![]() |
|
Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Strona KMF (https://forumkmf.pl/Forum-Strona-KMF--10) +--- Wątek: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) (/Thread-Co-s%C4%85dzicie-o-Klubie-Mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-Filmu-tylko-szczerze--7) |
RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Mierzwiak - 17-06-2017 Innymi słowy uważasz że każdy, no, przynajmniej większość, żeby to się udało, głosujących, powinno mieć taki sam gust jak ty, bo tylko wtedy wyniki pokryłyby się z twoją kolejnością tytułów. Zostanę jednak przy tym "dorośnij" :) Narzekanie na wyniki rankingów jest na mojej liście ulubionych rzeczy tuż za wklejaniem trailerów z dubbingiem i przeżywaniem jakie to straszne jakby pierwszy raz coś takiego się słyszało <3 RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - nawrocki - 17-06-2017 Innymi słowy, w twoim świecie każdy ranking - czy to dziennikarzy, zwykłych ludzi, czy pojedyńczych osób - wywołuje wzruszenie ramion i twardo nie komentujesz jego kolejności, bo jesteś taki dorosły i wiesz, że to nie ma sensu. Spoko, rozumiem. :) RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Mierzwiak - 17-06-2017 Cieszę się :* RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Mefisto - 29-06-2017 Jakie zestawienia/rankingi chętnie przeczytalibyście na stronie? RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Dr Strangelove - 23-07-2017 Fajnie, że redakcja sobie zrobiła ranking filmów wojennych, ale plebs już nie został dopuszczony do głosu :D RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Juby - 13-11-2017 http://film.org.pl/a/ranking/ranking-najlepszych-filmowych-akcji-batmana-133038/ NAJGORSZY... RANKING... EVER MADE!!!!! RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Gieferg - 14-11-2017 Pościg za Freezem? Walka w windzie? Pozbycie się bomby? ŻCK? Gdzie jest finał B'89? Gdzie pościg z ciężarówką w TDK? Gdzie walka z Bane? RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Capt. Nascimento - 19-11-2017 Czy ktoś kontroluje w ogóle jakość tekstów wrzucanych na stronę? http://film.org.pl/kmf/felieton-kmf/drugie-dno-47-chlam-nie-jest-piekny-135859/ Coraz częściej ostatnio widzę albo buble, albo po prostu słaby tekst. I bardzo negatywny feedback złożony w absolutnej większości z krytycznych komentarzy (a nie chodzi o jakieś fanbojskie "jak mogło mu się nie podobać to co ja lubię"). RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Cassel - 20-11-2017 Cytat:Jakie zestawienia/rankingi chętnie przeczytalibyście na stronie? Chyba wszystko już u was było, ale może np. ranking rozpaczy ludzkiej? Przypominam sobie cztery takie: Penn w Mystic River, Pacino w Godfather 3, Jane w The Mist i Berry w Monster's Ball, a każda inna. Ciekaw jestem, czy znalazłoby się coś jeszcze. Niedawno też było ciekawe zestawienie filmowych inwalidów, więc może teraz duchownych? Księża, mnisi, zakonnice... Albo rudzielców (bo łysole już chyba byli?). I niewidomych! (nie zapomnieć o Hauerze). A może ranking scen w szeroko pojętym kiblu? Od najgorszego kibla w Szkocji w Trainspotting, przez ten randkowy w Głupim i głupszym, sensacyjny w Prawdziwych kłamstwach, dramatyczny w Leonie zawodowcu, wybuchowy w Zabójczej broni 2 aż po uroczą zabawę w chowanego w Potworach i spółce. Pomiędzy nimi oczywiście wiele innych. Albo coś o malarzach. Było fajne zestawienie filmów o górach, więc czemu nie coś podobnego o artystach? Jestem właśnie po seansie Pasji życia i od razu nasuwają mi się na myśl takie tytuły, jak Pollock, Modigliani, Frida, Surviving Picasso, Klimt, Mr. Turner albo hmm, Powidoki, Mój Nikifor... W sumie chętnie bym też powitał plebiscyt na najlepszą filmową ekipę. Jak już się skończą te na temat kina gatunkowego. :) Ekipę, czyli co najmniej trzy postacie stanowiące powiązaną ze sobą grupę ludzi połączonych wyraźnymi relacjami, a nie np. zespół aktorski, nierzadko w kombinacji 2+1 (odpadają zatem Bez przebaczenia, Rzeka tajemnic czy trzecia część dolarowej trylogii). No a poza tym chętnie czytam wszelkie subiektywne (bo jakież inne) i nie po łebkach opisane zestawienia aktorów bądź ich ról, jak np. te o Sutherlandzie czy o aktorach kina noir. Oo, najlepsze role Danny'ego Trejo - to by było coś! :D RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - desjudi - 15-01-2026 Przepraszam, że odkopuję podgniły temat, ale to jest kurwa niepojęte co się stało z tą stroną. Jestem tam nieaktywny od paru lat, już nawet nie mam dostępów do kanałów redakcyjnych, ale patrze co jakiś czas na to, co się tam odpierdala