Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Avengers: Infinity War (2018) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Avengers: Infinity War (2018) (/Thread-Avengers-Infinity-War-2018--4513)

RE: Avengers: Infinity War (2018) - Capt. Nascimento - 30-11-2017

Mnie martwi, że jest ZA DUŻO POSTACI. Już w Age of Ultron był przesyt... Ciekawe czy połowa z nich zaliczy tylko chwilowe cameo.

Zgranie tego wszystkiego wymaga naprawdę sprawnego scenariusza. Najlepiej byłoby wybrać tak ze 2-3 postacie jako kręgosłup emocjonalny, na których centrowałaby się narracja - a już totalna bomba to jedna albo dwie, oczami których widzielibyśmy większość konfliktu. Reszta jako dobry drugi plan i tło - trzeci plan opierałby się na relacjach które już są (co zaoszczędziłoby dużo czasu nie dając age of ultron mode).

Tak czy siak...

[Obrazek: obi-wan.gif]

Thanos... wygląda trochę jak oprych-pijak z pierwszego lepszego baru (tylko pomalowany farbą). A apropo samych Infinity Gems:
1. space gem, fioletowy - Avengers I (portale i teleporty kogokolwiek gdziekolwiek)
2. reality gem, żółty - Thor II (manipulowanie rzeczywistością do woli)
3. power gem, czerwony - Guardians of the galaxy (dowolne napieprzanie nieskończoną energią)
4. mind gem, niebieski - Avengers II (kontrola nad umysłami)
5. time gem, pomarańczowy - Dr Strange (kontrola nad czasem)
6. soul gem, zielony - jeszcze się nie pojawił w MCU (kontrola nad życiem i śmiercią), masa teorii że może go mieć Heimdall, Odyn, może być zaklęty we wszystkich duszach Asgardu albo w Mjollnirze i jeszcze innych.

Widać, że Thanos zabiera mind gem Visionowi, mając już space gem. Ciekawe które będą kolejne.
Ogółem sam pomysł zrobienia dwóch części jako pogoni za kolejnymi gemami jest fajny, ale z jednej strony trochę przypomina jakąś grę komputerową (odblokowywanie kolejnych mocy) i i tak wiadomo, że ostatecznie czarny charakter zdobędzie słynny Infinity Gauntlet, co przy dwóch częściach może oznaczać 95% pogoni i jakiś krótki prowizoryczny przeskakujący rekina finał.

RE: Avengers: Infinity War (2018) - Mierzwiak - 30-11-2017

(30-11-2017, 20:41)Capt. Nascimento napisał(a): A apropo samych Infinity Gems:
1. space gem, fioletowy - Avengers I (portale i teleporty kogokolwiek gdziekolwiek)
3. power gem, czerwony - Guardians of the galaxy (dowolne napieprzanie nieskończoną energią)
4. mind gem, niebieski - Avengers II (kontrola nad umysłami)
6. soul gem, zielony - jeszcze się nie pojawił w MCU (kontrola nad życiem i śmiercią), masa teorii że może go mieć Heimdall, Odyn, może być zaklęty we wszystkich duszach Asgardu albo w Mjollnirze i jeszcze innych.
Co?

1. Niebieski
2. Czerwony
3. Fioletowy
4. Żółty
5. Zielony
6. Okaże się

RE: Avengers: Infinity War (2018) - yacajackowski - 30-11-2017

@Capt. Nascimento
Ktoś tu chyba oglądał filmy MCU dupą albo jest daltonistą...

RE: Avengers: Infinity War (2018) - srebrnik - 30-11-2017

To tak celowo? :D

RE: Avengers: Infinity War (2018) - Badus - 30-11-2017

Thanos nawet pomimo cebulackiego ryja ma więcej charyzmy niż bieda-przeciwnicy z DCEU. Cholera, aż wstyd to wygarniać, bo nie kopie się leżącego :)

RE: Avengers: Infinity War (2018) - Gieferg - 30-11-2017

Thanos Penisogłowy.

Serio, po co mu zmieniali ten kolor skóry?

(30-11-2017, 21:12)Badus napisał(a): Thanos nawet pomimo cebulackiego ryja ma więcej charyzmy niż bieda-przeciwnicy z DCEU.
[Obrazek: giphy.gif]

@Phil
Mój stosunek do Lexa zmienił się z nienawiści na... nie powiem miłość, ale naprawdę go polubiłem.

