Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Thor: Love and Thunder (2021) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Thor: Love and Thunder (2021) (/Thread-Thor-Love-and-Thunder-2021--5244)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Pelivaron - 09-07-2022

A dobra, do małych plusów mogę zaliczyć jeszcze muzykę. Najlepsza robota Giacchino dla Marvela jaką wykonał. Chociaż z drugiej strony nigdy tej poprzeczki jakoś wysoko sobie nie stawiał. Tak czy siak uważam, że jeden z ciekawszych OST w MCU.

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Spoilerowo - 09-07-2022

oddajcie mi mojego Thora z Infinity War, rany tam ta rozmowa z Rocketem jak lecieli zrobić topór, jego gadka, że Thanos to tylko kolejny przeciwnik, że stracił już wszystko i mu nie zależy i co on jeszcze może więcej stracić?

a tutaj jest zwyczajnym debilem

scena jak Jane zyskuje moc

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - yacajackowski - 09-07-2022

Thor z Infinity War to najlepszy Thor jaki był w MCU. Nawet spasiony Thor z Endgame nie miał promila jego epy a i tak byl 16385892922 razy lepszy niż ten dałn z Ragnaroka.

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Ted - 09-07-2022

Spasiony klaun z Endgame lepszy niż Thor przechodzący drogę w Ragnaroku, wychodzący z cienia ojca i dorastający w końcu naprawdę do miana króla? Usuń konto.

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Snappik - 09-07-2022

Niestety ten spasiony klaun wyłożył tę postać na kolejne filmy - z Excelów u decydentów wyszło, że jak widownia się pośmiała, to chce tego więcej. No i macie.

A Thor z Infinity War to jest jego prime time:

[Obrazek: GrandUnderstatedFirebelliedtoad-size_restricted.gif]

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - marsgrey21 - 09-07-2022

Pamiętacie jak Hemsworth miał całkowicie blond włosy, brodę i brwi? Ludzie z jakiegoś powodu na to narzekali, ale mi się podobało, bo nadawało mu to nordycki wygląd i wszystko komponowało się z mitologią i estetyką Asgardu.

[Obrazek: 0736743965baf4ff2e5d183cb37146a3.gif]

Teraz mamy Thora i Asgardczyków którzy mówią typową amerykańszczyzną, mają dredy,noszą plastikowe zbroje i nikt nawet nie udaje, że to tylko aktorzy na planie filmu.

[Obrazek: AncientHandmadeGar-size_restricted.gif]

(09-07-2022, 11:56)Ted napisał(a): Spasiony klaun z Endgame lepszy niż Thor przechodzący drogę w Ragnaroku, wychodzący z cienia ojca i dorastający w końcu naprawdę do miana króla? Usuń konto.

Haha. Nie.

Pamiętacie jak w Infinity War kluczowym elementem w walce z Thanosem i jego rękawicą było zbudowanie Stormbreakera?

W tym filmie Thor ma do dyspozycji trzy super bronie, Stormbreakera, Mjolnir i piorun Zeusa... wszystko to by pokonać Gorra i jego super broń Necrosword, jednak żadna z tych super broni nie jest zaprezentowana jako coś wyjątkowego i ważnego, nie jest epicko, jest zwyczajnie.

No może... Necrosword jest pokazany jako coś groźnego, ale...

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Mefisto - 09-07-2022

(09-07-2022, 12:32)yacajackowski napisał(a): Haha. Nie.

A bym się śmiał jakbyś faktycznie to zrobił :)

Co do Thora to zawsze rozwalało mnie jak w bodaj drugiej części stary nauczył go faktu, że młotek jest tak naprawdę dla picu i cała moc wychodzi bezpośrednio od niego, bo jest w końcu bogiem, synem tego boga. A potem w kolejnych częściach o tym zapomnieli i Thor po stracie młotunia musiał się na nowo ogarniać. Całe to MCU tak zresztą wygląda. Dlatego pierwsze filmy są najlepsze, bo coś z nich wynika, dokądś prowadzą i dostają naturalne, w miarę sensowne zwieńczenie. A potem równia pochyła.

