![]() |
|
Thor: The Dark World (2013) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Thor: The Dark World (2013) (/Thread-Thor-The-Dark-World-2013--2909) |
RE: Thor: The Dark World - Grievous - 04-02-2014 Akurat Malekith motywację miał... ale została ona wycięta z filmu. Chodzi dokładniej o to że Bor, ojciec Odyna, zabił mu żonę i dzieci, dlatego temu odbiło i chciał pogrążyć wszystko w mroku. Nie było to bezpośrednio pokazane w filmie, a przedstawione poprzez dialogi Malekitha oraz Odyna. Podobnie z filmu wyleciał wątek romantyczny pomiędzy Sif a Thorem. Taylor mówił że te sceny zostały wycięte ze względu na to że Marvel chciał zrobić lekki, zabawny, nieskomplikowany film. RE: Thor: The Dark World - slepy51 - 04-02-2014 Stara i dobra zemsta to też spoko motywacja :) RE: Thor: The Dark World - wujo444 - 04-02-2014 Sympatyczny. Generalnie nie czuję żeby odstawał od jedynki - jest trochę lepszy technicznie, mniej przaśnego humoru, ale sporo innych dobrych motywów. Pierwsza połowa może nieco zbyt szybka, a gdyby do filmu trafiła pełna motywacja Malekitha byłoby na pewno punkt wyżej, niemniej - solidne 7/10 się należy. RE: Thor: The Dark World - Gieferg - 04-02-2014 Cytat:mniej przaśnego humoru, Mniej humoru? Mniej? Aha, ok. RE: Thor: The Dark World - Mefisto - 04-02-2014 przaśnego humoru RE: Thor: The Dark World - Gieferg - 04-02-2014 No i to dalej niczego nie zmienia. RE: Thor: The Dark World - Negatywny - 04-02-2014 nie widzisz różnicy między humorem i przaśnym humorem? RE: Thor: The Dark World - Gieferg - 04-02-2014 Jednego i drugiego jest w dwójce jakieś 10 razy więcej. Dotarło, czy mam ci narysować wykres? RE: Thor: The Dark World - Negatywny - 04-02-2014 wujo444 twierdzi zupełnie inaczej wiec możesz narysować a potem podetrzeć sobie nim dupę :) RE: Thor: The Dark World - Gieferg - 04-02-2014 No toć właśnie zdziwiłem się, że twierdzi co innego (bo z mojego punktu widzenia nijak się to ma do stanu faktycznego) i ciekaw jestem co ma na ten temat do powiedzenia. RE: Thor: The Dark World - wujo444 - 04-02-2014 Ale co mam więcej powiedzieć? W jedynce bylo kilka momentów podkreślających średniowieczne myślenie Thora, jak w kawiarni czy próba zdobycia konia; w 2 humor jest, owszem, ale to typowy dla blockbusterów slapstick. Ten pierwszy był bardziej oryginalny, ale i tak się uśmiechnąłem parę razy więc nie wiem z czym masz problem. RE: Thor: The Dark World - Gieferg - 04-02-2014 Z interpretacją słowa "przaśny", które można rozumieć na kilka sposobów (np jako "prostacki" w sensie "niewyszukany" / "niskich lotów"), a że zatrzymałem się na tym stwierdzeniu to już umknęło mi że z dalszej części zdania wynikało, że nie chodziło tu o takie negatywne znaczenie. Teraz już problemu nie mam z niczym. RE: Thor: The Dark World - Craven - 06-02-2014 Powtórka filmu bardzo udana. Utrzymuję zdanie, które miałem po wypadzie do kina - udany, zabawny, nie powalający. Największy szkopuł to Natalie, która pasuje tam jak pięść do nosa. Darcy, która niby ma być tylko przylepą totalnie przebija ją pod każdym względem, w tym charyzmą kiedy pojawia się na ekranie. Generalnie zamawiam więcej Kat Dennings w filmach które oglądam.
RE: Thor: The Dark World - Juby - 06-02-2014 Kat ma jeden wielki plus. A właściwie to dwa wielkie plusy. ;) Też chce jej jak najwięcej ale nie w filmach MCU. RE: Thor: The Dark World - Mierzwiak - 16-02-2014 Smutna refleksja: Na powtórkę całości przyjdzie czas, ale wczoraj włączyłem sobie zamiarem obejrzenia pojedynczych, najlepszych scen i okazało się, że nie miałem co oglądać. Przeleciałem cały film na podglądzie i zatrzymałem się tylko na cameo Evansa. Oj po powtórce całości ocena chyba ostro poleci w dół. RE: Thor: The Dark World - Danus - 16-02-2014 (16-02-2014, 17:40)Mierzwiak napisał(a): zatrzymałem się tylko na cameo Evansa.Chyba dupą oglądałem, gdzie, jak, co? RE: Thor: The Dark World - wujo444 - 16-02-2014 Danus, rotfl. Jak wypuszczają Lokiego z więzienia to wykonuje kilka iluzji, m.in. harcerzyka. RE: Thor: The Dark World - Danus - 16-02-2014 Ja pitolę, rzeczywiście:P Już pamiętam. Jedyna chyba autentycznie zabawna scena w nowym Thorze:P RE: Thor: The Dark World - Craven - 16-02-2014 Dlatego o niej zapomniałeś? :D RE: Thor: The Dark World - Danus - 16-02-2014 Jakoś w pierwszej chwili nie potrafiłem skojarzyć i w tej ciemnicy napisałem posta:P |