![]() |
Mad Max (1979-2024) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Mad Max (1979-2024) (/Thread-Mad-Max-1979-2024--197) |
- Negrin - 15-03-2008 Rocky, Indiana Jones, Rambo, Mad Max, co jeszcze? Czy kino rozrywkowe jest w AŻ TAK wielkim dołku? :\ - Tyler Durden - 15-03-2008 Zapomniałeś, że jeszcze czwartego Robocopa też planują ;) No i chyba już tylko "Gliniarz z Beverly Hills" nie został tknięty :) - Glut - 15-03-2008 Negrin napisał(a):Czy kino rozrywkowe jest w AŻ TAK wielkim dołku? :\ W większym. ;) - Negrin - 15-03-2008 Tyler Durden napisał(a):No i chyba już tylko "Gliniarz z Beverly Hills" nie został tknięty :)Szczerze mówiąc przemknęło mi to przez głowę, kiedy pisałem posta... :) A w ogóle to ja uważam, że wznowienia kontynuacji "Amerykański ninja". - Anonymous - 15-03-2008 Co do tego czy będą kontynuacje to mi to zwisa. Nie przepadam za tą serią, w zasadzie tylko druga część jako tako mi się podobała, ale nie na tyle, żebym miał ochotę ją drugi raz oglądać. - Predator895 - 15-03-2008 Gieferg napisał(a):A co do tego czy będą kontynuacje to mi to zwisa. Nie przepadam za tą serią, w zasadzie tylko druga część jako tako mi się podobała, ale nie na tyle, żebym miał ochotę ją drugi raz oglądać. A ze mną jest zupełnie inaczej. Wychowałem się na tych filmach. Przetrwały próbę czasu a prolog z 2 zawsze wgniata w fotel. Mimo iż 3 odstaje znacznie od poprzednich 2 części nie razi mnie aż tak bardzo. Mimo wszystko brakuje w niej tego burdu , przemocy i bryczki Maxa. Klimat lat 80tych to jest to co najbardziej przyciąga do tych filmów no i niezapominany Mel Gibson wymierzający sprawiedliwość w najbrutalniejszy sposób jaki tylko potrafi. << :D - Mental - 15-03-2008 ja tez sie wychowałem, ale trojki szczerze nienawidzę, bo jest dziecinna jak Robocop 3 i głupia jak... but. Mad Max - 9/10 Mad Max 2 - 10/10 Mad Max 3 - 2/10 - Tyler Durden - 16-03-2008 Negrin napisał(a):Mnie jeszcze przeszło wczoraj przez głowę "Życzenie śmierci" ale doszedłem do wniosku, że nikt nie będzie na tyle szalony, żeby robić to bez Bronsona. A takiego, ponoć są już poważne plany zrobienia remake'a. Źle się dzieje, oj źle.Tyler Durden napisał(a):No i chyba już tylko "Gliniarz z Beverly Hills" nie został tknięty :)Szczerze mówiąc przemknęło mi to przez głowę, kiedy pisałem posta... :) - Hitch - 16-03-2008 Powstal juz remake - Death Sentence z Kevinem Bekonem :) - Tyler Durden - 16-03-2008 No niby tak, ale to w zasadzie było oparte na książkowym "Death Sentence", czyli literackim sequelu "Życzenia śmierci". - Arahan - 09-06-2008 Gliniarz z Beverly Hills zostanie ruszony jak najbardziej. Premiera juz w 2010. A film ma mieć PG - 13. Axel bez przemocy, sexu i bluzgów ? Żal.pl - Corn - 09-06-2008 Nom...a potem Powrót Do Przyszłości 4, Zabójcza Broń 5...coś jeszcze? - Arahan - 09-06-2008 Trochę offtop się zrobił, ale tak: Gliniarza kręci Brett Ratner, który zapowiedział, że 10 - 12 latkowie nie znają Axela i to będzie film familijny. Zabójcza Broń to podobno kwestia czasu, trwają rozmowy z Gibsonem, Glover jest chętny, a reżyserem ponownie Richard Donner. Powrotu nie zrealizują w formie filmowej, ale