![]() |
|
Robocop (rimejk 2014) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Robocop (rimejk 2014) (/Thread-Robocop-rimejk-2014--2893) |
RE: Robocop (Rimejk 2013) - Mierzwiak - 06-09-2013 Aaaaaaaa, czyli to dlatego tak długo zwlekano z wypuszczeniem trailera. I wszystko jasne. RE: Robocop (Rimejk 2013) - patyczak - 06-09-2013 Szczęśliwe dzieciństwo bez zła, przemocy i przekleństw, zwyrole:P RE: Robocop (Rimejk 2013) - Bucho - 06-09-2013 Sam nie wiem czy mowisz o filmach, czy o moich starych (rotfl) RE: Robocop (Rimejk 2013) - shamar - 07-09-2013 Co do zwiastuna - tylko 2 rzeczy wyglądają tam dobrze. Pierwsza wersja srebrnego pancerza (ta po "przebudzeniu") bo reszta ma jakieś porąbane modyfikacje i Keaton, który wygląda jakby dobrze się bawił ("Cóż, podpisałem kontrakt, gram w tym paździerzu. Już po ptokach, szkoda nerwów, chociaż będę wyluzowany") Chce ktoś zajebisty plakat na pulpit? ![]() RE: Robocop (Rimejk 2013) - Craven - 07-09-2013 Pokusiło mnie obejrzeć znowu ten zwiastun. Zresztą film pewnie też zobaczę, żeby nie było, że nie widziałem i krytykuję. Ale już sam zwiastun to materiał na dłuższą rozprawkę o tym jak z różnych stron spaprano RoboCopa. Gwiazdorska obsada tłumaczy widzowi co się dzieje na ekranie. Fatalny design już był tu nie raz rozkładany na czynniki pierwsze. Zamiast robota zbudowanego z użyciem martwego policjanta, mamy kalekę, któremu dorobili robocie ciało... Jak to może być dobry remake? RE: Robocop (Rimejk 2013) - Danus - 07-09-2013 No Robocop walczący z innymi Robotami. To jak sprawnie ominąć ograniczenie PG-13 i w ogóle pokazać jakieś sieki z udziałem Robo:P RE: Robocop (Rimejk 2013) - shamar - 07-09-2013 Akcja z robotami to chyba ta misja szkoleniowa. Czy nie będzie zabijał ludzi? Pewnie nie. Skuje J.E. Halley'a, który gra pewnie postać Clarence'a. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Craven - 07-09-2013 A jak się zdenerwuje to mu wykręci rękę odczytując prawa. RE: Robocop (Rimejk 2013) - shamar - 08-09-2013 Jestem nastawiony na coś w stylu rimejka "Total Recall". I coś lepszego niż "Robocop 3". Zdajmy sobie z czegoś sprawę: dziś już nie można się nastawiać na dobre "odnowienia" starych hitów. To są masówki, bez większego pomysłu, nastawione na kasę. Najlepsze rzeczy już powstały i były to... oryginały bądź "późne" rimejki. Let it be... Let it be... Let it be, oh, let it be... Przez rimejki oryginały nie znikną a mogą sprawić dobrą rzecz - reklamę starym wersjom. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Kaczor - 09-09-2013 Czemu nowy Robo ma jedną łapkę nieosłoniętą? RE: Robocop (Rimejk 2013) - Grievous - 09-09-2013 Ktoś wcześniej wspominał że dzięki temu można obejść zakaz noszenia broni palnej przez maszyny, czy coś w tym stylu. Ja tak może niespodziewanie w obronie nowej wersji. Przecież to nie jest tak że ten film zamorduje franczyzę, przecież w tej serii tylko pierwsza część była "madafakinawsom", reszta to już jedna wielka równa pochyła do dna, więc jak ten film jak by zły nie był, niczego i tak już nie zdoła zepsuć. Ba, jak już wcześniej było wspomniane, może doczekamy się dzięki temu porządnego remastera na BD pierwszej części. RE: Robocop (Rimejk 2013) - raven.second - 09-09-2013 Kaczor, bo to jest głęboki dualizm egzystencjalny ukazujący Murphy'ego jako człowieka i robota zarazem, to jest poważna i głęboka rzecz jaka dotyczy ofiary wybuchu. A poparzenia czwartego stopnia 80% ciała oznaczają, że nie będzie tego dialogu: Cytat:Tyler: We were able to save the left arm. RE: Robocop (Rimejk 2013) - shamar - 09-09-2013 (09-09-2013, 08:37)Kaczor napisał(a): Czemu nowy Robo ma jedną łapkę nieosłoniętą? Żeby mógł se walić kon... A zaraz... ;) Chyba podświadomie zauważyłeś - "nieosłoniętą". Tak jak wiele osób, którym się wydaje, że to po prostu gość wsadzony w kombinezon. A przecież to niby cały robot jest. Czyżby zostawili mu "ludzkie" części? Idiotyzm. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Huntersky - 09-09-2013 Swoją drogą te poparzenia IV stopnia powinny oznaczać zwęgloną tkankę aż do kości, a Murphy wygląda jak nieco mniej nadpalona wersja Vadera z Ep III. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Mefisto - 09-09-2013 Bo to PG-13, to musi wyglądać tak, żeby przypadkiem biedne, katolickie dzieci z głębokiego południa nie zwróciły popcornu. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Mental - 09-09-2013 Mefi, wtf? RE: Robocop (Rimejk 2013) - Kaczor - 09-09-2013 (09-09-2013, 18:32)Mefisto napisał(a): biedne, katolickie dzieci z głębokiego południaJeśli chodzi o południe USA a nie Podkarpacie to tam króluje protestantyzm ;) RE: Robocop (Rimejk 2013) - OGPUEE - 09-09-2013 (09-09-2013, 18:32)Mefisto napisał(a): Bo to PG-13, to musi wyglądać tak, żeby przypadkiem biedne, katolickie dzieci z głębokiego południa nie zwróciły popcornu. Chyba chodziło o zdrowo odżywiane dzieci z nowoczesnych liberalnych miast, uczone na edukacyjnych bajkach stworzonych wg zaleceń pań psycholog i innych wykształconych mędrców. PS. Patrzę, na tę srebrną zbroję i ten ledwo prześwitujący wizjer nie wygląda najlepiej. RE: Robocop (Rimejk 2013) - Mefisto - 09-09-2013 (09-09-2013, 20:58)Kaczor napisał(a): Jeśli chodzi o południe USA a nie Podkarpacie to tam króluje protestantyzm ;) co za różnica :) RE: Robocop (Rimejk 2013) - shamar - 09-09-2013 (09-09-2013, 22:01)OGPUEE napisał(a): Patrzę, na tę srebrną zbroję i ten ledwo prześwitujący wizjer nie wygląda najlepiej. Nie przejmuj się. Przecież w tej zbroi będzie tylko przez chwilę. Bardziej mnie zastanawia ten koszmarek. Konkretnie czemu jest inna głowa i czemu części ciała wyglądają jakby miały zaraz odpaść. ![]() A poza tym, wciąż nie rozumiem jak jest z tą ręką. Skoro twarz jest sztuczna - pod spodem metal, to ręka ma kości? Zresztą jak to wygląda - jak ręka spod kombinezonu. ![]() |