Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Dexter - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Dexter (/Thread-Dexter--536)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

- slepy51 - 23-09-2010

Craven napisał(a):Liglow rewelacyjny, ciekawe jak wyglądał dla ludzi, którzy oglądali ten komediowy serial z nim.
Lithgow ;-) Rewelacyjnie wyglądał, a jak niby miał wyglądać? ;-) W "3rd rock from the Sun" zagrał kapitalną rolę komediową, w "Dexterze" (nie po raz pierwszy zresztą, wcześniej były jego równie dobre kreacje pojebów w takich filmach jak choćby "Ricochet", "Raising Cain", czy nawet "Cliffhanger") tak samo wysmienitą rolę, tyle że dramatyczną. To po prostu świetny, choć moim zdaniem zupełnie niesłusznie niedoceniany aktor jest. Wystarczy rzucic okiem chociazby na to:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Px2M8kuS91U[/youtube]

- Semi - 26-09-2010

Ja Lithgowa znałam wcześniej tylko z "Na krawędzi" (ledwo to pamiętam) i przede wszystkim "Trzeciej planety od słońca" (które oglądałam w dzieciństwie) więc gdy zobaczyłam tego aktora w dexterze byłam lekko zdziwiona, ale to wynikało raczej ze stereotypowego myślenia, że aktorzy komediowi nie pasują do niczego innego. Teraz znowu dziwnie mi wygląda w "Trzeciej planecie..." (: Chciałabym go zobaczyć jako Don Kichota - ponoć był świetny

Co do samego serialu - bardzo go lubię, ale jeśli mają zamiar ciągnąć go przez 7 sezonów lub dłużej przypuszczam, że skończy się to jakąś masakrą w Mołdawii... oczywiście po wymordowaniu kolejno każdego bohatera serialu bo twórcy skojarzyli, że to chwytliwy motyw.

- Craven - 27-09-2010

Dzięki tym retrospekcjom fajnie widać, jak Julie Benz z przeciętniaka w 1 epizodzie przeszła do lachona w czwartym.

Fajny tekst (i scena):

- Semi - 28-09-2010

Craven napisał(a):Dzięki tym retrospekcjom fajnie widać, jak Julie Benz z przeciętniaka w 1 epizodzie przeszła do lachona w czwartym.

Jak dla mnie to ona lachonem nigdy nie była

- Danus - 28-09-2010

Zakończenie odcinka troszeczkę mnie rozczarowała. Ale ogólnie jest super. C.Hall wymiata swoją grą aktorską, widać ze bardzo się stara by uwiarygodnić graną przez siebie postać. Co najważniejsze już teraz widać niesamowity potencjał tej historii, coś czuję, ze za kilka odcinków 5 sezon rozkręci się w taki sposób, że nie damy rady się oderwać. Reszta obsady daje radę, Quinn ma u mnie kredyt zaufania, zaczynam darzyć sympatią tą postać, mam nadzieję, że jakoś fajnie pociągną jego wątki.

- Craven - 28-09-2010

yh. Jak dla mnie C.Hall się nie nagrał za dużo w tym odcinku. Ot obojętna twarz.

- Danus - 28-09-2010

Craven napisał(a):Ot obojętna twarz.
Nie obojętna, tylko okazująca brak jakichkolwiek uczuć. Można powiedzieć, ze to byłą jego największa wada której sam był świadom. Przecież po to związał się z Ritą by mieć kamuflaż oraz by wreszcie coś poczuć w środku. Przecież emocjonalnie Dexter był pusty w środku.

- Craven - 28-09-2010

No i nie widzę tu miejsca na zachwyt nad aktorskim kunsztem.

- Danus - 28-09-2010

Ty nie widzisz, ja widzę. Każdy z nas pewnie ma rację, ale pewnie bardziej ja:P

- Craven - 28-09-2010

Z racją jak z dupą, każdy ma swoją :)

Ale widzę, że z Quinnem mamy podobne nadzieje.

- Bucho - 28-09-2010

Moja Pani uwielbia Dextera, wiec rozpoczalem wlasnie serie V. Serial dla mnie jest ok - kilka swietnych momentow, pare fajnych postaci...niech bedzie ogolnie 7/10.

