Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77)

- Mush Room - 21-04-2007

No kurde też się naciąłem! AAAA!

- Mierzwiak - 22-04-2007

OH. MY. GOD.

Natknąłem się na spoiler dotyczący postaci Jacoba. Zachęcam do zapoznania się z nim, od razu mówię że nie jest to zdradzenie elementu fabuły (no, może pośrednio, ale chyba każdy się tego domyśla od pewnego momentu 3 sezonu), nie chodzi też o to że przykładowo Jacobem okazuje się jeden z bohaterów ;)

SPOILERZagra go Ron Perlman!!!SPOILER

YEAH!

- Jakuzzi - 22-04-2007

Mierzwiak, ty chyba znajdujesz przyjemnosc w nacinaniu sie na spoilery.. ;)

- Mierzwiak - 22-04-2007

Nie, absolutnie nie. Co jakiś czas wchodzę na bloga poświęconego LOSTowi żeby poczytać niespoilerowe newsy i niestety zauważam pewne rzeczy. Ale tego co ostatnio zobaczyłem nie żałuję, tym bardziej tego na temat Jacoba.

- Mush Room - 23-04-2007

Ja przestałem wchodzić na tego bloga, bo teraz to oni mordują tymi spoilerami aż :) Kiedyś był dużo, dużo lepszy.

- Mierzwiak - 23-04-2007

Obejrzałem sobie 3x17 jeszcze raz i tym razem bardzo mi się podobał.

Powziąłem dzisiaj decyzję i postanowiłem nie oglądać odcinków aż do finału - zaliczę całą 6 za jednym zamachem. Trzymajcie kciuki żeby mi się udało wytrzymać :)

- Mush Room - 23-04-2007

Dwóch znajomych też powzięło taką decyzję, ale jeden już odpadł, bo stwierdził że jednak nie może wytrzymać :D

Trzymam kciuki (nie uda Ci się :D )

- Khet - 26-04-2007

3x18 SPOILERY

Odcinek świetny. Wiedziałem, że ma być poświęcony Jinowi i Sun, więc obawiałem się, że może być trochę drętwo. Na szczęści było zupełnie na odwrót.
Teraz kilka kwestii.
1. Podoba mi się to, co Juliet powiedziała Benowi pod koniec nagrania :]
2. Jakim cudem Mikhail przezyl ? :P
3. Z tym odnalezieniem samolotu to ładne kwiatki, widać, że ktoś bardzo się postarał, żeby już nikt szukał rozbitków :)

- Mierzwiak - 26-04-2007

Nie wytrzymałem i obejrzałem.

Odcinek boski, właśnie takie mi się najbardziej podobają, gdzie wiele postaci ma swoje 5 minut.
- bardzo dobre retrospekcje
- świetne sceny między Juliet/Sun
- boska końcówka - z nagraniem Juliet i z tym co powiedziała Naomi na temat samolotu.

- Guzeppe - 26-04-2007

!!!SPOILER!!!

Czyżby Sawyer miał zostać tatą? Tak zrozumiałem słowa Juliet. Może to nadinterpretacja.

- Mierzwiak - 26-04-2007

Nie, po prostu ona chce pobrać próbki żeby sprawdzić czy inne kobiety z grupy rozbitków też są w ciąży. Ale znając (serialowe) życie, pewnie okaże się że Kate jest w ciąży :twisted:

- Khet - 26-04-2007

Mierzwiak napisał(a):Nie, po prostu ona chce pobrać próbki żeby sprawdzić czy inne kobiety z grupy rozbitków też są w ciąży.

To raczej nie o to chodzi :p Już wcześniej coś Ben wspominał, że potrzeba im kobiet spoza wyspy. Być może ma im to jakoś pomóc w zrozumieniu dlaczego kobiety z wyspy umierają ?

- ataraktyk - 26-04-2007

3x18 - Najfajniejszy koniec odcinka w tym sezonie.

- hops - 26-04-2007

3x18 - DNO i 25 metrów mułu.

Chyba na razie najgorszy po zwyżce formy odcinek. Nuda jak flaki z olejem i tylko dwa fajne motywy, z którego jeden trwał może 5 minut [nieoczekiwany powrót] a drugi, niespełna 2 sekundy [dwie kwestie - 2 zdania]. Równie dobrze można było to wsadzić w odcinek poprzedni, a nie na siłę tworzyć dalszą retrospekcję dość nieciekawych postaci. Zawiodłem się i ziewałem. I nawet mną ostatnia informacja, chociaż ciekawa, nie wstrząsnęła. Głównie przez ślamazarny i niski poziom tegoż odcinka.

EDIT: jednak są trzy fajne patenty, oto trzeci:

SPOILER 3x18 (to co Naomi mówi po Portugalsku)

Cytat:After Mikhail and Desmond treat Naomi's wound, she says something in Portuguese not spelled out in the captions. It is not "Thank you" as Mikhail claims. Instead, it sounds like "Eu nĂŁo estou só" which is Portuguese (spoken with a Brazilian accent) for "I am not alone." The "Ardil-22" book is also Portuguese.

PO SPOILERZE

- Mierzwiak - 26-04-2007

hops, nie znasz się :wink:

Sun i Jin to jedni z moich ulubionych bohaterów i ich retro zawsze są dla mnie przyjemnością. Szkoda że Sun ostatnio tak rzadko jest na ekranie, świetna jest.

No dobra, ten spoiler okazał się zwykłą plotką - RON PERLMAN NIE ZAGRA JACOBA :cry:

- hops - 26-04-2007

Ładna jest, nie świetna :)

- Mierzwiak - 26-04-2007

Słowo świetna było tu skrótem myślowym w którym kryje się zachwyt nad jej urodą, talentem i sex appealem.

Czuję że następny odcinek (kolejne retro Locke'a!!!) będzie czymś mocnym.

PS. Ta Naomi też niczego sobie :D

- Khet - 26-04-2007

A ja mimo to będę się upierać, że odcinek o niebo lepszy od poprzedniego :)

Hops - właśnie zastanawiałem się co Naomi mówiła (bo to raczej oczywiste, że Mikhail "tłumaczył" po swojemu :P). Zaczyna się robić ciekawie.

- Mush Room - 26-04-2007

Odcinek oglądało się oczywiście niesamowicie szybko - co nie znaczy, że był jakiś mega nie wiadomo czym. Ale koniec? WOW!

Ataraktyk - święte słowa (przynajmniej na razie). Zobaczymy, co nam zafundują na koniec, ale nie wyobrażam sobie czegoś lepszego.

- picek - 27-04-2007

LOST 3x18

Inni postarali się już o to żeby ich nie szukali.. Jeśli samolot odnaleźli to znaczy, że Michael nie wrócił do 'prawdziwego' świata i nie oznajmił, że żyją. Tak więc- co dzieje się z nim? Myślę, że właśnie jego szykują na zakończenie 3 sezonu..

Wyspa już nie tylko uzdrawia nogi Locke ale też pozwala ludziom zmartwychwstać? Bez przesady... plemniki i szybsze gojenie się ran już przeżyję ale zmartwychwstanie Mikhail?