Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Albertino - 25-10-2011

Niech Ron Howard tego nie tyka, w swojej karierze schrzanił już wystarczająco dużo rzeczy. Ten facet to jest chodząca definicja reżyserskiej nijakości.

Poza tym skoro chce to robić HBO, to serio nie widzę sensu filmów, ale wiadomo - kasa.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mental - 25-10-2011

Mroczna Wieża w HBO to najlepsze, co mogło się przytrafić tej historii. Ron Howard rzeczywiście niech spierdala kręcić swoje koszały gdzie indziej. Na stołku reżyserskim widziałbym Roba Zombiego albo Andrzeja Wajde ;)

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Perfik - 23-11-2011

The Corretions - nowy serial HBO na stołkach producenckich Noah Baumbach i Scott Rudin, w głównych rolach Ewan McGregor, Chris Cooper i Dianne Wiest :)

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - simek - 23-11-2011

Kurde, niech już na razie HBO spokojnie i na czas, terminowo wypuszcza kolejne sezony Gry o tron, Boardwalka i Lucka, bo potem znowu powiedzą, że nie mają pieniędzy na skończenie któregoś z zajebistych seriali.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mental - 23-11-2011

Te wszystkie zapowiedzi są gówno warte. Ja mam tylko jedno pytanie: COCAINE COWBOYS HALO?

[Obrazek: 600full-cocaine-cowboys-screenshot.jpg]

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Albertino - 23-11-2011

ja tam chcę w końcu jakieś SF od HBO <tupie>

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - hanys - 02-12-2011

Cytat:David Milch ("Deadwood"), którego nowy serial "Luck" będzie mieć premierę w styczniu 2012 roku, podpisał nową umowę z HBO, na mocy której stworzy seriale i filmy oparte na książkach zdobywcy nagrody Nobla i Pullitzera, Williama Faulknera.

Poza tym będzie także z Michaelem Mannem producentem wykonawczym "Luck". Firma Milcha Redboard Prods podpisała umowę z właścicielami praw do twórczości słynnego pisarza, który był autorem wielu powieści, opowiadań, sztuk, scenariuszy, a nawet poezji.

Dzięki umowie Milch będzie miał dostęp do 19 powieści, 125 opowiadań oraz innych prac autora, za wyjątkiem tych, które są już sprzedane innym osobom. Milch razem z Lee Caplin z William Faulkner Literary Estate będą teraz zastanawiać się, którą powieść najpierw przenieść na ekran telewizora. Twórca "Deadwood" będzie zajmować się scenariuszem i będzie producentem wykonawczym.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Sancho - 13-01-2012

HBO ogłosiło daty premier w 2012 roku:

"Luck", pierwszy sezon (9 odcinków): od 29 stycznia do 25 marca.
"Eastbound and Down", trzeci sezon (8 odcinków): od 19 lutego do 8 kwietnia.
"Life's Too Short", pierwszy sezon (7 odcinków): od 19 lutego do 1 stycznia.
"Gra o tron", drugi sezon (10 odcinków): od 1 kwietnia do 3 czerwca.
"Veep", pierwszy sezon (8 odcinków): od 22 kwietnia do 10 czerwca.
"Girls", pierwszy sezon (10 odcinków): od 15 kwietnia do 17 czerwca.
"Czysta krew", piąty sezon (12 odcinków): prawdopodobnie od 17 czerwca do 2 września.
"Treme" - trzeci sezon lub "The Newsroom" - pierwszy sezon (po 10 odcinków): od 17 czerwca do 19 sierpnia.
"Zakazane imperium", trzeci sezon (12 odcinków): prawdopodobnie od 16 września do 2 grudnia.
"The Newsroom" - pierwszy sezon lub "Treme" - trzeci sezon (po 10 odcinków): od 16 września do 18 listopada.

Poza wielką trójką (Luck, GoT i BE) muszę przyznać, że świetnie zapowiada się Newsroom (projekt Sorkina!), no i ciekaw jestem Girls - czyżby odtrutka na Plotkarę? :)

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Gal Anonim - 04-03-2012

Starz chyba próbuje dołaczyć do grona HBO i FX. Po Boss prezentuje kolejną poważniejszą (niż Spartacus) produkcję:

Wygląda jak połaczenie Mad Men z Goodfellas. W rolach głównych Jeffrey Dean Morgan, Danny Huston i Olga Kurylenko. Bez wątpienia obejrze dla Morgana.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Corn - 04-03-2012

60s (no technicznie 50s), mafia, pół nagie kobiety i Miami? I'm in! Mam nadzieje, że będzie ciekawsze od Mad Men.

