Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Interstellar (2014) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Christophera Nolana (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Christophera-Nolana--60)
+---- Wątek: Interstellar (2014) (/Thread-Interstellar-2014--3183)

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Juby - 09-03-2014

Filmy Nolana jakiego poziomu by sobą nie prezentowały reżysersko zawsze były tip top. Jednak Chris robił poprawki scenariusza, a w jego umiejętności scenarzysty nie jestem już pełen wiary (od TDK co scenariusz to bardziej łopatologiczny i dziurawy). Ale skoro ma być to zupełnie inny film od trzech ostatnich jego dokonań jestem optymistą. Ucieszyłbym się gdyby nakręcił kolejne arcydzieło.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 09-03-2014

Wiele ciekawych rzeczy tutaj poruszyliście:

1) Co do Oscarów to właśnie akurat boję się, że po nagrodach dla "Gravity" Akademia dojdzie do wniosku, że nie może dwa razy pod rząd aż tak bardzo doceniać fantastyki i nominacje pewnie będą, ale raczej żadnych nagród. Zresztą ile to ja już doliczyłem się Oscarów, które Nolan powinien dostać, chyba z 5 jak nie więcej. Ale co tam nagrody, ważne że pamiętamy o filmach.

2) Co do rywalizacji z Trandescence to ja sam nie wiem czy w ogóle o niej myślę. Obu filmom, życzę jak najlepiej, gdyż teoretycznie to ta sama rodzina. Przy czym kampania promocyjna Interstellar to klasa sama w sobie jak to u Nolana bywa, ale niestety Trandescence po kampanii trochę zniechęca.

3) Co do scenariusza to ja nie czytałem ani pierwszej, ani drugiej, ani jakiejkolwiek wersji. Ale tylko słyszałem, że pierwsza wersja to podobno bardzo pod Spielberga wyglądała. A więc czy nie będzie w ogóle akcji, skoro to niby miało być takie przygodowe s.f.? Trudno mi powiedzieć i w sumie nawet nie chcę wiedzieć.

Najlepiej cierpliwie czekajmy na pierwszy trailer, gdyż to niedługo, a potem do listopada.Uśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Pitero - 09-03-2014

Najbardziej oczekiwany przeze mnie film roku napędzany tematyką, reżyserem i obsadą. Nolan, ulubiony reżyser, McConaughey ulubiony aktor i Chastain, ulubiona aktorka. Ciekawi mnie tylko jak przetłumaczą tytuł na polski. Mam nadzieję, że nie "Między gwiazdami"?

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Juby - 09-03-2014

Ulubiony aktor to już nie Fassbender?

Po mojemu właśnie Interstellar ma szanse na bycie takim wizualnym Oscarowcem jak w ubiegłym roku Grawitacja, czy Życie Pi dwa lata temu. Filmy Nolana przy Oscarach były kilkukrotnie pokrzywdzone, podobnie jak sam Nolan ale teraz może to się odmienić. Oczywiście warunkiem jest, że stworzy bardzo dobry film.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 09-03-2014

Obstawiam, że film wejdzie do Polski jako "Interstellar".

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 09-03-2014

Interstellar. W stronę gwiazd

Uśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 09-03-2014

Coś w tym stylu. Bez podtytułu się nie obejdzie pewnie.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 10-03-2014

Cicho, bo może jeszcze wyjdzie, że ktoś z dystrybutorów zagląda na to forum i podchwyci taki tytuł. Oczko

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mefisto - 10-03-2014

(09-03-2014, 20:14)Lawrence napisał(a): Jeśli Interstellar mnie zawiedzie, na rok zniknę z forum. Obiecuję Uśmiech

Oczko

Słaby trolling - przecież takiego fanboja jak Ty nic nie zawiedzie - nawet jak przez 2 godziny będzie czarne tło, to i tak wyjdziesz z kina usatysfakcjonowany Język

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 27-03-2014

Pora zaserwować kolejną garść informacji o "Interstellar", które tak naprawdę nie za wiele wnoszą, ale jeszcze bardziej zwiększają apetyt na film.

