![]() |
|
Alien: Earth - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Alien: Earth (/Thread-Alien-Earth--5973) |
RE: Alien: Earth - marsgrey21 - 03-09-2025 Gość, który to prowadzi, jest bardziej zainteresowany własnymi potworkami i autystycznymi droidami niż samym obcym. RE: Alien: Earth - Scheckley - 04-09-2025 ![]() Ekipa z fanowskiego filmu - szacun za odbudowę oryginalnej scenografii. RE: Alien: Earth - shamar - 04-09-2025 Przyjrzalem sie im. Piękne jebane multikulti. Pełen przekroj. Kazdy reprezentowany. Nawet SŁOWIANIN! RE: Alien: Earth - michax - 08-09-2025 (03-09-2025, 15:49)Dr Strangelove napisał(a): Osiem sensei shamar. Użyj internetu sanpei. A ja zgadzam się z większością krytyków zagranicznych, że piąty epizod to najlepszy epizod i z tego co słyszałem w wielu recenzjach, to już żaden odcinek z kolejnych nie ma tak wysokich not od krytykow, jak piąty, więc jeśli ten epizod Ci się nie podobał, to dalej będzie tylko gorzej:) Jest to miłosny list/hołd dla Aliena Scotta połączone z czymś w stylu Thing Carpentera. Podoba mi się to jak rozwijają innych alienów, dowiadujemy się o nich trochę więcej np o moim ulubionym oczko (choć pijawki też są niczego sobie), że jednak mają jakąś tam inteligencję. No i też podoba mi się to, jak inne formy życia uwięzione na statku walczą o przetrwanie z xenomorphem i też próbują jego dopaść. Najlepszy odcinek, obok czwartego, choć zupełnie inny. (03-09-2025, 18:28)Diaz napisał(a): Obcy w poprzednich epizodach zabijał żołnierzy hurtowo a w tym nie potrafił poradzić sobie z jedną babką. A czy w filmach też tak nie było, że czasami zabijał w hurtowych ilościach, a niektórych brał do gniazda, a z innymi się cackał? RE: Alien: Earth - Dr Strangelove - 08-09-2025 (08-09-2025, 19:23)michax napisał(a): Jest to miłosny list/hołd dla Aliena Scotta połączone z czymś w stylu Thing Carpentera.No to jest mi bardzo przykro i nie jestem w stanie Ci pomóc :( RE: Alien: Earth - marsgrey21 - 08-09-2025 Hołd to by był jakby to było rozsądnie ukazane jak w Alienie czy The Thing, ale problem polega na tym, że całość nie trzyma się kupy, postacie są głupio napisane i wyreżyserowane, do tego dochodzi stylistyczny miszmasz, tu horror, tu mało subtelny komentarz, a na koniec jakiś modern pop rock, niezależnie od tego jakim tonem kończy się odcinek. RE: Alien: Earth - Gieferg - 08-09-2025 W the Thing było tak "rozsądnie", że po pierwszym seansie nie moglem się już nigdy więcej zmusić do obejrzenia tego filmu. RE: Alien: Earth - marsgrey21 - 08-09-2025 To twój problem. RE: Alien: Earth - Gieferg - 08-09-2025 Żaden problem. Dawno zapomniałem o tym filmie i tyle :P Z tego serialu pewnie sobie pożyczę jakieś sceny do faneditu, więc już chocby dlatego więcej z niego pożytku, jak głupi by nie był. RE: Alien: Earth - Diaz - 10-09-2025 6 odcinek i kolejna dawka głupot którą prezentują twórcy. Laboratorium gdzie przechowywane są niebezpieczne istoty z innych planet nie jest w żaden sposób chroniony. Brak strażników z bronią a monitoringi przegląda tylko Kirsh bo reszta pewnie śpi albo zabalowała. Każdy może sobie wejść do tego laboratorium kiedy chce jak do supermarketu. Nikt nikogo nie sprawdza, zero zasad bezpieczeństwa. Do tego android firmy tego małolata nie