Tak sobie myślę - ludzie zachwycają się Dubajem, a widzę, że Amerykanie znów byli pierwsi w budowaniu rzeczy na piasku.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mental - 04-03-2012

Znowu przemoc, golizna, guny, pieniądze, narkotyki, blichtr, przepych, materializm, konsumpcja i zemsta - bezbożny świat, napędzany żądzą zysku, popytem, podażą, bez wartości wspólnotowych i braterstwa wszystkich ras i narodów. Nie wiem, jaki jest sens robić cool postacie z kolejnych mafiozów, kapitalistów, cwaniaków etc. Nie podoba mi się nowy serial Starz.

A na serio: zapowiada się zarąbiście i na bank obejrzę, nawet pomimo faktu, że niezbyt lubię klimat powojennej Ameryki (dekady 50 i 60). Boss daje świadectwo, że nie ma lipy.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Albertino - 04-03-2012

Wygląda naprawdę świetnie, obsada też ok. Tylko, że to już było - tyle razy.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mefisto - 04-03-2012

vidmo city

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - hanys - 02-04-2012

Świetna informacja, wczoraj szukałem coś więcej o tym serialu i za wiele nie znalazłem, a dzisiaj już trailer i premiera wyznaczona na czerwiec, nie myślałem, że pracy nad tym projektem są już tak zaawansowane i że premiera będzie co najwyżej na jesień, a tu proszę, bardzo miła niespodzianka.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mefisto - 02-04-2012

Wygląda mniamniuśnie.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Albertino - 02-04-2012

Dupy nie urywa, ale może być dobry serial. Sorkin.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - hanys - 12-04-2012

Cytat:To może być jeden z hitów stacji kablowych w sezonie 2012/13. Stacja AMC oficjalnie ogłosiła rozpoczęcie produkcji nowego serialu opartego na komiksie "Thief of Thieves"! Twórcą będzie nie kto inny, a człowiek odpowiedzialny za sukces "The Walking Dead" - Robert Kirkman.

Nie jest wielką niespodzianką, że stacja AMC kontynuuje współpracę z twórcą "The Walking Dead" - Robertem Kirkmanem. Ponownie zdecydowano się zekranizować komiks, ale tym razem o znacznie innej (ale bardzo ciekawiej) tematyce.

"Thief of Thieves" to produkcja skupiająca się na życiu Conrada Paulsona, który jest wybitnym złodziejem prowadzącym sekretne, podwójne życie. Nie istnieje na świecie taka rzecz, której nie mógłby ukraść. Bohater może mieć wszystko... poza życiem, które zostawił za sobą. Obecnie, nie znając swojego dorosłego już syna i nie mając kontaktu z byłą żoną, którą nadal kocha, Conrad musi poskładać elementy życia, które mu zostały. Cały czas jest poszukiwany przez FBI, ale szybko okaże się, że nie to będzie jego głównym problemem.

Komiks na ekrany telewizorów Kirkman przeniesie ze swoimi współpracownikami: Davidem Alpertem i Chicem Egleem. - Tak jak "The Walking Dead" dostarczyło telewizji horror w niezwykle unikalny i przełomowy sposób, to samo chcemy zrobić z "Thief of Thieves" i jego tematyką - zapowiada Kirkman.

Niebawem rozpoczną się castingi do głównych ról. Premiera zapewne w 2013 roku.

Serialu o Zombie jeszcze nie oglądałem, bo tematyka średnio mi pasuje, a też mam jeszcze lepsze rzeczy na razie do sprawdzenia, ale to powyżej jak najbardziej znajduje się w kręgu moich zainteresowań. IMO obecnie AMC razem z FX zaraz po HBO jeśli chodzi o produkcję seriali.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Hitch - 12-04-2012

Cytat:Serialu o Zombie jeszcze nie oglądałem, bo tematyka średnio mi pasuje
To chwytaj śmiało, bo to nie serial o zombie. Żywe trupy są w "Walking Dead" trzecioplanową kwestią, sama produkcja raczej mówi o ludziach i o ich próbach ustatkowania się, gdy wszystko jebło.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Albertino - 14-04-2012

http://www.filmweb.pl/news/Tom+Hanks+o+niemieckim+detektywie+dla+HBO-84291+

Kolejny projekt HBO, tyle że ten brzmi wyjątkowo ciekawie.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - hanys - 15-05-2012

Cytat:Informowaliśmy, że szykowany jest nietypowe serial o detektywach pt. "True Detective", w któym główne role zagrają Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Dziś dowiadujemy się, że projekt zakupiła stacja HBO!

