawę, że takim hujowym zachowaniem tylko bardziej umacniają narrację, że internet i generalny fandom to szowinistyczne szambo z którym trzeba ideologicznie walczyć. Szkoda gadać.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Mierzwiak - 19-07-2016

Przejrzałem co ludzie jej wysyłali i owszem, miłe to nie jest, ale bez jaj, to internet. To pikuś w porównaniu z rzeczami, jakie zdarzało mi się czytać, gorzej że kobita robi z tego aferę i wplątuje w to "black lives matter". Nie ona pierwsza i nie ostatnia padła ofiarą trolli.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Gal Anonim - 19-07-2016

(19-07-2016, 13:27)Proteus napisał(a): Mnie zawsze zastanawia czy ci trollujący idioci nie zdają sobie sprawę, że takim hujowym zachowaniem tylko bardziej umacniają narrację, że internet i generalny fandom to szowinistyczne szambo z którym trzeba ideologicznie walczyć. Szkoda gadać.
Ale przeciez to trolle, wiec z czego maja sobie niby zdawac sprawe? Trolluja dla trollowania, a nie dla idei. Leslie stala sie ich celem w takim stopniu, bo reaguje na ich trolling, wiec to sie nakreca. W ogole bawi mnie pisane w niusach "racist trolls" albo "sexist trolls". Troll to troll - napisze wszystko, by kogos wkurzyc. Troll jest białym rasistą, czarnym rasistą, seksistą, antypolakiem, islamofobem, feministką, etc.

To oczywiście czysta zgadywanka z mojej strony, bez żadnych twardych danych i nie coś o co gotów jestem się kłócić, ani nawet stawiać jako "moją pozycję", ale wydaje mi sie, że sporo z tych ludzi, to ci sami kolesie którzy w innych przypadkach marudzą na nadgorliwość pojebanych SJW, którzy wszędzie widza toksyczność i agresję w necie i chcą przez to cenzurować i zamykać sekcje komentów itp, albo na ludzi głoszących, że filmy takie jak GB muszą powstawać właśnie dlatego by zwalczać "toxic patriarchty". Tak samo jako to, że coś wątpię czy to są wszyscy "trolle agenci chaosu i bekowej anarchii", a być może w dużym stopniu to po prostu ciecie, którzy od samego początku jechali po GB z irracjonalną toksycznością, a teraz najezdzają na Jones, bo są zwykłymi chujami, nie trollami (zasadnicza różnica). Bo już teraz oficjalna narracja jest taka, że to ci sami mizogini, którzy jadą po niej za to, że ta ośmieliła się wystąpić w takim filmie.

W każdym razie efekt z tego taki, że już teraz zrobili z tego aferę na całego Twittera, że jak znam życie to nam zaraz przypierdolą nowe drakońskie hate speech laws, moderatorów którzy jak rasizm zaliczą wszystko czego Don Lemon nie powiedziałby na CNN, a Milo dostanie za coś bana ;)

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Cator - 19-07-2016

Ja tam kobiecie współczuje, nawet jak jej reakcje to trochę taki meltdown. Ciężko jej się dziwic. Serio, ostro po niej jadą od rana, człowiek łatwo może w takiej sytuacji stracić łeb. Ludzie są kurwa popierdoleni.

I zgadzam się, że to tylko umocni (już umocniło) narrację, że Femme Busters, to światły, "potrzebny" film i że Feige miał rację oskarżając pół internetu o bycie chujami.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Mierzwiak - 19-07-2016

To co napisał Crov. Pod artykułami o samobójstwach dzieci szykanowanych w szkole trolluje się homofobicznymi, pedofilskimi "żartami". Ten sam los spotyka brzydkich, grubych i co tam jeszcze. Czarna aktorka będzie trollowana i obrażana jak? Pod kątem koloru skóry. To są rasistowskie teksty i obrazki, ale to nie rasizm jest tutaj problemem.

Jakby co ja nie pisałem konkretnie na rasizmie (mówiłem, że straciła głowę w swej reakcji i ze wszystkimi porównaniami z BLM) , a po prostu na szerokopojętym skurwysyństwie. Nie podoba mi się to co się dziś stało i tyle. Przy krytyce GB zawsze przynajmniej miało się ten parasol ochronny, że na każdego trolla i autentycznego seksistę, na bank przypadali po prostu zwykli ludzie, którzy oceniali chujowe trailery i którym nie podobała się idea rebootu kierowanego poronionym mezaliansem korporacyjnego odgrzewania kotletów i "społecznej ideologii" zamiast po prostu dobrego pomysłu. Ale to tutaj to niczym nie podparte chujstwo i tyle. Niby trollingiem nie należy się przejmować, ale biorąc pod uwagę, ze ci ludzie widzieli w real time, jaki to ma na nią efekt a mimo tego cisneli ze wzmożoną siłą, to akurat osobiście bardziej mnie to wkurza niż to, że kobita chwyciła się karty BLM czy obrony via oskarżeń o rasizm.

