Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Z archiwum X - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Z archiwum X (/Thread-Z-archiwum-X--41)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

RE: Z archiwum X - Albertino - 22-03-2015

osą, jeszcze jakby wrócili do Carnivale to byłbym przeszczęśliwy, ale na to niestety jest już o minimum 5 lat za późno...

RE: Z archiwum X - wujo444 - 22-03-2015

3 sezon miał się dziać jakoś kilka lat później, więc o ile nie zmarł ktoś z obsady, nie byłoby problemu.

RE: Z archiwum X - Albertino - 24-03-2015

Mało, liczyłem na 10-12, ale nie będę marudził.

RE: Z archiwum X - Mierzwiak - 24-03-2015

6 odcinków. Na razie :)

Nie miałbym nic przeciwko gdyby tak co roku spotykali się nawet na 3 odcinki.

RE: Z archiwum X - Martinipl - 24-03-2015

niech zrobią 6 konkretnych. Kto wie, może chwyci i przedłużą. Jestem zadowolony, że nie były to tylko plotki i pobożne życzenia fanów :D

RE: Z archiwum X - Mierzwiak - 24-03-2015

Gillian na twitterze:

Cytat:Mulder, it's me. Are you ready?

<3

RE: Z archiwum X - Lawrence - 26-03-2015

Ale czy ostatni odcinek Z Archiwum X nie sugerował, że w 2012 roku nastanie inwazja obcych? Mogę się już mylić, gdyż wieki temu to oglądałem. Ale w takim razie to co, będziemy mieli zagrywkę a la Terminator 3, czyli Dzień Sądu się przesunął, a tutaj przesunęła się inwazja?

RE: Z archiwum X - Albertino - 26-03-2015

akurat to będzie łatwo wyjaśnić, bo przecież nie mamy do czynienia z przyszłością, która w świecie przedstawionym filmu się dokonała, a zaledwie z planami Obcych. Te można zawsze zmienić :) No i chyba nie potwierdzono, że odcinki mają nawiązywać do wątku mitologicznego - Carter mówił coś o "6 historiach"...

RE: Z archiwum X - Mierzwiak - 26-03-2015

Pieprzyć mitologię, czy poza naprawdę hardkorowymi fanami kogoś ona w ogóle obchodzi? Siłą Archiwum X zawsze były a) Scully b) Mulder c) zestawienie Scully z Mulderem d) historie case/monster of the week. Tego właśnie oczekuję po nowych odcinkach.

13 lat czekania tylko po to, by mieli kontynuować blurby o inwazji?

RE: Z archiwum X - SonnyCrockett - 26-03-2015

Kontynuować jak kontynuować ale raczej wspomnieć coś muszą. Przecież nie wrzucą po 13 latach 6 odcinków case/monster of the week bez żadnego wyjaśnienia co działo się z Mulderem i Scully przez ten czas.

RE: Z archiwum X - Mierzwiak - 26-03-2015

No OK, ale kto powiedział, że to wyjaśnienie musi mieć cokolwiek wspólnego z inwazją? Może byli na wycieczce w Jemenie albo gdzieś.

RE: Z archiwum X - SonnyCrockett - 26-03-2015

Widmo inwazji w Jemenie.

RE: Z archiwum X - Danus - 26-03-2015

Mierzwiak naprawdę sądzisz, że wracają po tylu latach tylko z sześcioma odcinkami by pokazać historie case/monster of the week? Przecież to oczywiste, że będzie głównie wątek mitologiczny, jeśli nie całościowo sezon będzie się na nim opierał. Sam Carter wspominał coś, ze wreszcie chciałby zakończyć mitologie jak należy. Planował to zrobić filmem kinowym, widocznie coś nie wyszło i narodziła się pewnie idea krótkiego sezonu, która będzie swoistym końcem całej Xowej mitologii.

RE: Z archiwum X - Gal Anonim - 26-03-2015

(26-03-2015, 22:38)Templar napisał(a): Fanowski edit czołówki:

Max Payne zmieszany z True Detective? ;)

Mysle, ze klasyczna czołówka X-Files wciaz sie broni i spokojnie moze byc. Mam nadzieje, ze nie beda jej modyfikowac.

RE: Z archiwum X - Albertino - 26-03-2015

ale ta przeróbka jest spoko - nie miałbym nic przeciwko czemuś nowemu, ale mocno osadzonemu w klimacie oryginału.

RE: Z archiwum X - michax - 27-03-2015

Znalazłem wywiady z twórcą serialu i wygląda że nie samymi kosmitami sezon będzie stał i dobrze, a mówi to fan który lubi mitologię, ale nawet jak większość scenarzystów wróci i napiszą po jednym odcinku to nie wiem czy nie za mało jest 6, ale widocznie z powodu napiętych terminów aktorów tylko tyle epizodów, ale wolę minisezon jak kinówke bo film góra 2 godziny. Pewnie w pierwszym odcinku wrócą do FBI i otworzą kolejny raz Archiwum w wyniku pewnych wydarzeń jakie będą miały miejsce w 10x01, bo Carter lubi najprostsze rozwiązania co pokazał w serialu wielokrotnie i mitologia będzie jedynie w 10x01 i ostatnim odcinku, który pewnie będzie mógł być końcem serialu ale też ewentualną furtką dla kolejnej serii. Fajnie że będą różnorodne odcinki ale ja bardziej od standalonów wolałbym eksperymenty jak z 5, 6 i 7 serii np. w stylu PMP, Bad Blood, Triangle, Monday, Milagro, XCops, Hollywood a.d., Je Souhaite czy w klimacie standalonów z 8 serii jak np. Roadrunners, Via Negativa albo w klimacie Darina Morgana którego Carter chce z powrotem czyli rzeczywiście starą ekipę chce by wróciła. I z jego powrotu bym się najbardziej cieszył jak i Gilligana nawet jak każdy scenarzysta napisze po jednym odcinku tylko.
Wywiady
http://www.thedailybeast.com/articles/2015/03/24/the-x-files-creator-chris-carter-on-the-show-s-summer-return.html
http://www.xfilesnews.com/index.php/xfiles-news/latest-news/1566-xfn-exclusive-chris-carter-on-xfilesrevival

RE: Z archiwum X - Mental - 27-03-2015

Info o planowanej reaktywacji serialu dotarło do mnie dzisiaj i powiem tak: to będzie najodważniejszy popkulturowy eksperyment w historii. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale na pewno będę śledził rozwój wydarzeń. W końcu na X-Files się wychowałem.

RE: Z archiwum X - Albertino - 27-03-2015

Ciekawe co wyjdzie pierwsze - 10 sezon X-Files czy 3 sezon Twin Peaks :P

RE: Z archiwum X - Albertino - 01-05-2015

na drugiej fotce widzę nie ten tego kadrowanie. robię sobie teraz powtórkę z X-Files (nie doczekałem się tego HD), więc pewnie już tego (tym razem) i tak nie obejrzę.

RE: Z archiwum X - jarod - 13-05-2015