![]() |
|
Prison Break - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Prison Break (/Thread-Prison-Break--131) |
- Dr_Bakier - 05-09-2006 Widzę że moje porównanie do Discovery wywołało "małą" burzę:twisted: Hitch napisał(a):No zabicie prezydenta USA bez wiekszego rozglosu było całkiem naciagane. I tak i nie, prezydent USA ma chyba najlepszą ochronę na świecie ale biorąc pod uwagę fakt kto za tym stoi nie dziwie się że się udało. Pamiętaj że oficjalnie to był zawał serca a nie zabójstwo. dillinger napisał(a):Niech bedzie jako przyklad motyw z kopaniem dolka w kanciapie klawiszy. Ekipa przez szereg dni robi domek, przez wiekszosc czasu zajmujac sie dlubaniem w podkopie a ekipa ciolkow z podejrzliwym szefem straznikow na czele ma trudnosci z wyciagnieciem sensownych wnioskow,Przecież nie mogli im nonstop patrzeć na ręce (chociaż powinni, w końcu są w więziu). Poza tym dziurę kopały dwie osoby , reszta robiła swoje i to ponad normę, w końcu chodziło o ucieczkę z więzienia. Tak na marginesie ostatnio widziałem prace ekipy budowlanej na rondzie Starzynskiego: 2 pracuje a 3 "myśli" :twisted: dillinger napisał(a):przescieradelko ktore notorycznie zaslania cala cele podejrzanego wieznia nie jest niczym dziwnym w oczach spacerujacych straznikowPrzecież to zostało wyjaśnione w serialu, prześcieradło wiesza się wtedy gdy w spółwięźniowie chcą "poznać się bliżej". Kto by im tam przeszkadzał. dillinger napisał(a):glowny bohater ktory jakoby kucajac trzymal caly wieczor paluszkiem konstrukcje zapalczanego taj mahal a w rzeczywistosci realizowal swoj niecny plan ucieczki mimo, ze byl poszukiwany i podejrzewany o ucieczke, latwo przekonuje ekipe, ze caly czas byl schowany za stolem a straznik, mial prawo go nie zauwazyc...Tak przecież było, ja w tym nie widzę jakiegoś drastycznego oderwania od rzeczywistości, Scofield dobrze to rozegrał, jako jedyny był tam inżynierem budownictwa i dlatego udało mu się wstawić kit. Niejako został tam z polecenia naczelnika. Sam za to znalazłem inny "błąd", w podwójnym odcinku "drills, devils cośtam cośtam" Scofield korzysta z prawa Hooke'a które jest zupełnie inne, naruszenie nośności ściany za pomocą kilu punktowych odwiertów jest niemożliwe. Zresztą projekcja diabełka musiałaby być super dokładne (odległośc, wysokość, co do milimetra bo rzutnie kilkakrotnie powiększa każdy błąd). Moim zdaniem Prison Break karmi nas filmową bujdą w dawkach zwyczajnych, chyba nie powiesz że są filmy tego typu w których brak filmowej blagi. :roll: - *Zosia - 26-09-2006 a co powiecie na oczko wodne, w ktore ciagle wpatruje sie ten facet z FBI? co tam jest? w ogole o co chodzi z tymi jego prochami? gdzie czytalam, ze ten lek jest podawany osobom w psychiatrykach. moze on i haywire to kumple? :lol: zaciekawil mnie tez watek sara + 'the bad guy'. szczegolnie motyw z numer telefonu, ktory od 17 lat jest nieuzywany... - *Zosia - 08-11-2006 alez wpsanialy byl ostatni odcinek! :D sara i michael, awwww :) - hops - 08-11-2006 Szczerze? Ten odcinek był beznadziejny :) Pani doktor tak dobrze zna się na samochodach? No bez jaj... - Mierzwiak - 09-11-2006 Absolutnie nie mam zamiaru oceniać serialu po jednym odcinku, ale ten który przejrzałem był B-E-Z-N-A-D-Z-I-E-J-N-Y. Aktorstwo było śmieszne, a scenka dialogowa między głównymi bohaterami żałosna. Najlepiej pasuje do tego co zobaczyłem słowo "cheesy" :wink: - *Zosia - 09-11-2006 Ej no, ona tylko wyrwala kabelki. Tez bym tyle potrafila zrobic :P A do tego Went pojawil sie w boxerkach, hiehiehie :lol: - hops - 09-11-2006 Bez urazy, ale ten serial to dno :P Nawet Sarah Tancredi przestała go ratować. Poddaję się, nie mówię więcej już nic... - *Zosia - 09-11-2006 jakie dno??!! najlepszy serial ostatnich lat. wszystkie inne nudzily mnie w polowie 1 serii, czasem udalo mi sie wytrwac do 2 (tak jak np lost). a PB ma ponad 30 odcinkow i z kazdym coraz bardziej chce zobacyzc nastpeny :) - hops - 10-11-2006 A widziałaś Ty kiedyś 24? :) Nakręcono już 120 odcinków tego serialu, czyli 5 sezonów. Na palcach jednej ręki można policzyć odcinki słabsze - ten serial trzyma poziom, a kolejne serie często są lepsze od sezonu premierowego. Prison Break to rozwlekanie dobrego w sumie pomysłu [ucieczka z pilnie strzeżonego więzienia] do nieskończoności. A sposób w jaki rozwiązywane są niuanse