Fioletowy Thanos wyglądał znacznie lepiej. Bardziej obco i kosmicznie.

ja napisał(a):A apropo samych Infinity Gems:

1. space gem, fioletowy - Avengers I (portale i teleporty kogokolwiek gdziekolwiek)
4. mind gem, niebieski - Avengers II (kontrola nad umysłami)

Mierzwiak napisał(a):Co?
1. Niebieski
2. Czerwony
3. Fioletowy
4. Żółty
5. Zielony
6. Okaże się

Kolory wziąłem stąd bo już ich nie pamiętałem:
https://en.wikipedia.org/wiki/Infinity_Gems
Nie wiedziałem, że w filmach je pomieszali.

Dalibyście spokój z tą złośliwością.

RE: Avengers: Infinity War (2018) - Juby - 30-11-2017

Wy tak serio z tymi narzekaniami, że trailer cienki i że gorszy od nudnych zapowiedzi ostatnich Star Warsów? o.O

Bliższe spojrzenie na Thanosa. Tak jak całkowicie się przekonałem do jego wyglądu bez zbroi, tak totalnie nie rozumiem zmian w jego wyglądzie pod zbroją, zwłaszcza zmiany koloru skóry (mam nadzieję, że to kwestia pory dnia i nocą będzie równie fioletowy, co w GotG i swoich dwóch cameos) oraz braku demonicznych brwi, jak u Michaela Keatona.
[Obrazek: Untitled-8bd1fbb9f4f4cffe8.gif&key=145a7...f952488ca8]

@shamar - bo Brolina obsadzili już po ujawnieniu i pokazaniu Thanosa w 2012 roku, którego design starano się utrzymać maksymalnie wiernie komiksom?

Muszę za coś pochwalić braci Russo. Cieszę się, że w końcu podkręcili kontrast i dla odmiany kręcą KOLOROWY film. Już po trailerze widzę, że pod względem zdjęć IW zostawi poprzednie części daleko w tyle.
[Obrazek: aiw_01.jpg&key=29fff96af1a18ceb3deef694b...90b94b18f8]
[Obrazek: aiw_08.jpg&key=7f7225c6e457a91f2504d0fda...f99d320b1f]
[Obrazek: aiw_34.jpg&key=47ef650ebc488e7e502244a1c...f4d720b0f5]
[Obrazek: aiw_02.jpg&key=119656d914eec36e349a76a3f...c94637803b]
[Obrazek: aiw_45.jpg&key=f0ea8ad5706ff163a37244230...513dfbe281]
[Obrazek: aiw_43.jpg&key=4e408c06f8a9c9b88071adb9b...1214a1d26b]
[Obrazek: aiw_52.jpg&key=efb17ff65045f255336923f20...61a3d6f461]

@Mierzwiak, Phil - mam nadzieję, że żartujecie. Wolę najmniej charakterystycznego i najmniej zapadającego w pamięci przeciwnika (jak choćby ten z Ant-Mana) od tego co zrobił Jassie w BvS. Najgorszy Luthor w historii. Aż mnie boli jak go sobie przypominam.

AKurat do Luthora przekonałem się już przy drugim seansie. Teraz go nawet lubię i chciałbym go jeszcze zobaczyć.

Cytat: i że gorszy od nudnych zapowiedzi ostatnich Star Warsów?

LOoooLz, ktoś tak twierdził?

[Obrazek: thanos-fights-the-avengers-with-more-tha...ress&w=650]

Czyli skoro mind gem jest żółty, a Thanos go w trailerze odbiera, niebieski pewnie dostaje na starcie od Lokiego, a fioletowy ma jeszcze wcześniej na początku filmu (?) to... skończy część pierwszą z conajmniej trzema gemsami.

Thanos nie odbiera Visionowi kamienia w trailerze, co to znowu za banialuki? Jest scena w której jedno z dzieci Thanosa przykłada mu do kamienia na czole swoją broń. Nie wiadomo jak scena się dalej potoczy, równie dobrze Scarletka może wkroczyć do akcji i uniemożliwić im wyrwanie mu Kamienia z czoła.

@Gieferg
Tak, ja napisałem że The Last Jedi ma lepszy trailer.

@Juby
Najfajniejsze kadry i imo najciekawszy, intrygujący moment trailera:

[Obrazek: 42NguMor.png]
[Obrazek: CeyR8qsr.jpg]

A to faktycznie nie Thanos. A już liczyłem na szybką śmierć Visiona i odebranie mu gema (najlepiej na początku filmu).