(09-07-2022, 14:44)Mefisto napisał(a):
(09-07-2022, 12:32)yacajackowski napisał(a): Haha. Nie.
A bym się śmiał jakbyś faktycznie to zrobił :)

Za bardzo was nienawidzę żeby z tego rezygnować :)

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Mefisto - 09-07-2022

Nieprawda, kochasz nas - przecież grałeś z nami w piłkę na plaży :)

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Gieferg - 09-07-2022

Cytat:o do Thora to zawsze rozwalało mnie jak w bodaj drugiej części stary nauczył go faktu, że młotek jest tak naprawdę dla picu

To akurat było w Ragnarok już po tym jak stracił młotek.

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Grievous - 09-07-2022

"Ragnarok" ogólnie został koncertowo zaorany przez Infinity War/Endgame. Wszystko co z tego filmu wynikło poszło się natychmiastowo jebać.

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Gieferg - 09-07-2022

No niestety, trochę słabo to wyszło. Cały rozwój postaci został zamieciony pod dywan, oddali mu też oko i włosy.

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Danus - 09-07-2022

Infinity War dalo nam najlepszego Thora w MCU, wiec jesli to zamiata pod dywan Ragnaroka to bardzo dobrze.

Tak w ogóle to śmieszne jest to, że w Endgame wątek Thora udającego się na wyprawę ze Strażnikami jest potraktowany jako coś poważnego, jako tajemnicza zapowiedź kolejnej przygody, a w tym filmie...

To samo było w ostatnim Strange'u, poprzednio wielka zapowiedź Mordo jako villaina, a potem robią film o multiversum i nawet chcieli go odstrzelić na samym początku.

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Danus - 09-07-2022

Serio mysleliscie, ze Straznicy beda miec wiekszy udzial w tym filmie niz tylko prolog? To juz widac bylo po zwiastunach.

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Spoilerowo - 09-07-2022

brak nawiązań do aktualnej fazy MCU, powiązania z multiwersum, ot solowy, śmieszkowaty filmik jak Thor leci na kolejną wyprawę złoić kolejnego złoczyńcę

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - OGPUEE - 09-07-2022

(09-07-2022, 12:24)marsgrey21 napisał(a): Pamiętacie jak Hemsworth miał całkowicie blond włosy, brodę i brwi? Ludzie z jakiegoś powodu na to narzekali, ale mi się podobało, bo nadawało mu to nordycki wygląd i wszystko komponowało się z mitologią i estetyką Asgardu.

[Obrazek: 0736743965baf4ff2e5d183cb37146a3.gif]
Mnie bardziej wydawało się, że ludzie (byłem jednym z nich) narzekali na zbroję i hełm Asteriksa, których komiksowy wygląd mocno gryzł się z filmową stylistyką. 

RE: Thor: Love and Thunder (2021) - Krismeister - 09-07-2022

Na plus:
- Bale, mimo, że go mało
- dawno nie widziałem Natalie Portman na dużym ekranie i dla tego aspektu było warto się wybrać. Jest super ale to moja ulubiona aktorka także to z miłości. Aha, ale chemii między nią a Chrisem nie ma tu żadnej.
- dojebana forma Chrisa, która rozsadzała ekran
- piosenki
- czarno-biała scena
Reszta w sumie na minus. Film jest komedią, ale każdy żart był bezbekowy. Poza tym nudy straszne. W połowie filmu już tylko czekałem na koniec. W porównaniu do Ragnaroku ten film wydaje się być nie tylko pisany ale i robiony na kolanie. Wygląda po prostu tanio i na odjeb się. Aha, i tyle cringu nie miałem chyba podczas żadnego Marvela. Scena z głośnikiem i kiwaniem głową...o ja jebięęę.
4/10, wymuszone.

Aha, oni się już nawet nie starają żeby te sceny po napisach były dobre.