Ale nie chce się o to kłócić, bo czaję, że tam obie strony głupio rozdmuchują sprawę, której nie powinno być. Ot, po prostu żal mi laski i tyle.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Gieferg - 19-07-2016

Tylko po chooy ta dyskusja w tym temacie?

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - shamar - 19-07-2016

Niemożliwe, żeby bez sensu po kimś jechali KODy i Nowoczesne mówią, że tylko w Polsce jest hejt, zaścianek i rasizm :)

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Gal Anonim - 19-07-2016

Chłopaki jada po tym filmie tak, ze az mi sie robi przykro ;)

(19-07-2016, 16:13)Proteus napisał(a): To oczywiście czysta zgadywanka z mojej strony, bez żadnych twardych danych i nie coś o co gotów jestem się kłócić, ani nawet stawiać jako "moją pozycję", ale wydaje mi sie, że sporo z tych ludzi, to ci sami kolesie którzy w innych przypadkach marudzą na nadgorliwość pojebanych SJW
Tak twierdza lewicowe media wsadzajac do jednego worka mnie, Ciebie, Milo Yiannopolousa i trolli piszących do kobiet "zabij sie suko, powinni cie zgwalcic". Nie sadze by rzeczywiscie to sie szczegolnie pokrywalo w jakims duzym wymiarze (bo pewnie jakis procent moze taki byc). Inna rzecz, ze to nic dziwnego w tym, ze trolle tez moga narzekac np. na SJW - to pomaga zaognieniu dyskusji. Przeciez w byciu trollem chodzi o to, by siac chaos i zniszczenie. ;)

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Craven - 19-07-2016

(19-07-2016, 18:28)Crov napisał(a): Chłopaki jada po tym filmie tak, ze az mi sie robi przykro ;)

Świetny materiał. Co jak co, ale trzeba przyznać, że jest o czym mówić. Ten film jest tak daremny jednocześnie bedąc kalką filmu tak dobrego, że aż prosi się o rozkład na części pierwsze. Świetnie uchwycili desperackość większości filmu i gagów. Skopali leżącego pokazując jak jedna linia z oryginału ora 15 minut nowego gówna... Ogólnie sporo świetnych spostrzeżeń.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - military - 19-07-2016

Nie ma tematu dla oryginałów? Przynajmniej ja nie widzę.

Obejrzałem G2 po wieeeelu latach. Nie jest źle. Pierwsza połowa wręcz świetna, przezabawna, sympatyczna, ale kiedy już zaczyna się akcja z duchami, jest... średnio. Głównie dlatego, że to sequel. Cóż - to już było, i to ciekawiej podane, z bohaterami nieoswojonymi z tymi zjawiskami.

Krótko:
- pogromcy świetni
- MacNicol świetny
- efekty fenomenalne (przejście Statui fantastycznie wygląda, duchy po prostu FAJNE)

ale...
- muzyka (rap) słabiutka
- finał bez emocji, od linijki, jest jaki musi być i nic więcej
- trochę wysilony.

Nie jest to zły sequel. Nie jest to nawet niepotrzebny sequel. To sequel zbyt "bezpieczny", przewidywalny, standardowy. 7/10 niech ma, bo pierwsza godzina jest naprawdę świetna.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - shamar - 19-07-2016

"- muzyka (rap) słabiutka"

Chodzi o ten kawałek boksera Whitnej Houston? Refren ma fajny, w sensie, ze zawsze wpadał w ucho.

OOo. nawet prezydent jest w klipie

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - military - 20-07-2016

W filmie jest kilka piosenek rapowych - chyba 3. Każda słaba.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Gieferg - 20-07-2016

Jeszcze nie słyszałem żadnej rapowanki, która by nie była słaba poza Gangsta's Paradise :P
Ghostbusters II, Rocky V i Żółwie Ninja niestety trafiły na okres w którym to się zrobiło popularne i efekty są jakie są.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Corn - 20-07-2016

Cytat: Jeszcze nie słyszałem żadnej rapowanki, która by nie była słaba poza Gangsta's Paradise :P
Powinno ci sie spodobać...

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Juby - 20-07-2016

(19-07-2016, 21:54)military napisał(a): Nie ma tematu dla oryginałów? Przynajmniej ja nie widzę.

Już na poprzedniej stronie pisałem...

(13-07-2016, 10:10)Juby napisał(a):
(12-07-2016, 21:58)OGPUEE napisał(a): Jest tu jakiś osobny temat dla oryginalnych Ghostbusters? Jak co można przenieść.

Ten temat zakładałem z myślą o całej serii. Nie ogarniam po co Mierzwiak zmienił mu nazwę.

Zażalenia kierować w stronę Mierzwiaka.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Arahan - 21-07-2016

75 mln worldwide z czego 17 ze świata i 58 z USA.
Klapa ;)