jako film animowany, 3D lub w takiej formie jak Beowulf co po sukcesie tego ostatniego jest całkiem prawdopodobne. Wszystko znalazłem kiedyś na necie, niestety nie pamiętam gdzie. A co do Mad Max: Fury Road z Robertem Downeyem Jr. uważam, że mimo, iż będzie oklepany i odgrzewany to dzięki aktorstwu wspomnianego Pana da radę, a już na pewno zarobi na siebie. Będzie typowy remake. - Wolf 01 - 04-04-2010 Mad Max - Wspaniały film ! Przepiękny ! Ustępuje co prwda Godzilli ale jest zajebisty ! Megamegaklasyk !!!!!!!!!! Mad Max 2: Wojownik Szos - GENIALNA kontynuacja! Zupełnie jak Obcy 2. Mad Max 3 - Trochę zawodzi ! - Hitch - 04-04-2010 Kilkakrotnie pisałem do ciebie PW w sprawie tych mikroskopijnych postów. Czytanie twoich wynurzeń to kupa śmiechu, ale jeszcze trochę i dostaniesz ostrzeżenie. - Kurt Steiner - 24-07-2010 Mad Max - jeden z moich ulubionych filmów, genialny Gibson (taki... naturalny w tym swoim szaleństwie), świetne pościgi i zapadające w pamięci sceny (palenie Goose'a czy finałowa rozprawa z bandą Toecuttera). No i czuć klimat (także zagrożenia - > scena z żoną Maxa w lesie). Road Warrior - do niedawna ten film mnie nie przekonywał, jednak ostatnio znowu go obejrzałem... cóż, szalony jest tu nie tylko Max, także klimat '80s, Lord Humungus może ciut za mało wyrazisty, ale do przełknięcia, podobnie jego "piesek", Vez. Ogólnie cała reszta do przełknięcia i to nawet ze smakiem , zastanawiam się czy na DVD nie kupić i obok pierwszego Maxa nie postawić. ;) Beyond the Thunderdome - sympatyczny filmik, acz nieco przesadzony przez ten durny motyw z dziećmi - gdyby go wyciąć, skupić się na Barter Town i zarąbistych postaciach Cioteczki czy Master Blastera byłaby to naprawdę udana produkcja. Niemniej i tak mi się podoba, nie ten poziom co jedynka, ale obejrzeć się da. ;) - Gieferg - 18-08-2010 Dzisiaj dopiero się dowiedziałem, że nowym Mad Maxem zostanie Tom Hardy (Incepcja). Za serią nigdy nie przepadałem ale klimaty tego typu nawet lubię, więc nowy film chętnie obejrzę i nie będę płakał za Melem. - Mental - 18-08-2010 oby nowy Mad Max w 3D miał jakieś przesłanie na czasie - np. nie wycinajmy lasów deszczowych, bo zabraknie tlenu albo nie używajmy samochodów, bo umrzemy od CO2 i dopiero będziemy Mad Max!!! powiem tak: trójka ciążyła w stronę bycie gównianym filmem z pełną podziwu konsekwencją. czwórki szczerze mówiąc nie potrafię sobie wyobrazić inaczej niż jako gówna do kwadratu w trzecim wymiarze buractwa. - Gieferg - 18-08-2010 A ja nie potrafię sobie wyobrazić, żeby mógł być jeszcze gorszy od trójki. Nawet jesli bedzie w PG13 :mrgreen: . Ciekawe w jakim przedziale będzie budżet, bo ta informacja od razu wiele o filmie mówi. - Hannibal - 18-08-2010 Akurat w tym przypadku już część trzecia miała PG-13, więc jeśli czwórka taką kategorię dostanie, to ani to nie będzie zdziwienie ani katastrofa jak w przypadku bezczeszczenia innych serii, takich jak Szklana pułapka czy Terminator. Mad Max upadł już przy 3 części, więc teraz może się tylko podnieść, wątpię jednak, by zbyt wysoko. Gieferg napisał(a):Tom Hardy (Incepcja)Bardziej chyba jednak znany jako Bronson :razz: |