Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Wonder Woman (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Wonder Woman (2017) (/Thread-Wonder-Woman-2017--4141)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Kuba - 13-05-2017

Tak abstrachując od poziomów filmów...komuś zależy aby iść na film akcji, blockbustera do kina i posiedziec tam wlasciwie chwile?

A to jest typowy czas dla blockbustera...kogoś to dziwi? Dobry film się nie dłuży, wszystko zależy od poziomu WW.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 14-05-2017

(13-05-2017, 23:16)Badus napisał(a):
(13-05-2017, 22:59)Juby napisał(a): Czas trwania filmu to 141 minut.

Co?! Kolejny rozwleczony kupsztal jak BvS (150 min)? Tak ciężko zrobić fajny filmy przygodowy do maks. 2 godzin?

Minus 10, 15 minut napisów więc film 2 godziny z hakiem. Rzeczywiście... bardzo rozwleczony. STANDARD, który powinien obowiązywać.

Cytat:Wonder Woman First Reactions Call It Dark, Funny and Powerful
http://movieweb.com/wonder-woman-movie-early-reviews/

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Badus - 14-05-2017

(13-05-2017, 23:26)zombie001 napisał(a): Zapytaj Camerona, Jacksona albo Verbinskiego :>

Poważnie zestawiasz te nazwiska z jakąś no-name laską, której WW to właściwie debiut w temacie blockbusterów?
Forum KMF zaskakuje po raz kolejny [FACE WITH TEARS OF JOY]

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Kuba - 14-05-2017

Mhm...nie, że cos ale pierwszy duży film Jacksona miał 3h, to był dla niego debiut przy większym projekcie tak jak dla Jenkins WW. (Choc LoTR to nieporównywalnie wiekszy materiał)
Klatwa Czarnej Perły Verbińskiego trwała tyle ile ma trwać WW, a to był chyba dla niego też "debiut".

Tyle sam co WW trwa CW czy Avengers...ale jasne, DC to czepiajmy sie zupełnie oczywistego czasu trwania filmu, niedługo jak sie pojawi news, że film DC ma scene po napisach to bedzie płacz.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Juby - 14-05-2017

(14-05-2017, 11:03)Kuba napisał(a): niedługo jak sie pojawi news, że film DC ma scene po napisach to bedzie płacz.

Przespałeś poprzedni film DCEU?

(14-05-2017, 11:24)Juby napisał(a):
(14-05-2017, 11:03)Kuba napisał(a): niedługo jak sie pojawi news, że film DC ma scene po napisach to bedzie płacz.

Przespałeś poprzedni film DCEU?

A to ktoś miał problem ze sceną po napisach przy SS? :P

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Juby - 14-05-2017

Owszem, ja. Kolejna zbędna scenka, której mogłoby nie być, wstawiona tylko po to, bo... Marvel ma sceny po napisach.

Moim zdaniem była fajna i nie wstawiona od czapy, nawiązująca w dobry i sensowny sposób do JL.

(Znacznie lepsza niż ta ze Spiderem w CW :P )

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 14-05-2017

Nie brakowało w ostatnich latach filmów którym przydałoby się wywalenie jakichś 20-30 minut, ale z dwojga złego wolę by film był za długi niż za krótki (jak np. nieszczęsny X-Men: The Last Stand). Jeśli spożytkują ten czas na dobre rozłożenie fabuły, nakreślenie postaci i relacji Gal i Chrisa to tym lepiej dla filmu.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - al_jarid - 14-05-2017

Mnie tam wręcz już nudzi to popularne w ostatnim czasie przycinanie na siłę każdego blockbustera do dwóch godzin i żeby, broń Boże, nie przekroczyć tego czasu.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - srebrnik - 14-05-2017

(13-05-2017, 23:26)zombie001 napisał(a):
(13-05-2017, 23:23)Juby napisał(a): jak gnający na złamanie karku MoS, który powinien dostać wersje rozszerzoną bardziej od Suicide Squad.

100% prawda. Zwłaszcza, że SS Ayera nie powinno nawet dostać wersji kinowej :)

Post roku

W ogóle to jestem bardzo ciekaw ocen WW. Jeśli będzie jak z SS i BvS...możemy oczekiwać totalnego upadku uniwersum, a jeśli JL również zostanie zrównane z błotem to nie spodziewałbym się, że np. Affleck zostanie w uniwersum, czy reżyserowie tacy jak Liman, Wheadon. Mam wrażenie, że od WW jeszcze bardziej niż JL zależy przyszłość superhero DC na ekranach kin. Więc czekam z niecierpliwością oraz niepokojem na koniec maja i recenzje.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Grievous - 14-05-2017

Film o kobiecej superbohaterce, wyreżyserowany przez kobietę? To będzie spokojnie najwyżej oceniany film DCEU przez krytyków, nawet jak będzie słaby.

Pokazy dla krytyków już się odbyły, ale embargo mija dopiero 31 maja, czyli dzień przed światową premierą. Wiara Warnera w ten film jest powalająca :P

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Arahan - 14-05-2017

A co im zostało? ;)

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Lawrence - 14-05-2017

Ja akurat w WW wierzę, że to może być dobry film. Typowa origin story to ma prawo się udać. Przy czym potem Snyder z JL sprowadzi DCU znowu do parteru. Projekt, który od początku nieprzemyślany i robiony na szybko trudno potem odratować. Nie wspominając, że kiedy się w WB ogarnią przyjdzie zapowiadany zmierzch superheromovies.

RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - zombie001 - 14-05-2017

(14-05-2017, 15:41)Kuba napisał(a): W ogóle to jestem bardzo ciekaw ocen WW. Jeśli będzie jak z SS i BvS...możemy oczekiwać totalnego upadku uniwersum, 

Na jakim Ty świecie żyjesz? Hollywood napędzają $$$$, a nie recenzje z Rottentomatoes, Metacritic, czy innego dziadostwa.