RE: Avengers: Infinity War (2018) - zombie001 - 30-11-2017

Arahan też to pisał (bodajże, że drugi zwiastun TLJ lepszy niż to) i ja też :)

Btw. Thanos w tym filmie na pewno zdobędzie większość, jeśli nie wszystkie, kamyki. Ujęcie z rękawicą mającą zaledwie 2 kamienie, to pewnie fragment z pierwszej połowy filmu. W zwiastunie przecież widać też atak na sanktuarium Strange'a i na Visiona, a w wycieku był fragment z Thanosem odwiedzającym Kolekcjonera. Czyli Thanos prowadzi ich intensywne poszukiwania :)

Co do Visiona to obstawiam, że go nie uśmiercą. Thanos może mu odbierze kamyczek, a dopiero potem się okaże, że Vision powoli, bez niego, zaczyna zdychać.

(30-11-2017, 21:57)zombie001 napisał(a): Btw. Thanos w tym filmie na pewno zdobędzie większość, jeśli nie wszystkie, kamyki.
Jak wszystkie to pokonać go może tylko największe deus ex machina w historii kina:)

RE: Avengers: Infinity War (2018) - zombie001 - 30-11-2017

Moim zdaniem SW nie pokazała jeszcze swoich pełnych możliwości i to ona będzie kluczem do skopania jego tyłka.

Myślę też, że scenarzyści zabrali Thanosowi zbroje tylko po to, by w przypadku ewentualnej utraty rękawicy, okazał się bezbronny jak małe dziecko :P

Ps. Jak myślicie - IW w większości osadzone na Ziemi, 4 w kosmosie? Thanos z rękawicą i wszystkimi kamykami będzie stanowił zagrożenie dla całego wszechświata, a to może doprowadzić do ciekawych sojuszy.

(30-11-2017, 21:49)Mierzwiak napisał(a): [Obrazek: CeyR8qsr.jpg]

[Obrazek: maxresdefault.jpg]

W ostatniej scenie Ragnarok też miałem skojarzenia z Trekiem, ciekawe czemu? ;)

Albo pojedynek na bicepsy z Capem :)

[Obrazek: giphy.gif]

RE: Avengers: Infinity War (2018) - Craven - 30-11-2017

(30-11-2017, 22:11)Gieferg napisał(a):
(30-11-2017, 21:49)Mierzwiak napisał(a): [Obrazek: CeyR8qsr.jpg]
[Obrazek: maxresdefault.jpg]
W ostatniej scenie Ragnarok też miałem skojarzenia z Trekiem, ciekawe czemu? ;)

Raczej:
[Obrazek: JCkC1K0.jpg]

Edit: Mierzwiak mnie uprzedził :)

Avengers: Infinity War (2018) - srebrnik - 30-11-2017

Z kamieniami na razie jest jasne:
- Tesseract dla mu Loki
- Aether weźmie ze zbiorów Kolekcjonera
- Orba ukradnie Novie

I te trzy zakładam że będzie miał w momencie pojawienia się w Nowym Jorku, żeby zabrać Oko Doktorowi. Mind Stone jest u Visiona. W Wakandzie pewnie ukrywają szósty kamień, który odkryją w BP i o niego zapewne toczyć sie się będzie ta wielka bitwa. Stawiam, że ma miejsce na początku filmu.

Trzy pierwsze kamyki pewnie odbębnią dość szybko. Możliwe, że wręcz skrótowo. Ta scena, którą wyciekła swoje może przy okazji sugerować, jak coś tam się odbędzie.

W sumie szkoda. Ja bym oglądał osobny film o przygodach Thanosa, który szuka tych kamieni. Chociaż z drugiej strony jak on jest takim kozakiem a ma dookoła potężnych ziomków, to pewnie sforosowanie obrony Novy albo tym bardziej wizyta u Kolekcjonera, nie będą specjalnie wymagające.

Interesujący jest los Lokiego. Oddanie Soul Stone będzie końcem i potem Thanos go odwali? Wtedy finał wątku Lokiego stawiałby go jednoznacznie jako złą postać (którą zresztą i tak moim zdaniem jest, bo to 100% bohater negatywny). Jednak może się to skończyć przyłączeniem do bohaterów i walką z Thanosem, w celu odkupienia. Osobiście bym tego nie chciał. Loki jest jaki jest. Wszyscy go lubią, ale muszą się pogodzić, że to villain.