i jest mi zwyczajnie smutno. Tym bardziej gdy dopada mnie refleksja o prawie ćwierćwieczu identyfikacji z tym projektem. Całuski. RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - szopman - 15-01-2026 W tym roku kończę 33 lata, do dziś pamiętam, że za dzieciaka - kiedy zaczynałem się interesować tak bardziej na serio filmami (ok. 11/12-stego roku życia) - a wtedy jeszcze internet trochę "raczkował", ta strona to była dla mnie kopalnia wiedzy. Czytałem artykuły, "sequele", etc. - na tamten moment ta strona to było prawie moje filmowe okno na świat. @desjudi, nie wiem czemu, zawsze myślałem, że to była Twoja strona w ogóle :D No coz, przykro mi to czytać, nie wyobrażam sobie nawet jak to jest tworzyć projekt przez tak długi czas (w dodatku coś, co na polskim podwórku było poniekąd pionierskie) i przeżyć tego typu rozczarowanie. RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - shamar - 15-01-2026 (15-01-2026, 17:15)desjudi napisał(a): Przepraszam, że odkopuję podgniły temat, ale to jest kurwa niepojęte co się stało z tą stroną. Ostatni raz kiedy tam zaglądalem to bylo... Ze 2 tygodnie temu. Ale przeglalem jakis stary material w ktory nie dalo sie wejsc z menu strony. Ale to raz na kilka miesięcy. I wychodzi, że słusznie. RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Mefisto - 15-01-2026 (15-01-2026, 17:15)desjudi napisał(a): Przepraszam, że odkopuję podgniły temat, ale to jest kurwa niepojęte co się stało z tą stroną. Told ya! Teraz widzę, że layout znowu zmieniony i przy okazji poczyścili po całości wszystkie komentarze. Pięknie. RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Pelivaron - 15-01-2026 Rany, totalnie zapomniałem, że istnieje ta strona.. pewnie ze dwa lata na niej nie byłem :o RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Spoilerowo - 15-01-2026 kiedyś to było https://web.archive.org/web/20130410103111/https://film.org.pl/ https://web.archive.org/web/20060803140736/http://film.org.pl/ RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - simek - 15-01-2026 (15-01-2026, 21:08)Spoilerowo napisał(a): kiedyś to byłoTo KMF już tak nie wygląda? :O Nie wchodziłem tam, chyba mogę powiedzieć że od lat, bo i po co? RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Kluski - 15-01-2026 (15-01-2026, 17:24)szopman napisał(a): @desjudi, nie wiem czemu, zawsze myślałem, że to była Twoja strona w ogóle :D Bez kitu, musiałem dwa razy przeczytać tego posta, a i tak pierwsza myśl, że ktoś mu się włamał na konto. des, a coś więcej? Co konkretnie teraz jest tak złego, czego nie było jeszcze 3-4 lata temu? RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - desjudi - 16-01-2026 Nie twierdzę, że 3-4 lata temu tak nie było - to był ten moment, kiedy oddaliłem się od redakcji, pewnie wielu rzeczy nie zauważałem / ignorowałem / mialem w dupie i zupełnie nie byłem kompatybilny z innymi redaktorami. I być może kilka lat "poza" doprowadziło do takiej refleksji, jaką się podzieliłem :) Po tej wizualnej zmianie pierwsze co mi sie rzuciło w oczy - brak redakcji (nie mam już od dawna dostępu do slacka, może już nie istnieje redakcyjny kanał) . Potem - cała masa archiwalnych tekstów, co sugeruje, że bieda z nowymi. Co do nowych - podaż filmów i seriali jest olbrzymia, nie ma tygodnia bez wartościowych premier kinowych albo streamingowych, a strona w ogóle nie trzyma ręki na pulsie. I mimo zdegustowania, to... jednak rozumiem, że to tylko objaw tego, co można było przewidzieć - że strony tego typu straciły na znaczeniu, życie przeniosło się gdzie indziej i trudno takie projekty utrzymywać przy życiu. Mimo wszystko, szkoda. szopman, nie, założycielem jest oczywiście Dux, ja dołączyłem do KMF w 2000 r., ale faktycznie mocno byłem z KMF związany (choć to forum, to moja wina:) RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Bibliomisiek - 17-01-2026 Ja tylko powiem, że KMF w okresie swojej świetności to był prawdziwy filmowy think-tank, największe źródło analiz obok "Filmu" i "Kina". Niektóre teksty drukowałem - Dejny o "Dawno temu w Ameryce" (ten ma adres jeszcze film.warka.pl) i o Sergio Leone, Duxa o Kar-waiu, Cletusa o Peckinpahu i Scorsese - i mam je do dzisiaj. Najdłużej śledziłem westernowe i muzyczne teksty Mefiego ("Długo się trzymał, twardziel".) Kiedyś to były KMF-y, teraz to nie ma KMF-ów, zostały tylko bzdurne zestawienia, ploty i IDIOTYCZNIE pisane NAGŁÓWKI. RE: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Mefisto - 22-01-2026 A dzięki za dobre słowo po latach. Szkoda, że to wszystko spuszczono w k-popowym kiblu kultury. |