![]() |
|
The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes (/Thread-The-Breakfast-Club-1985-re%C5%BC-John-Hughes--1800) |
- Szaman - 03-10-2010 Gorzej, że ta 3-godzinna wersja (czy po prostu workprint) mogłaby być po prostu...nudna. Dość dziwne byłoby napisanie, że ten film ma świetne tempo, podczas gdy w Breakfast Club siedzą i gadają, idą i gadają oraz siedzą, palą i gadają (no dobra, jeszcze tańczą przez moment) ale tak właśnie jest. Lub przynajmniej coś w stylu tempa i świetna reżyseria pozwalają nie nudzić się na filmie Hughesa. 3-godzinna wersja mogłaby z łatwością zburzyć ten rytm. - Predator895 - 09-10-2010 Zajebisty film, prawdziwa prawda o dorastaniu i ludzkich wartościach zatraconych pięć razy w tygodniu gdzieś na krańcach szkolnych ławek :D 10/10 RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Gal Anonim - 29-03-2013 No siema. RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Mierzwiak - 29-03-2013 O, zaskakujący wybór na temat odcinka. Wielki plus za to. PS. Moglibyście być uczciwi i, tak jak w TV, zamieszczać napis "AUDYCJA ZAWIERA LOKOWANIE BICEPSÓW KUBY". RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Gal Anonim - 29-03-2013 Taki był plan, ale odkrylismy, ze na kobiety lepiej działają przekazy niebezpośrednie. ;) RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Juby - 29-03-2013 Klub WIDMOwajców RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Gal Anonim - 29-03-2013 oh snap! :P Widmo urwanego filmu: ;) RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Juby - 29-03-2013 Niestety nie obejrzę tego odcinka, bo film widziałem tylko raz, naście lat temu (czyli jako kilkuletni gówniarz) i nic z niego nie pamiętam. Powtórka jest pewna i nie chcę sobie nic spoilerować. RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Arahan - 29-03-2013 Skoro Janek i Kuba robią sobie reklamę to nie będę gorszy ;) http://film.org.pl/r/recenzje/klub-winowajcow-14925/ RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Mefisto - 29-03-2013 ale to stara recka - stare recki są passe :P RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Arahan - 29-03-2013 Nie ma nawet pół roku, więc jest trendy :P RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Szaman - 30-03-2013 A ten Urwany Film to recenzja pozytywna czy negatywna? Bo szarganie dzieła Hughesa może sprawić, że skończę jak Anielski Pył albo podobni mu użytkownicy siedzący teraz pewnie w Arkham :) RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Mefisto - 30-03-2013 recka pozytywna - zresztą Crov wciąż żyje, a to o czymś świadczy :) (29-03-2013, 23:35)Arahan napisał(a): Nie ma nawet pół roku, więc jest trendy :P Jasne, wlepiłeś, bo nikt już nie pamięta o tym tekście :) RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Arahan - 30-03-2013 oldschool mój drogi jest wiecznie żywy :p RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Red - 02-09-2013 Remake nie ma sensu: ![]() :) RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Huntersky - 06-12-2015 Nie wiem, czy jest tu coś więcej do dodania, w każdym razie czasem zdarza się taki film, który uderza w samo sedno i trafia do człowieka jak nic innego , zostawia w dużo lepszym nastroju niż wcześniej i z lepszym poglądem na świat. I oglądasz go dokładnie w momencie, kiedy potrzebujesz takie doświadczenia. Ale dosyć gromkopierdności, wspaniałe kino, szkoda, że nie widziałem go wcześniej. Asekuracyjne 9/10, ale w sumie lepszego kandydata do dychy nie widziałem od kilku lat. RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Mental - 06-12-2015 Rasistowskie gówno. 1/10. Pięciu białych bohaterów. A gdzie czarny albo Latynos, albo nieudokumentowany imigrant? Ich wspomnienia się nie liczą? Był kiedyś film innego rasisty, Johna Miliusa. Też sami biali w nim grali i jeszcze wszyscy uzbrojeni:
RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Mental - 06-12-2015 To se rzygaj, pies wszystko zliże. Pytanie za 100 pkt - gdyby dzisiaj nakręcono taki sam film z piątką białych w obsadzi, czy "New York Times" wydrukowałby NA MAKSA POWAŻNY felieton o "białej supremacji" w kinie? Oczywiście, że tak. I też bym rzygał. RE: Klub Winowajców / The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Gal Anonim - 06-12-2015 Akurat mysle, ze jakby dzis to nakrecili to któryś z panów byłby czarny. Bender byłby oczywistym wyborem. W rimejku, ktory ostatecznie nie powstal i w sumie nie do konca wiadomo, dlaczego mial byc rimejkiem (bo opowiadal o doroslych ludziach na lotnisku) byla Tila Tequila. Wiec juz say no to racism. RE: The Breakfast Club (1985) reż. John Hughes - Szpeku - 09-09-2016 Jeden z moich ulubionych filmów, 10/10 tak przy okazji, ale oglądając ten film mam dziwne wrażenie, że Ledger w jakiś minimalny sposób kreował Jokera opierając się na postaci Bendera, przynajmniej takie mam nieodzowne wrażenie, że Bender to młodsza wersja przyszłego Jokera z TDK xD |