![]() |
|
Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve (/Thread-Blade-Runner-2049-2017-re%C5%BC-Denis-Villeneuve--3916) |
RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Grievous - 10-05-2017 Czyli coś jak pierwszy "Blade Runner"? :P RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Juby - 10-05-2017 To samo pomyślałem. :D Przeczytałem post Kapitana i od razu przypomniał mi się RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Capt. Nascimento - 10-05-2017
RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Negatywny - 10-05-2017 (10-05-2017, 15:18)Dr Strangelove napisał(a): Większość już zdołała się podzielić na obozy pro i anty :D To ja się dopisuję do obozu anty. Ghost In the Shell nigdy nie lubiłem, i nigdy nie lubiłem Blade Runnera, ale zwiastun GITS wyglądał w pyteczkę i zapowiadał fajne rozrywkowe kino (i jak dla mnie dowieźli co obiecali). Tu nie wiem co jest bardziej odpowiednie: WTF czy meh. Ani to ładne, ani nie zapowiada się dobra rozrywka - wręcz przeciwnie, zapowiada się wymęczone i nadęte pierdololo w temacie w którym nic nowego się nie da powiedzieć. Jeszcze kompletnie nie rozumiem reżysera tego filmu, nie podzielam zachwytów nad żadną jego produkcją i nie wygląda żeby tym razem miało być inaczej. No thanks. I need some bling bling, i need to see girls, i need to see booty shakin! C'mon give me something! RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Kuba - 10-05-2017 A ja coraz mocniej umacniam się w przekonaniu, że będzie to mój ulubiony film sci-fi. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Kluski - 10-05-2017 Słuchajcie może po prostu zorganizujemy ustawkę i ustalimy raz na zawsze czy zwiastun jest taki zachwycający czy ssie pałkę. ;) RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Lawrence - 10-05-2017 Możemy zrobić ankietę. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Bucho - 10-05-2017 (10-05-2017, 17:16)Kuba napisał(a): A ja coraz mocniej umacniam się w przekonaniu, że będzie to mój ulubiony film sci-fi. Wyjasnij. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - al_jarid - 10-05-2017 Ulubiony tak w ogóle ze wszystkich? Gratuluję optymizmu. Ja wolę zwykle raczej studzić swój zapał, bo przez zbytni hura-optymizm nawet dobry film może być zawodem. Ale co do "Blade Runnera" to akujrat nie jestem wielkim fanem pierwszej części, więc na drugą mogę śmiało iść bez żadnych oczekiwań. (Można spytać po co w takim razie w ogóle chcę iść. A bo sf, a ich nigdy za wiele). RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Mierzwiak - 10-05-2017 (10-05-2017, 17:16)Kuba napisał(a): A ja coraz mocniej umacniam się w przekonaniu, że będzie to mój ulubiony film sci-fi.Na podstawie ładnych kadrów czy tych kilku boleśnie pretensjonalnych dialogów? RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Kuba - 10-05-2017 (10-05-2017, 17:21)Lawrence napisał(a): Możemy zrobić ankietę. Ustawka ciekawsza. Czemu to może być moje ulubione sci-fi? No więc ja jestem z nielicznej grupy ludzi którzy trailer uważają za absolutnie znakomity, to nie tylko świetne kadry i fajnie wyglądający świat, ale również mroczny i ciężki klimat. Fabuła zapowiada się co prawda dość prosto i oklepanie, ale kto wie jakie tajemnice twórcy jeszcze skrywają, zresztą każdy schemat jeśli posiada dobre postacie, ciekawe dialogi oraz dobrze wpisuje się w konwencje może być dobry. Zwłaszcza, że moim zdaniem kino nadal nie wycisnęło maksimum potencjału z tej tematyki. Na dodatek porządna ekipa aktorska, Leto i Ford, Goslinga również generalnie lubię a przede wszystkim absolutnie genialna ekipa twórca. Villeneuve to dla mnie jest reżyserem obecnie trzymającym najwyższy poziom, ze swoich obrazów wyciska maksimum, genialnie buduje klimat i napięcie. Jak pokazał w "Sicario" jest w stanie ocalić nawet naprawdę słaby skrypt. A Johannson i Deakins to klasa sama w sobie i idealni partnerzy dla Denisa. Plus nie lubię oryginału więc nawet cieszą mnie zmiany :P No i też jest R-ka więc można liczyć na brak hamulców. Ale jak zapewne się przekonaliście, filmy oceniam zazwyczaj inaczej niż 3/4 użytkowników tego forum, nikomu nie planuje wmawiać jak przekozacki jest trailer i jak przekozacki będzie to film (JEŚLI będzie). RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Grievous - 10-05-2017 Lol. Nie ma to jak realistyczne oczekiwania :P RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Mierzwiak - 10-05-2017 Jak można nie lubić Blade Runnera i jednocześnie po samym trailerze jego kontynuacji spodziewać się swojego ulubionego filmu SF? Może jestem dziwny, ale gdybym nie lubił np. Star Wars to z automatu miałbym wywalone na kolejne filmy z tej serii a nie robił po nogach oglądając trailery. DA FAQ. (10-05-2017, 17:52)Kuba napisał(a): to nie tylko świetne kadry i fajnie wyglądający świat, ale również mroczny i ciężki klimatMroczny i ciężki klimat to masz w Se7en, może w pierwszym Blade Runnerze. Tutaj? LOL No ale OK, może ten zwiastun jest tak mroczny i ciężki że spać nie mogłeś. Nie mnie oceniać. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Grievous - 10-05-2017 Prawdę mówiąc, to miałem wywalone na pierwszy "TRON" a sikałem po nogach oglądając trailery "Legacy" ;) RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Gieferg - 10-05-2017 Cytat:Fabuła zapowiada się co prawda dość prosto i oklepanie Ja tam po tym zwiastunie nie jestem w stanie stwierdzić jak się zapowiada fabuła, no ale nie jestem takim geniuszem jak ty. Cytat:. Villeneuve to dla mnie jest reżyserem obecnie trzymającym najwyższy poziom, ze swoich obrazów wyciska maksimum, Z których? Ile tych genialnych filmów zrobił, że tak "trzyma poziom"? Póki co nie wiem za co ludzie go cenią, widziałem jeden film i był tak gówniany, że kolejnych nie próbowałem oglądać (niby dałem 5/10 ale nie wiem już za co tyle tych punktów). Cytat: Jak pokazał w "Sicario" jest w stanie ocalić nawet naprawdę słaby skrypt. No, po byku pokazał. Cytat:No i też jest R-ka więc można liczyć na brak hamulców. jak w jedynce? Oh, wait... RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Mierzwiak - 10-05-2017 Ale Legacy nie wyglądało jak bieda podróbka oryginału :) RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Gieferg - 10-05-2017 Ale jak sterylny, czyściutki i gładziutki sequel owszem. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Mierzwiak - 10-05-2017 Czyli dokładnie tak jak powinien wyglądać film rozgrywający się w wirtualnym świecie, którego zresztą styl narzucił już pierwszy film. W czym problem? RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Gieferg - 10-05-2017 No z tym akurat nie mam problemu. Podobieństwo do sytuacji z Blade Runnerem jest tylko takie, że w obu przypadkach oryginał wyglądał interesująco, a sequel bardzo chciał, ale nie mógł. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Doppelganger - 10-05-2017 Ani razu mnie nie przeszły ciary podczas tego trailera. Ani razu. Co zdarzyło się może dwa razy w teaserze który jednak był lepszy i miał sporo staroszkolnej muzyki z jedynki. W kinie oczywiście się stawiam w dniu premiery. |