Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach (/Thread-ALARM-NADCHODZI-KOLEJNY-REMAKE-czyli-wszystko-o-remake-ach--652)

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Mefisto - 20-03-2015

dobierałem na zasadzie skojarzeń z ś.p. Royem

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - SonnyCrockett - 20-03-2015

(20-03-2015, 02:06)Bucho napisał(a): Zadnej mega tandety i popcorno akcyjniakow.

Obczaj tego filma - This Means War ;)

Nie twierdzę że bierze wszystko jak Michael Madsen ale gdyby dostał czek z dużą ilością zer to by wziął robutkę. Jeszcze zważywszy że film o super dronie (sic!) to pewno akcyjniak z małą szansą na sequele.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Azgaroth - 21-03-2015

(20-03-2015, 02:06)Bucho napisał(a): Zadnej mega tandety i popcorno akcyjniakow.

Wspomniane wcześniej This Means War, Batman, Mad Max to jak najbardziej popcorno akcyjniaki, więc bez przesady :)

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Bucho - 21-03-2015

ok, ale chyba wiadomo o co mi chodzilo. Nie lubie TDK, ale z zalozenia TDKR mialo byc czyms wiecej. Maxa jeszcze nie widzielismy, ale nie wyglada on na typowego PG13 blockbustera. Porownac zreszta wystarczy filmogragie Reynoldsa i Hardyego i widac kto w czym gra.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Gal Anonim - 21-03-2015

Mad Max ma Rke. I bedzie super.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Pelivaron - 27-03-2015

LOL, Amerykanie robią remake zeszłorocznego Turysty :D Julia Louis-Dreyfus miałaby zagrać główną rolę kobiecą.

http://www.filmweb.pl/news/Figurantka+w+remake%27u+%22Turysty%22-110560

W takim razie liczę, że Emmerich zostanie reżyserem. On wykorzysta potencjał lawiny śnieżnej, a małżeńskie smęty zastąpi efekciarską katastroficzno-survialową przygodówkę. Już to widzę oczymy wyobraźni jak wielka lawina nawiedza Stany Zjednoczone, zagrożone będzie nawet Miami.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - simek - 27-03-2015

Chętnie zobaczę co tam Amerykanie wymyślą, europejski oryginał mi się ni cholery nie podobał.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Pelivaron - 21-04-2015

Budżet Ghostbusters wyniesie 154 bańki. 14 mln dla Melisy McŚwiniak.

A budżet i tak zredukowany ze 169 milionów. Tak bardzo życzę wielkiej klapy finansowej.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Lawrence - 27-04-2015

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Mefisto - 30-04-2015

[Obrazek: vacation.jpg]

tak wygląda rodzinka Griswoldów dziś

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Bucho - 30-04-2015

Ale to taki semi remake raczej. Jedynki i trojki nie pobija, ale moze byc dobrze.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Corn - 30-04-2015

A córka Griswoldów się pojawi? :)

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Gal Anonim - 30-04-2015

(30-04-2015, 18:16)Bucho napisał(a): Ale to taki semi remake raczej. Jedynki i trojki nie pobija, ale moze byc dobrze.
Przede wszystkim to sequel, a nie rimejk, wiec nie wiem o co cho.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Bucho - 30-04-2015

No to jeszcze lepiej, ale jesli sequel, to wtorny, bo znow w tras po USA i znow wagonem.Ogolnie jestem na tak.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Gieferg - 30-04-2015

Ale dziadków w trasę zabierają? Bo coś mi się nie wydaje...

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - shamar - 01-05-2015

http://www.filmweb.pl/news/%22Cube%22+zmienia+si%C4%99+w+%22Cubed%22-111182

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Mierzwiak - 01-05-2015

Hmm, o dziwo jestem ciekaw. Lionsgate nie kojarzy mi się ze zbyt wysokim poziomem filmów, ale może być ciekawie, zwłaszcza że z - dość enigmatycznego opisu - wynika że po prostu wzięto motyw labiryntu by zrobić coś zupełnie innego. Czemu nie?

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - vast - 02-05-2015

Wg.mnie to otoczka sztucznej inteligencji i jakiejś "cyfrowej rasy" będzie tylko kula u nogi pomysłu wyjściowego. Cube był interesujący w dużej mierze przez tajemnicę która nie została w filmie rozwiązana.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Pelivaron - 05-05-2015

Nowy Pennywise znaleziony?

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - nawrocki - 05-05-2015

Ten koleś ma tak zjebane ryło, że w jakiś pokrętny sposób nawet pasuje do tej roli.