fabuły, tj. przez nieoczekiwane zbiegi okoliczności, pozwala zakwalifikować ten serial bardziej do nurtu science-fiction, niż serialu kryminalnego. Tego po prostu się już nie da oglądać. A piję konrketnie do kilku poprzednich epizodów, gdzie nie tylko akcja, ale również aktorstwo i, a nie wiem jak to jest możliwe, wiarygodność siadły w takim samym, zastraszającym wręcz stopniu. Przykłady? SPOILERY - sposób w jaki Michael zlokalizował położenie skarbu, - cała akcja w domu, w piwnicy którego skarb był wykopywany, - aktorstwo w tychże odcinkach, - wprowadzenie nowej, kompletnie niepotrzebnej postaci [ten Azjata], - sposób w jaki Michael zrobił użytek z informacji o Shalesie, - pani doktor, nie potrafiąca uratować postrzelonej kobiety, za to świetnie radząca sobie z nielegalnym odpalaniem samochodu przy pomocy kabelków znalezionych pod jego deską rozdzielczą, - katowanie T-Baga i sposób w jaki wyciągnięto z niego "kluczuk" [no bez przesady, tak dobrowolnie jadł co mu podawali? I tak szybko to wszystko przetrawił?] - po raz kolejny aktorstwo Purcella, drewniaka numer jeden tego serialu, - wprowadzenie ojca do fabuły jeszcze ujdzie, ale wtyczka, która ujawniła się dopiero, gdy ojciec spotkał się z synem, to po prostu przesada. PO SPOILERACH Nie mam ochoty wypisywać więcej tych bzdeceństw. Ten serial naprawdę jest szmirowaty. LOST przynajmniej, po słabym początku zaczął odbijać się od dna. A tu, tu już osiągnięto drugie. - *Zosia - 11-11-2006 aj bzdury gadasz! moze i aktorstwo nie jest 1 ligowe, ale jesli chodzi o napiecie i scenariusz, to mistrzostwo :) - dillinger - 11-11-2006 hops napisał(a):A widziałaś Ty kiedyś 24? :) Nakręcono już 120 odcinków tego serialu, czyli 5 sezonów. Na palcach jednej ręki można policzyć odcinki słabsze - ten serial trzyma poziom, a kolejne serie często są lepsze od sezonu premierowego. W koncu ktos gada z sensem. Dodam, ze w calej akcji z wysrywaniem kluczyka najbardziej zastanowilo mnie to, ze amerykanscy ciecie stosuja tak naturalne sposoby na pobudzenie trawienia zamiast zastosowac najprostszy z mozliwych spopsobow czyli srodek przeczyszczajacy. Aktorstwo praktycznie kazdej postaci to popis naiwnego i pretensjonalnego skolkowacenia. Jedyny nieoczekiwany zwrot akcji jaki pamietam w czasie ogladania PB to moment kiedy pierdzielnely korki u mnie w domu a wszystkim ktorzy chca poczuc napiecie w czasie ogladania serialu polecam zalozenie ciasnych majtek. No i wciaz, nieprzerwanie zadziwia mnie naiwnosc ludzi i sklonnosc do gloryfikowania chaltury. Ale w koncu ktos musi kupowac dziela Rubika i hity Wisniewskiego. A kiepawy PB bede ogladal bo lubie glupie, niazamierzone komedie i nabijanie z cudzego nieszczescia. - hops - 11-11-2006 Nie cytuj w całości czyjejś wypowiedzi i oznaczaj spoilery :) Taki warning, zanim admin się odezwie :) - picek - 01-01-2007 I sezon- bardzo dobry... II sezon - porażka hops napisał(a):A widziałaś Ty kiedyś 24? :) Nakręcono już 120 odcinków tego serialu, czyli 5 sezonów. Na palcach jednej ręki można policzyć odcinki słabsze - ten serial trzyma poziom, a kolejne serie często są lepsze od sezonu premierowego. 24 - oglądałem 5 odcinków 1 serii cały czas mając nadzieje, że kolejny odcinek będzie lepszy i akcja się rozkręci... nigdy w życiu się tak nie nudziłem... - hops - 01-01-2007 Widać nie Twoje klimaty. "24" trafił centralnie w mój gust :) Żałuj, że nie trafił i w Twój :) - T-Bag - 12-01-2007 Mam coś dla Was kwiatuszki :) http://www.ugotgames.com/adventure/prison-break.php - Q - 15-01-2007 Jak wiadomo od 28 stycznia serial będzie można oglądać w Polsacie o godzinie 20.00 w niedziele, pod tytułem "Skazany na śmierć". Informacje o tym jak tytuł jest tłumaczony w innych krajach można znaleźć tutaj - http://en.wikipedia.org/wiki/Broadcasters_of_Prison_Break Chyba najleszy tytuł jest w Chorwacji - Zakon braće ("The law of brothers") :wink: - Hitch - 15-01-2007 Ekhm...28 stycznia ;) wlasnie leciala zajawka na polszmacie. - hops - 16-01-2007 Tagline jest niezły: Poczuj [albo odczuj, zapomniało mi się] więzienie na własnej skórze. Mistrzowskie :) - Q - 16-01-2007 Jest - Poczuj... :wink: - Hitch - 16-01-2007 Mogli poczekac te pare miesiecy, po czym dokupic drugi sezon. Jak znam zycie to puszcza pierwszy, za miesiac-trzy powtorke, po czym dopiero zakupiony drugi sezon. |