![]() |
|
Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe (/Thread-Filmweb-IMDb-itp-portale-filmowe--784) |
RE: Stopklatka vs. Filmweb - shamar - 18-03-2014 Ja p... jak już się człowiek przyzwyczai to zaś kombinują... RE: Stopklatka vs. Filmweb - Szaman - 18-03-2014 I to już koniec zmian? Zostawią masę elementów projektowanych pod stare logo? RE: Stopklatka vs. Filmweb - Persona non grata - 18-03-2014 Ej, nie kumam. Ja ekspertem od layoutów i generalnie metod marketingowych nie jestem, ale czy tak częste zmiany mają jakieś uzasadnienie psychologiczno-socjologiczne albo promocyjne? W sumie mi to już lata, bo od dawna nie jestem w żaden sposób przywiązany do strony wizualnej tego portalu, ale taka szata graficzna, to nie kolekcja ubrań, którą co roku trzeba wypuszczać w nowej odsłonie, żeby znalazł się ktoś kto kupi bo nowe. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Szaman - 18-03-2014 Chyba tylko polskie portale mają taką dziwaczną manię, jakoś nie widzę w ciągu tych wszystkich lat drastycznych zmian loga na Imdb, Hollywood Deadline, Variety, czy Coming Soon. Zresztą to część szerszego zjawiska w Polsce, telewizyjne stacje muzyczne i stacje radiowe zmieniają formaty jak opętane, gazety raz w roku zmieniają layouty itp. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 18-03-2014 (18-03-2014, 10:26)Szaman napisał(a): Środek nie pasuje teraz do góry i dołu, a widać, że stopniowo wprowadzane są nowe elementy, więc jeszcze wstrzymałbym się parę chwil z oceną. Widać, że wyszli naprzeciw głosom pojawiającym się po zmianie wyglądu w 2010 roku, i chcą w jakimś stopniu wrócić do ciemnego Filmwebu. Przed ciemnym filmwebem do 2004 roku była pierwsza, jasna wersja, do której nawiązuje ta od 2010. W sumie, mogą zmienić i resztę filmwebu na ciemny ale niech nie zmieniają funkcji w panelach użytkownika. Bardzo podoba mi się przeglądanie własnych ocen i budowanie bloga, nie chcę żeby to popsuli. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Persona non grata - 18-03-2014 Ale na ten moment podoba mi się nawet to aktualne rozwiązanie. Przede wszystkim, dlatego że zaczęło mi wszystko sprawnie działać. Wcześniej mi te informatory u góry nie chciały gasnąć nawet po przeczytaniu i w ogóle mocno awaryjnie było. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Mefisto - 18-03-2014 Dalej wygląda chujowo. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Persona non grata - 18-03-2014 Wygląda chujowo, ale działa, a wcześniej mi nie działało. :P Tylko o to chodzi. RE: Stopklatka vs. Filmweb - katedra - 18-03-2014 Bojkotuję nowy wygląd FW. Robiłem sobie pół roku porządek na kokpicie i ledwo przywykłem do nowej wersji, a tu kolejna zmiana i znowu burdel. Nie można szybko wejść w zakładkę "forum" czy "strona główna". FW chce być jak IMDB. Dramat goni dramat RE: Stopklatka vs. Filmweb - Albertino - 18-03-2014 Faktycznie sprawniej działa, no ale do kroćset fur beczek, o co chodzi z tym layoutem? Te nowe menu u góry kolorystycznie niezbyt klei się ze starym środkiem :P RE: Stopklatka vs. Filmweb - smackey - 18-03-2014 ta tylko polskie strony. facebook się zmienia średnio raz na trzy miesiące :D RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 18-03-2014 (18-03-2014, 20:58)katedra napisał(a): Nie można szybko wejść w zakładkę "forum" czy "strona główna". FW chce być jak IMDB. Dramat goni dramat To dla ciebie dramat? A po cholerę chcesz wejść w forum czy stronę główną? Przecież forum tej strony to bagno pełne gimbazy a newsy na głównej są wcześniej na amerykańskich portalach (i są lepiej napisane). Filmweb od ponad 2 lat służy mi już praktycznie tylko do korzystania z bazy (dużo plakatów, zdjęć), kontaktu z kilkoma internetowymi znajomymi (wypowiadaniu się na ich blogach) i klikaniu w oceny. O ile nic nie zmienią mi w kokpicie (budowanie bloga, przeglądanie własnych ocen) to jest git. RE: Stopklatka vs. Filmweb - katedra - 18-03-2014 "Po co wejść na forum, czy newsy?". A tak dla jaj wchodzę, zakładam jajcarskie tematy na forum, a newsy przeglądam po polsku, bo jestem idiotą. Traktujesz tę stronę w sposób prostacki, który mi się nie podoba. Zgłaszam do moderacji, bo mi się nie podobasz RE: Stopklatka vs. Filmweb - raven.second - 18-03-2014 Czarno-czerwona wersja była najlepsza i najmilej ją wspomina. Biało-żółto-czarna wygląda dziwnie, jeśli pójdą w czerń i żółć może coś z tego wyjdzie, ale nie obiecuję sobie wiele... i tak korzystam tam tylko z bazy filmów które oceniam, czasami tylko newsy poczytam. Cytat:Zgłaszam do moderacji, bo mi się nie podobasz:D RE: Stopklatka vs. Filmweb - Azgaroth - 18-03-2014 W sumie zmienili tylko górę. Mi jakoś szczególnie ta czerń się nie podoba, ale pewnie szybko się przyzwyczaję. (18-03-2014, 23:00)katedra napisał(a): Traktujesz tę stronę w sposób prostacki, który mi się nie podoba. Zgłaszam do moderacji, bo mi się nie podobasz Czyżby gimbaza założyła swój przyczółek na forum? RE: Stopklatka vs. Filmweb - katedra - 18-03-2014 Co poniektórych userach i ich wypowiedziach, stwierdzam,że tak. Bo spotkałem się, jak na razie, jedynie z częścią forum i większość z nich zachowuje się jakby była pępkiem świata, a przy tym pobojowiskiem intelektualnym. RE: Stopklatka vs. Filmweb - SonnyCrockett - 19-03-2014 Chyba się powtarzam ale... Gościu na tym forum nikt się z nikim nie cacka i jeżeli masz z tym problem to poza status gościa nie awansujesz :P Przeważającej grupie aktywnych userów pasuje klimat tu panujący i jakieś "akcje moderacje" to nie objaw prawidłowych praktyk a agresja na panujący porządek rzeczy. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Persona non grata - 19-03-2014 Przecież on ironizował... RE: Stopklatka vs. Filmweb - SonnyCrockett - 19-03-2014 Po jego karierze na forum, wątpię żeby znał pojęcie ironii... RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 19-03-2014 (18-03-2014, 23:47)Azgaroth napisał(a): W sumie zmienili tylko górę. Mi jakoś szczególnie ta czerń się nie podoba, ale pewnie szybko się przyzwyczaję. Codziennie dochodzę nowe małe zmiany. Zapewne strona za miesiąc/dwa dostosuje się pod nowe logo/kolorystykę. Na razie nie widzę w tym problemu. @Katedra - tak z ciekawości, ile ty masz lat? |