Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams (/Thread-Star-Wars-Episode-VII-The-Force-Awakens-2015-re%C5%BC-J-J-Abrams--2932)

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Grievous - 20-02-2017

Argumentum ad prequelum Język Ubzdurać sobie coś i później się do tego dopierdalać Język

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Corn - 20-02-2017

Jeśli FO nie atakuje Republiki, to jakim cudem jest postrzegany jako zagrożenie dla bezpieczeństwa?

Powtórzyłem sobie drugą połowę filmu jakiś kwartał temu, i cholera znowu niczego nie pamiętam… a Star Treki Abramsa takie dobre Smutny

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - szopman - 20-02-2017

Może coraz śmielej sobie poczynają? Może atakują terytoria nie należące do Republiki? Bo po prostu rosną w siłę, zbroją się, mają armię i siłą rzeczy mogą pewnego dnia stanowić zagrożenie??

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Huntersky - 20-02-2017

FO zebrało armię i propaguje hate speech. Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Corn - 20-02-2017

Czy wy się słyszycie? Wasze tłumaczenia tylko podkreślają, że tutaj NIC NIE MA SENSU.

[Obrazek: kirk1.gif]

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Gieferg - 20-02-2017

Nie daj się Phil! Walcz!

Phil - może nie pamiętam wszystkiego dokładnie, ale:

A - Skoro First Oder nie atakuje Republiki to dlaczego jest przedstawiany jako zagrożenie. To w końcu nim jest czy nie jest? W historii galaktyki planety na rubieżach takie jak Tatooine na pewno atakowali różni pomniejsi gangsterzy itp. Rozumiem więc że faktycznie, FO mogło być olane przez rządzących ale...
B - Jeśli nie jest zagrożeniem, to czemu Ruch Oporu, który z nim walczy jest po cichu wspierany przez Republikę
C - Dlaczego wszyscy czekają aż First Order nabierze na znaczeniu, zamiast stłamsić zagrożenie w zarodku?

IT JUST DOES NOT COMPUTE!
[Obrazek: tumblr_ok25hrkke51tnaxzvo1_500.jpg]

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Mierzwiak - 20-02-2017

Ja chciałbym tylko wygłosić drobne oświadczenie: skończyłem z tym filmem.

[Obrazek: tumblr_nv6y6w5EqG1ql5yr7o1_500.gif]
[Obrazek: tumblr_oh4arlk7Sr1ql5yr7o1_500.gif]

Napisałem o TFA już wszystko co miałem do napisania, dalsze ciągnięcie tematu to kręcenie się w kółko i powtarzanie tego samego co wbrew pozorom nie jest tak zabawne Uśmiech

Byle do grudnia, oby przy okazji TLJ nie zabrakło powodów do gorącej dyskusji.

Corn...

[Obrazek: tumblr_nify748Cz01ql5yr7o1_500.gif]

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Grievous - 20-02-2017

[Obrazek: giphy.gif]

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - szopman - 20-02-2017

Cytat:A - Skoro First Oder nie atakuje Republiki to dlaczego jest przedstawiany jako zagrożenie. To w końcu nim jest czy nie jest?
To, że ich nie atakuje to nie znaczy, że nie zaatakuje kiedyś. Co w końcu się potwierdziło ich atakiem na Republikę w TFA.

Cytat:W historii galaktyki planety na rubieżach takie jak Tatooine na pewno atakowali różni pomniejsi gangsterzy itp. Rozumiem więc że faktycznie, FO mogło być olane przez rządzących ale...
Tymi regionami rządzili Huttowie, których przywódce zabito w ROTJ.

Cytat:B - Jeśli nie jest zagrożeniem, to czemu Ruch Oporu, który z nim walczy jest po cichu wspierany przez Republikę
Żeby neutralna i pokojowo nastawiona Republika, która nie chce wojny miała czyste ręce i mogła powiedzieć, że jest neutralna?

Cytat:C - Dlaczego wszyscy czekają aż First Order nabierze na znaczeniu, zamiast stłamsić zagrożenie w zarodku?
Znaczy się zaatakować bez powdów i wywołać wojne na podstawie potencjalnego zagrożenia?

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Mierzwiak - 22-03-2017

Ale fajne Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Snappik - 22-03-2017

Powinni to zrebootować i połączyć oba uniwersum. Han byłby ojcem Starlorda Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Huntersky - 29-03-2017

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Monika - 30-03-2017

Czy film jest plagiatem? Bezdyskusyjnie.
Najsłabszy element - czarny charakter, który sili się na klona Vadera.
Czy to wszystko co wyżej przeszkadza w zabawie podczas oglądania? Mi nie bo nie jestem geekiem SW. I myślę, że to zasługa w dłużej mierze talentu reżysera, który z tej plagiatowanej historii potrafił wycisnąć dość angażującą widza historię. Mimo wszytko do filmu prędko nie wrócę. A takiego ŁOTRA1 widziałam już 3x. To o czymś świadczy.

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Huntersky - 30-03-2017

Reżyser tę padakę też napisał, więc aż tak bym go nie chwalił. Oczko Co do oceny Kylo też się nie zgadzam, to najciekawsza, najbardziej skonfliktowana postać w tym filmie.

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - szopman - 30-03-2017

Można być dobrym reżyserem i kiepskim scenarzystą Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Lawrence - 31-03-2017

For me it's canon Oczko

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - szopman - 31-03-2017

Slabe. Lepsze bylo to z green screenem Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - simek - 31-03-2017

(31-03-2017, 20:15)szopman napisał(a): Lepsze bylo to z green screenem Uśmiech
Jeden z najlepszych, filmowych meta-żartów jakie widziałem Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Corn - 01-04-2017

Cytat:Wiecie co? Wystarczy nawet wejście do tego wątku, żebym miał ochotę na powtórkę. Kocham ten film, zdecydowanie jeden z moich ulubionych.
Różne są zboczenia. Uśmiech