5x01 Najlepszy motyw, to wizyta w zakladzie....Jizas, tydzien temu skonczylem SFU (po raz pierwszy - zaryczany, osmarkany, zakochany w potedze tego serialu) i czekalem, az pojawi sie Nate lub Rico ;)

- Danus - 06-10-2010

Drugi odcinek niezwykle spokojny, wręcz powiem anemiczny. Bardzo powoli nawiązuje się akcja, lekkie relacje między bohaterami. Niestety sprawa Quinna idzie w stronę Doeksa i chyba będziemy mieć powtórkę z rozrywki. Aczkolwiek czuję, że ten spokój to tylko cisza przed burzą i z odcinka na odcinek będzie o wiele więcej pozytywnych emocji.
Bardzo mnie ciekawi jak Dexter wybrnie z problemu jakim jest jego alter ego Kyle Butler.

- Snuffer - 06-10-2010

A mnie cieszy aktor grający Boyda - naprawdę lubię gościa, wymiatał w Alpha Dog, liczę że zostawią go na dłużej niż dwa odcinki, ale to wątpliwe ;)
Rzeczywiście jest dość spokojnie.
Spójrzcie jak fajnie zmylili nas w którymś z trailerów podczas momentu z nożem.

- Danus - 06-10-2010

Phil napisał(a):Ja oczywiście mam nadzieję, że nie wybrnie,
Niestety chyba wybrnie, ale jak? To chyba będzie dużo szczęśliwe cudownych zbiegów okoliczności.
Snuffer napisał(a):Spójrzcie jak fajnie zmylili nas w którymś z trailerów podczas momentu z nożem.
EE, o który scenę Tobie chodzi bo nie kojarzę.

- Snuffer - 06-10-2010

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SABPzyl3yVk[/youtube]

Ktoś pamiętam napisał posta czy to Quinn, a tu się okazuje że to Elliot a Dex noże z podłogi podnosi :)

- Danus - 06-10-2010

Snuffer napisał(a):Ktoś pamiętam napisał posta czy to Quinn, a tu się okazuje że to Elliot a Dex noże z podłogi podnosi
A prawda swoją drogą genialna konfrontacja:P
wojtky napisał(a):Podobno 3ci odcinek miecie. Zobaczymy
Gdzie takie rewelacje wyczytałeś?

- Perfik - 06-10-2010

Snuffer napisał(a):A mnie cieszy aktor grający Boyda - naprawdę lubię gościa, wymiatał w Alpha Dog, liczę że zostawią go na dłużej niż dwa odcinki, ale to wątpliwe

Z tego jak Hatosy zachwycał się i jak opisywał tą postać wnioskowałem, że będzie to bad guy na cały sezon, no ale zobaczymy...

Co do Quinna i jego śledztwa, to nie mam pojęcia jak wybrnie z niego Dexter

- Danus - 06-10-2010

Cytat:Podobno absolutny game-changer i szok :wink: Oby.
Kurde ale mi smaka narobiłeś. Teraz oczekiwanie na trzeci epizod będzie bardzo trudne. Kiedy ten cholerny poniedziałek?

- Perfik - 06-10-2010

Phil napisał(a):Perfik - spoilery KURWA!

Sorki. Myślałem, że wszyscy oglądają sceny po zakończeniu odcinka :oops:

A tak przy okazji - podoba mi się sposób w jaki scenarzyści pozbyli sie balastu w postaci dzieci :)

- Dexter - 07-10-2010

Ładnie się prezentuje początek piątej serii, ale chciałbym czegoś tak wielkiego, jak pierwsza:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Txw5qosGt4E[/youtube]

No, in fact, I think this is a friendly message, like "Hey, wanna play?" And yes, I wanna play. I really, really do.

Jednak nie narzekam, gdyż w przypadku Dextera z trudem przychodzi mi krytyka, z powodu zbytniego uwielbienia.

Orientuje się ktoś może, jaki wpływ na kształt serialu miał Michael Cuesta, współproducent wykonawczy i reżyser aż pięciu odcinków pierwszego sezonu (w tym pilota i finału)? (od drugiego sezonu jego miejsce w czołówce jako współproducenta wykonawczego' zajął Michael C. Hall)?

wojtky napisał(a):(aczkolwiek HURA, że nie ma Astor już)

<ok>