Podczas tego panelu:
[Obrazek: 1797324_271308053030152_1731838983_n.png]

Christopher Nolan powiedział:

Cytat:"I don't want to say too much about 'Interstellar'."

Ale jednak trochę więcej wiemy, co pewnie i tak już niektórzy wiedzieli, albo domyślali się, ale i tak jest ciekawie. A więc:

Cytat:Nolan did confirm that the film involved wormholes that allow us to travel long distances to places we couldn't travel to otherwise, but brushed off question on whether the movie dealt with time travel at all. He did once again mention the fact that theoretical physicist Kip Thorne was one of the film's executive producers.

Po raz kolejny powtórzył, że "Mud" zachęcił go, aby sięgnąć po Matthew McConaugheya:

Cytat:Nolan also said that one of the reasons he cast Matthew McConaughey as the lead in the film is because he wanted an "everyman" with whom the audience could experience the fantastic events of the movie through. It was after seeing the Oscar-winning actor's performance in Jeff Nichols' Mud that made Nolan think that McConaughey might be right for that role.

Powiedział też trochę o efektach CG FX i rzeczach, które na pewno wielu interesuje:

Cytat:When asked about the use of locations versus CG environments in Interstellar -- something that might be hard to do with a film set in outer space -- Nolan said that he had his team construct sets of the interiors of the spaceships, but had monitors outside the windows so that the actors could see exactly what they'd see outside of the ship. It meant that the visual FX people had to work overtime in advance of shooting to have things ready for the actors when they arrived (similar to Alfonso Cuaron's approach to Gravity, in fact). It also allowed him to shoot the movie "like a documentary."

I to co niektórzy tutaj spekulowali, że "Interstellar" to raczej będzie takie przygodowa fantastyka (dla mnie bomba!):

Cytat:Towards the end, Nolan suggested that his film harkens back to the "Golden Age of blockbusters" in which he grew up. He mentioned that seeing Star Wars and 2001: A Space Odyssey as a child were two huge film influences on him. He thought that back then films were more broad-based and that "family films" weren't looked down upon by cinephiles as they are today. Mentioning that the film has a very different tone than one he's done in the past, a tone he was interested in exploring, made us think that Interstellar may be something closer to Disney's The Black Hole than 2001 and it might not be nearly as dark or intellectually challenging or an "adult movie" like Inception was.

I trochę IMAXowo:

Cytat:""We shot quite a lot of the film in IMAX, more than we had ever done in the past. There will be some really beautiful IMAX film prints that will be in certain key locations."

Źródło: http://www.comingsoon.net/news/cinemaconnews.php?id=116504

Domyślam się co niektórych reakcji na poszególne punkty czy sformułowania. Ale jak już pisałem, dla mnie bomba! A zważywszy, że niedługo pojawi się w kinach "Transcendence" to zwiastun "Interstellar" niedługo zawita do naszych drzwi.Uśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Konrad - 07-04-2014

Lawrence - Czy nadal uważasz, że drugi zwiastun "Interstellar" będzie dołączony do "Transcendence"? Oficjalne informacje na temat pierwszego trailera filmu Nolana pojawiły 28 listopada 2013 roku(15 dni przed piątkowymi seansami drugiego "Hobbita"). Od dzisiaj jest 11 dni do piątkowych seansów "Transcendence" i na razie cisza w temacie drugiego zwiastuna "Interstellar" na http://albertafilmratings.ca/recentclasstrailers.aspx . Chciałbym się pomylić, ale wydaje mi się że drugi zwiastun filmu Nolana zostanie dołączony do "Godzilli", a nie do "Transcendence".