Badus napisał(a):Poważnie zestawiasz te nazwiska z jakąś no-name laską, której WW to właściwie debiut w temacie blockbusterów?
Forum KMF zaskakuje po raz kolejny [FACE WITH TEARS OF JOY]
Sorry, ale mnie bardziej zaskakuje Twoja głupota.
I nie, nie zestawiałem no-nameowej laski, dla której "WW" to wysokobudżetowy debiut. Podałem Ci nazwiska ludzi, którzy od lat tworzą sukcesywnie, wysokobudżetowe, ponad 2-godzinne, kino przygodowe. To nie jest kurwa jakaś magia. Skoro już piłeś do innej kwestii to wyrażę swoje zdanie - nie jest tak, że Ci twórcy, których wymieniłem, urodzili się cygarami w gębach i umiejętnościami kręcenia takich filmów. Każdy gdzieś zaczynał, każdy był kiedyś no-name'em. Jackson przeskoczył ze 100 minutowej horroro-komedii za "grosze", do 3, średnio ponad 3-godzinnych, widowisk. Większość fanów pewnie wtedy robiła w gacie, ale co? Ano nico. Gość nakręcił jedno z najlepszych fantasy naszych czasów. 

Współcześnie natomiast zatrudnia się masę no-namowych, czasami początkujących reżyserów, do kina blockbusterowego, przy których producenci stoją i biadolą:
Cytat:Dwie godziny Mieciu, dwie godziny masz z tego sklecić. Dwie godziny równo skrojone pod takich typowych Badusów. Dwie godzinny, bo więcej w kinie nie dadzą rady wysiedzieć. Tnij Mieciu ten metraż, tnij! Ani minuty dłużej. Dwie godziny ma być.

W efekcie czego dostajemy setki, pędzących na złamanie karku, 2-godzinnych produkcji, którym brakuje czas na rozwinięcie fabuł, kilkunastu rozpoczętych wątków, na rozwój bohaterów, na zafascynowanie widza, nowo poznanym, światem. Ale o to jakoś bólu tyłka nie masz...

(14-05-2017, 17:40)zombie001 napisał(a):
(14-05-2017, 15:41)Kuba napisał(a): W ogóle to jestem bardzo ciekaw ocen WW. Jeśli będzie jak z SS i BvS...możemy oczekiwać totalnego upadku uniwersum, 

Na jakim Ty świecie żyjesz? Hollywood napędzają $$$$, a nie recenzje z Rottentomatoes, Metacritic, czy innego dziadostwa.

Mhm...dla producentów może faktycznie ma to pierwszorzędne znaczenie. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że po krytyce recenzentów w przypadku DCEU szła miażdżąca krytyka widzów....naprawdę sądzisz, że aktorą i reżyserą będzie chciało się babrać w tym uniwersum? WB może nawet spróbuje to ciągnąć, ale nie będą mieli z kim. Jeśli WW i JL zarobią, ale widzowie i krytycy zjadą ich je jak BvS i SS to mogę się zalożyć, że Snyder z żoną i Terrio polecą, Johns stwierdzi, że woli pisać komiksy, Affleck bez względu na stan pracy nad The Batman pokaże WB środkowego palca i pójdzie robić "Świadka oskarżenia" dla FOXa.

Z kim zostanie WB? Z aktorami których nie ma gdzie wepchnąć, Miller na kolejny film po JL będzie czekał do minimum 2019 a najpewniej jeszcze później, nie wiadomo jak z jego rolą w Zwierzętach więc pewnie też nie będzie siedział grzecznie i czekał aż raczą napisać scenariusz i znaleźć reżysera. Momoa i Gadot pewnie też się pozbierają bo jak WB będzie chcialo przepchnąć wszystkie swoje projekty to sequeli WW i Aquaman nie doczekamy się przed schyłkiem ery superhero. Affleck odejdzie z The Batman to cała produkcja zaliczy obsuwę i nie zdziwiłbym się jakby pociągnął za sobą Ironsa czy Simmonsa który z tego co wiem do imprezy zaangażował się głównie z jego powodu. Liman JLD może porzucić tak szybko jak Gambita a Wheadon stwierdzi, że po cholere ma męczyć się z Warnerem.

Jasne, zostanie Warnerowi takie Gotham City Sirens czy SS2 i to pewnie pójdzie na pierwszy rzut, będą to słabe filmy aby zarobić, więc MoS 2 zaliczy obsuwę a Cavil może stwierdzić, że w sumie dlaczego ma tu siedzieć.

Tak tak, zaraz się dowiem, ze żyje w fikcyjnym świecie, ale jestem prawie przekonany, że krytyka WW i JL taka jak SS/BvS wywoła lawinę odejść, pożegnań z projektami i ostatecznie WB sobie zrobi SS2, Syrenki i zawinie uniwersum bo stwierdzi, że może lepiej produkować filmy wokół których jest mniej smrodu.

Cytat:bo jak WB będzie chcialo przepchnąć wszystkie swoje projekty to sequeli WW i Aquaman nie doczekamy się przed schyłkiem ery superhero.

Jestem w 100% przekonany, że jak "Wonder Woman" i "Aquaman" okażą się finansowymi sukcesami, to od razu Warner zapowie sequele, bez względu na resztę projektów.

Sequel WW już jest prawie zapowiedziany. Nie chcę nic mówic, ale WB zapowiada sequele każdego filmu, a kiedy je wyda to już inna inszość.

Jeżeli będzie to finansowy sukces, to pewnie szybciej niż jakieś Nightwingi czy Cyborgi.