Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) reż. George Lucas - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) reż. George Lucas (/Thread-Star-Wars-Episode-III-Revenge-of-the-Sith-2005-re%C5%BC-George-Lucas--22)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

- Arrakin - 29-05-2005

:Łukasz: napisał(a):no tak, zapomnialem ze w nowej trylogii sa glupsze dialogi, wiec imperator nie mogl powiedziec tak zlozonego sformulowania jakie przytoczylem.
niech bedzie wiec PAŁAAAAA!!! MAGNIFICENT, PAŁAAAAAAA!!!!!!!

Hehe, słuszna uwaga. Tak na marginesie- scena jest okropna. Tak głupiej nie uświadczyłam ...hhmm... no jakoś dawno. O ile Stara Tylogia nie była czymś wielkim, to jednemu trudno zaprzeczyć: miała fajne dialogi. Tutaj postarano się aby napisać jak najgorsze. Owszem, nie jest tragicznie, jednak jedno zdanie skutecznie potrafi klimat zburzyć.
A jednak- film sam ma plusik za Ewana, Christensena i Jacksona. Szkoda że postać Anakina nie została napisana ciekawiej, ale w końcu uwierzyłam w jej motywacje (co w Ataku było niemożliwe)...
Filmik bardzo prosty i tyle: )

salad_finger napisał(a):BYŁA PAŁA! :evil: !!! od tygodnia, kiedy to stałam się "darth x" każdy mnie poprawia, że FORCE. dupa. tam była pała

nio nie, akurat sformułowanie "the dark side of the Force" pojawia się kilkakrotnie i nie ma chyba ani razu powiedziane zamiast "force", "power"...

- salad_finger - 29-05-2005

nie bede się z wami sprzeczać nad PAŁĄ, może po prostu słyszę to, co chce Uśmiech szkoda, że post w którym sformułowałam owe niefortunne zdanie wyzwolił tyle Złej Mocy :wink:

- Jackson - 29-05-2005

salad_finger napisał(a):szkoda, że post w którym sformułowałam owe niefortunne zdanie wyzwolił tyle Złej Mocy :wink:
MOC JEST JEDNA. Ma tylko dwie strony - jasną i ciemną, chociaz w sumie i to to bardzo sztuczny podział :roll:

- Anonymous - 29-05-2005

Powinna być podzielona na endoskopową i z wyśrubowaną drylownicą wsteczną zamiast nosa.

- Mefisto - 29-05-2005

Jackson napisał(a):MOC JEST JEDNA. Ma tylko dwie strony - jasną i ciemną, chociaz w sumie i to to bardzo sztuczny podział :roll:

dokładnie - nie ma stron mocy. Można ją tylko wykorzystywać do dobrych lub złych celów. CS i JS to taki matrix, żeby przesłonić Wam prawdę Oczko

- salad_finger - 30-05-2005

tymmy??

- Tyler Durden - 30-05-2005

salad_finger napisał(a):tymmy??
Ale ossochozi ?

- Mefisto - 30-05-2005

Tyler Durden napisał(a):
salad_finger napisał(a):tymmy??
Ale ossochozi ?

zdaje się, że u niektórych sylwester wcześniej w tym roku Oczko

a chodzi mi oto, że ciemna stona ogarnęła Was. Moc wykorzystywana przez dark side jest jaka?? jest Zła. Diabeł tkwi z szczegółach :twisted:

salad_finger napisał(a):a chodzi mi oto, że ciemna stona ogarnęła Was. Moc wykorzystywana przez dark side jest jaka?? jest Zła. Diabeł tkwi z szczegółach :twisted:
Albo ja zmęczony już jestem albo ciężko kapujący. Wciąż nie wiem jak do tego powyższego ma się słowo "tymmy" którego notabene nie potrafię rozszyfrować ....

- Mefisto - 30-05-2005

salad_finger napisał(a):a chodzi mi oto, że ciemna stona ogarnęła Was. Moc wykorzystywana przez dark side jest jaka?? jest Zła.

nie prawda, techniki jej używania są złe - albonawet i nie techniki, co racje i efekty (ale to już podział na Sith i Jedi). Reszta jest taka sama.

salad_finger napisał(a):Diabeł tkwi z szczegółach :twisted:

ależ dziękuję :twisted:

ależ to nie był komplement.
ok, dość tego, bo zaraz juz sama nie bede wiedziała o co mi chodzi. reasumując- cieszmy się, że mamy star wars, bo to dobre filmy są Uśmiech

- LukeSpidey - 30-05-2005

"Zemsta Sithów" jest najlepszą częścią z nowej trylogii i ten kto jest przeciwny nie zna chyba potęgi Ciemnej Strony Mocy. Najbardziej mroczna, najbardziej dynamiczna, najbardziej przejmująca, najbardziej dramatyczna. W ogóle naj...

- Mefisto - 30-05-2005

LukeSpidey napisał(a):"Zemsta Sithów" jest najlepszą częścią z nowej trylogii i ten kto jest przeciwny nie zna chyba potęgi Ciemnej Strony Mocy. Najbardziej mroczna, najbardziej dynamiczna, najbardziej przejmująca, najbardziej dramatyczna. W ogóle naj...

tak, NAJ, ale gorsza

- romeck - 30-05-2005

I z postu LukeSpideya wynika, że skoro tak uważasz, to jesteś "be". Duży uśmiech

- Mefisto - 30-05-2005

romeck napisał(a):I z postu LukeSpideya wynika, że skoro tak uważasz, to jesteś "be". Duży uśmiech

bejbe Duży uśmiech

ok. sparawdziłam. było "the full PAŁA of the dark side"

salad_finger napisał(a):ok. sparawdziłam. było "the full PAŁA of the dark side"
A ja się jednak raz jeszcze zapytam. KIEDY ???

- Mefisto - 30-05-2005

Tyler Durden napisał(a):A ja się jednak raz jeszcze zapytam. KIEDY ???

obywatelka sałatka ma rację - taki tekst pada, jednak w danym momencie nie przytoczę konkretnej sceny

Mefisto napisał(a):obywatelka sałatka ma rację - taki tekst pada, jednak w danym momencie nie przytoczę konkretnej sceny
Ja nie wykluczam możliwości że on pada. Ja usiłuję się jednak cały czas dowiedzieć kiedy to można usłyszeć.