Liczba zwiastunów w ostatnich latach:
"The Dark Knight Rises" - 6 trailerów(łącznie ze zwiastunem MTV, trailerem Nokii i zwiastunem Journey)
"Man of Steel" - 5 trailerów(łącznie ze zwiastunem Fate of Your Planet i trailerem Nokii)
"Godzilla" - 4 zwiastuny. W przypadku tego filmu wydaje mi się, że nie jest to jeszcze koniec trailerów bo dwa ostatnie zwiastuny "The Dark Knight Rises" i "Man of Steel" zostały opublikowane w ostatnim miesiącu przed premierą filmów(premiera "Godzilli" jest za ponad 5 tygodni).

"Interstellar" to żelazny kandydat do (wyłącznie) trzech trailerów, ale ciekawe czy podzieli los "The Dark Knight Rises", "Man of Steel" i "Godzilli".

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - simek - 07-04-2014

Ja tak zupełnie na wyczucie twierdzę, że drugi, czyli właściwie pierwszy normalny, zwiastun do Interstellar nie pojawi się szybciej jak za miesiąc, czy nawet jeszcze później. Do premiery przecież jeszcze ładny kawał czasu.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 07-04-2014

Przecież terminaż promocyjny filmów Nolana od czasu TDK opiera się na tym samym schemacie, zobaczcie sobie ile czasu po teaserach tamtych filmów pojawił się pierwszy trailer i macie odpowiedź kiedy wyjdzie zwiastun do Interstellar.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 07-04-2014

Oj, to były tylko takie spekulacje związane z "Transcendence" za który odpowiada też ekipa od Nolana. I jakby co w internecie widziałem wiele takich spekulacji.
Ale dobrze trailer może się ukazać jak najpóźniej, zresztą im mniej wiem tym lepiej i tak chcę do premiery w listopadzie pozostawić.
Jakby co to Nolan ze mną nie konsultuje terminów ukazania się trailerów. A w sumie trochę szkoda Oczko

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Konrad - 08-04-2014

Lawrence - Nie mam do Ciebie żadnych pretensji i mam nadzieję, że nie odebrałeś mojej ostatniej wiadomości w tym temacie negatywnie. Z czysto fanowskiego punktu widzenia chciałbym, aby drugi zwiastun "Interstellar" został dołączony do "Transcendence". Jeżeli chodzi o trailerowe spekulacje to jest tak jak napisałeś(np. na zagranicznych forach są osoby, które uważają iż drugi zwiastun filmu Nolana zostanie opublikowany w czerwcu przy okazji premiery czwartej części "Transformers").

Oficjalne publikacje trailerów "Mrocznego Rycerza", "Incepcji", "The Dark Knight Rises" i "Interstellar":
VII(1) - VIII - IX - X - XI - XII(2) - I - II - III - IV - V(3) - VI - VII(premiera "Mrocznego Rycerza)
VII - VIII(1) - IX - X - XI - XII(2) - I - II - III - IV - V(3) - VI - VII(premiera "Incepcji")
VII(1) - VIII - IX - X - XI - XII(2) - I - II - III - IV(3) - V - VI - VII(premiera "The Dark Knight Rises")
XI - XII(1) - I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI(premiera "Interstellar")

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Juby - 28-04-2014

Trailer z Godzillą.

[Obrazek: 10pqc95.jpg]

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Konrad - 03-05-2014

http://www.bbfc.co.uk/releases/interstellar-filmtrailer-0 - Według tej strony drugi zwiastun "Interstellar" będzie trwał 2 minuty i 24 sekundy.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 04-05-2014

OK zanotowałem to sobie w swoim kajetniku. Liczę na wspaniałe 2 minuty i 24 sekundy!Uśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 04-05-2014

(03-05-2014, 19:56)Konrad napisał(a): drugi zwiastun "Interstellar" będzie trwał 2 minuty i 24 sekundy.
2,5 minutowy trailer? Tego jeszcze nie było!

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Konrad - 06-05-2014

Z kolei strona http://albertafilmratings.ca/recentclasstrailers.aspx podaje, że drugi zwiastun "Interstellar" będzie trwał dłużej o 30 sekund i liczy 2 minuty i 54 sekundy.