Za scenariusz odpowiada Nic Pizzolatto (pracował nad serialem "The Killing"), a reżyserią wszystkich odcinków zajmie się Cary Fukunaga ("Jane Eyre").

Ma być to nietypowy serial, który będzie opowiadany z różnych perspektyw osadzonych w innych okresach czasu. Akcja skupia się na dwóch detektywach - Rust Cohle (McConaughey) i Martin Hart (Harrelson) - którzy wspólnie przez 17 lat polują na seryjnego mordercę w Louisianie. Śledztwo w sprawie bardzo dziwnego morderstwa z 1995 roku, nad którymi pracowali powraca. W 2012 roku okazuje się, że sprawa nie jest zakończona i ponownie muszą rozpocząć polować na mordercę.

Koncept projektu polega na tym, że przez 8 odcinków pierwszego sezonu twórcy chcą rozwiązać bieżącą tajemnicę. Ewentualne kolejne sezony miałyby opierać się na tym samym schemacie - nowa tajemnica, ale także nowa historia i inni bohaterowie.

Jest to pierwszy serial w karierach aktorów, nad którym razem pracują. Wcześniej grali wspólnie w dwóch kinowych filmach - "Edtv" oraz "Surfer, Dude". Dla McConaugheya jest to pierwsza regularna serialowa rola w karierze. Harrelson miał swojego czasu ważną rolę w popularnym "Cheers".

Richard Brown, Steve Golin, Bard Dorros, Pizzolatto i Fukunaga są producentami wykonawczymi.

Cytat:Adam McKay i Chris Henchy, twórcy komedii "Policja zastępcza" szykują serial komediowy dla stacji HBO, który osadzony w latach 80. skupi się na maklerach z Wall Street.

Główną rolę ma zagrać Rob Riggle (na zdjęciu), który będzie także producentem i jest autorem pomysłu. Adam McKay i Chris Henchy piszą scenariusz i będą producentami wykonawczymi z Willem Ferrellem, Markiem Wahlbergiem, Stephenem Levinsonem, Peterem Prinsipato i Paulem Youngiem. Scenarzyści, Riggle i ekipa producentów pracowała przy filmie "Policja zastępcza".

Akcja rozgrywa się w latach 80. w świecie maklerów giełdowych. Bohaterem jest odnoszący sukcesy, ciężko pracujący szef (Riggle), który prowadzi mroczne, egocentryczne i niezdrowe życie.

Liczę, że za niedługo dostaniemy jakieś konkretne informacje co HBO planuje na następny rok, bo projektów mnóstwo, a konkretów żadnych. W tym roku oprócz kolejnych sezonów BE, GoT i Treme, jedynie The Newsroom wygląda solidnie, bo Veep czy Girls to jednak nie jest to co tygryski lubią najbardziej. Ciekawi mnie co teraz będzie robił Milch skoro Lucka mu anulowali, a przecież umowę z HBO ma dość konkretną, więc próżnować nie powinien.

Cytat:David Milch ("Deadwood"), którego nowy serial "Luck" będzie mieć premierę w styczniu 2012 roku, podpisał nową umowę z HBO, na mocy której stworzy seriale i filmy oparte na książkach zdobywcy nagrody Nobla i Pullitzera, Williama Faulknera.

Poza tym będzie także z Michaelem Mannem producentem wykonawczym "Luck". Firma Milcha Redboard Prods podpisała umowę z właścicielami praw do twórczości słynnego pisarza, który był autorem wielu powieści, opowiadań, sztuk, scenariuszy, a nawet poezji.

Dzięki umowie Milch będzie miał dostęp do 19 powieści, 125 opowiadań oraz innych prac autora, za wyjątkiem tych, które są już sprzedane innym osobom. Milch razem z Lee Caplin z William Faulkner Literary Estate będą teraz zastanawiać się, którą powieść najpierw przenieść na ekran telewizora. Twórca "Deadwood" będzie zajmować się scenariuszem i będzie producentem wykonawczym.
hatak.pl