informuje go o sytuacji bo pewnie za tym kryje sie jakaś intryga uuuuuu. Jak to tam wszystko funkcjonowało do tej pory to nie mam pojęcia i scenarzyści chyba też. Odcinek w 90% przegadany i tylko ostatnie kilka minut to jakaś akcja. RE: Alien: Earth - marsgrey21 - 10-09-2025 Jedyne co było ładne, to CGI alien, to wszystko. Ten serial jest tak grubymi nićmi szyty, że brak słów. RE: Alien: Earth - Dr Strangelove - 10-09-2025 Też obejrzałem. Nie ma się co rozpisywać. Nadal jest to straszny paździerz. Potwornie głupi i infantylny. Dam tylko scenę MVP z tego odcinka dla tych co nie oglądają: Otóż jeden z tych sklonowanych dzieciaków idzie do tego super tajnego i ściśle strzeżonego laboratorium nakarmić okazy z kosmosu. Najpierw jednemu wkłada coś do szuflady i podaje. No elegancko, jakieś standardy BHP są zachowane. Za drugim razem urywa drzwiczki od szuflady :) Za trzecim razem już wchodzi do pomieszczenia, tam jest jakiś kokon, drzwi się zatrzaskują, on jest uwięziony, z kokonu wylatuje jakaś duża ćma, siada mu na ręku i spryskuje mu twarz kwasem (chyba?), tak że pół gościa się topi i umiera. Oczywiście nikt nie widzi, nikt nie nadzoruje, wszyscy mają wyjebane i tak dalej. Piękne to jest :D RE: Alien: Earth - Spoilerowo - 12-09-2025 odcinek imienia buntu maszyn Kirsh sobie wszystko obserwuje i wyjebongo, na koniec kłamie swojego szefa, ciekawi mnie jego intryga - chce na końcu dopaść czarnego androida i pokazać swoją wyższość? super laboratorium gdzie brak jest alarmu, że coś się odpierdala z obcymi gatunkami w środku żeby sprawdzić syntetyki czy są podłączone i działa GPS to trzeba spojrzeć w komputer i o cholera ERROR RE: Alien: Earth - shamar - 12-09-2025 Jaki ten serial jest KRETYŃSKI. Oni sie chyba ścigają w tym uniwersum kto wykreuje głupszych bohaterów. Mamy wiec PROTOTYPOWE, ultradrogie androidy-ludzi oraz OBCE, groźne gatunki zwierząt. I TRZYMAMY JE na jakiejs OPUSTOSZAŁEJ WYSPIE, gdzie jest. 2ch naukowcow i3ch strażnikow na krzyż i NIKT NICZEGO NIE NADZORUJE. No ja PIERDOLE. RE: Alien: Earth - Albertino - 12-09-2025 Podziwiam za wytrwałość :) ja chyba poczekam aż będzie wszystko i obejrzę resztę na jedno posiedzenie do jakiejś jednostajnej nudnej roboty :p inaczej się chyba nie da. RE: Alien: Earth - simek - 12-09-2025 (12-09-2025, 14:08)Albertino napisał(a): inaczej się chyba nie da.Przypominam szanownym forumowiczom, że nie ma obowiązku oglądania każdego gówna z tego uniwersum. Ba! Jest to nawet nie wskazane, żeby garniturki z Disneya nie stwierdzili "oo, patrzcie jak w Polsce oglądają! Widocznie im się podoba! Kręcimy więcej w takim stylu, to jest słuszny kierunek!" RE: Alien: Earth - marsgrey21 - 12-09-2025 1. Hatewatching 2. Kto powiedział, że płaci za to? RE: Alien: Earth - Dr Strangelove - 12-09-2025 Ja wszystko piracę, nie mam Disneya i nie płacę tym kurwom. Czy tak można panie simek? Alien: Earth - zombie001 - 12-09-2025 Ja odpowiem. I tak, i nie.. Bo bycie w rankingu najchętniej piraconych seriali 2025, to też spory wyczyn i całkiem dobry PR ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Alien: Earth - simek - 12-09-2025 (12-09-2025, 15:46)Dr Strangelove napisał(a): Czy tak można panie simek?Miałem dodać, że jeszcze jak ktoś ciągnie z torrentów to pół biedy. |