Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Dexter - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Dexter (/Thread-Dexter--536)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

- Craven - 11-10-2010

Końcówka odcinka niezła, ale nie urwała mi dupy, bo to w sumie odgrzanie kotleta. Bardziej podobał mi się klimat finałowej sekwencji drugiego odcinka - monolog plus mokradło i beczka.

- Perfik - 12-10-2010

wojtky napisał(a):Nie wiem czy to tylko ja, ale już po tych 3 odcinkach ten sezon podoba mi się o wiele bardziej niż 2 poprzednie

To akurat żadna sztuka ;) Sezon ma szansę fajnie się rozwinąć, ale na razie jest tylko dobrze. Ostatni odcinek nie licząc świetnego Hatosy'ego, fajnej latynoskiej policjantki i niezłej końcówki, taki sobie. Jeśli miałby to być ostatni sezon to mogliby go skrócić o kilka odcinków i trochę przyśpieszyć akcję, bo boję się, że będzie jak w poprzednim sezonie, czyli po niezłym początku kiepawy środek.
Epizod 3: 6+/10

- Craven - 12-10-2010

To znaczy, że wygląda na powtórkę z drugiego sezonu.

- Perfik - 12-10-2010

Phil napisał(a):Przecież sezon 4 jest najlepszym sezonem Dextera

Śmiech na sali ;) Nie żebym cię o to posądzał, ale wielu uważa go za najlepszy ze względu na ostatni epizod. Ja jednak nie mogę zapomnieć o tych kilku odcinkach, tak na oko między 5, a 9 kiedy to wynudziłem się śmiertelnie. I wydaje mi się, że "Dexter" nie osiągnie już poziomu jaki prezentował w końcówce premierowego sezonu. Do dziś pamiętam jak wielkie emocje towarzyszyły mi przy oglądaniu dwóch ostatnich odcinków. Od tamtego czasu żaden inny serial nie podniósł mi tak ciśnienia. Nie licząc "Weeds", ale to z innych powodów :)

- picek - 15-10-2010

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GVS1-yjXeSY[/youtube]
Taka mała odskocznia w celu przypomnienia sobie niektórych ujęć w których Dexter kiedyś dawał radę.

- Perfik - 19-10-2010

W końcu dobry odcinek. Właściwie, gdyby wywalić Laguertę, Batistę, Masukę... inaczej gdyby zostawić tylko Dextera, Lumen i ewentualnie Quinna, byłoby znakomicie :) Julia Stiles i jej postać naprawdę daje radę, zapowiada się ciekawie, choć końcówka odcinka sugeruje coś poniekąd na kształt
Epizod 4: 7+/10

- Craven - 19-10-2010

Spokojnie

- Danus - 19-10-2010

Bardzo dobry odcinek. wszystko zaczyna się rozkręcać, wprawdzie powoli, lecz idzie to w dobrym kierunku. Wątek Quinna przypomina ten z drugiego sezonu, jednak mam nadzieję, ze scenarzyści wymyślili jakiś niezły twist. Reszta wątków na poziomie, łącznie ze wszystkimi obyczajówkami.
8/10

- Dexter - 21-10-2010

Perfik napisał(a):

- Craven - 21-10-2010

ano

- Craven - 25-10-2010

:!: :!: :!:
:!: :!: :!:

Wypas!

- Perfik - 25-10-2010

A co to za spoiler? Już od jakiegoś czasu bylo wiadomo, że Weller wystąpi tym sezonie. Świetny aktor choć niedoceniony (albo może bardziej - zapomniany), a i rola może być ciekawa. Co do samego odcinka, to trochę ssie. Mam nadzieję, ze nie zaczyna się to co prorokowałem czyli nudny środek. Skończyłem oglądać ten epizod z 10 minut temu i już nie mogę sobie przypomnieć co się nim działo :)
Jedyna fajna scena, to spotkanie Dextera i Quinna.

Epizod 5: 6/10

- Craven - 26-10-2010

To jakoś mi umknęło. Weller miał świetny występ w nie tak świetnym Fringe, ciekawe jak sobie poradzi w Dexterze.

- Perfik - 26-10-2010

Craven napisał(a):Weller miał świetny występ w nie tak świetnym Fringe

Bluźnisz :) "Fringe" jest świetne, nie wspominając o tym, że Weller zagrał w jednym z najlepszych odcinków.

- Craven - 26-10-2010

Yep to jeden z najlepszych odcinków :) Ale Fringe wypada blado przy Dexterze

- Danus - 01-11-2010

6 epizod chyba jak na razie najsłabszy ze wszystkich. Mało się działo, a jak akcja przyspieszała, było to jakieś obdarte z emocji. Na wielki minus jedna głupia scena:
Ogólnie ten epizod wydał mi się jakiś taki głupi:)
Ale jedno jest pewne, parę scen(głównie Quinn i Weller) jak i sama końcówka sugeruje, ze w kolejnych epizodach będzie się działo.
5/10

- Craven - 01-11-2010

głupie było to, że
Ostatecznie przydało się to do komicznego finału, ale... meh...

- Perfik - 02-11-2010

Ja myślałem, że spadnę z krzesła kiedy Masuka przedstawiał na końcu swoją hipotezę :)

Świetny odcinek, chyba najlepszy w tym sezonie i kolejny dowód na to, że im mniej czasu ekranowego ma drugi plan tym lepiej dla serialu.

Epizod 6: 8/10

- Perfik - 02-11-2010

Dodatkowo jeszcze slo-mo + monolog Dextera i dostajemy chyba najbardziej absurdalną (ale zabawną) scenę od czasu tej w której Dexter wyobraża sobie jak Debra przyjmie wiadomość, że jest mordercą (w drugim sezonie chyba) :)

- Craven - 02-11-2010

aaa tak :D Die-die też rządzi :D