Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Teledyski - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Teledyski (/Thread-Teledyski--228)

Strony: 1 2 3 4 5 6

- kałuża - 02-10-2006

Oczywiscie, że na teledyski mozna patrzeć pod katem sztuki. Jesli ktos nie wierzy to zapraszam http://www.yachfilm.pl/.

Teledyski owszem moga byc inspirujące, twórcze i wspaniałe, ale tylko nieliczne(niestety). Ponieważ powstaja masowo i mnożą się jak populacja królików, trudno jest wyłapać te, które zawieraja jakis przekaz i jakąś nute oryginalnosci. Ja do tego grona zalicze kilka swoich typów...

Guns N' Roses - Don't Cry

Jeden z leprzych teledysków, po prostu pączęk ociekający lukrem. (jeżeli ktos ma cukrzyce, to niech uważa bo miodzik popłynie strumieniami). Heh ... Axel Rose biegający z mikrofonem po dachu wieżowca, Slash w swoim kapeluszu. Ładna historia, dobrze skręcona. Teledysk naprawde na wysokim poziomie. Mozna jeszcze wiele, ale poco, kiedy mozna obejrzeć ...

Red Hot Chili Peppers - Otherside

Disturbed - Stricken

Farben Lehre - Pogodna

The Chemical Brothers - Believe

Stacie Orrico - Theres Gotta Be More To Life

NIGHTWISH - Nemo

O tych teledyskach mozna pisać poematy, są niepowtarzalne i ciekawe. Każdy ma to cos w sobie, co nie pozwala przejść obok nich obojętnie.
Na uwagę załuguja równiez produkcję Korna, Creeda, Papa Roach NIGHTWISH (arcydziełą) ....
Jak sobie cos jeszcze przypomne to dam znać ...

Re: Teledyski - Renton - 30-12-2006

Porównując teledyski lat 80, 90 z dziesiejszymi można zauważyć całkowity zanik fabuły pojawiający się w nich. Ostatnio najczęściej w teledyskach w szczególności hip hopowych i popowych można zauważyć tylko parę kręcących sie tyłków :evil: , najczęściej wtórne układy taneczne bądź skąpo odziane laski w bikini. Brakuje kolejnych małych arcydzieł w tym gatunku.

A to teledyski na które na pewno trzeba zwrócić uwagę

NIN Closer- po prostu ,, :twisted: chory teledysk. Prawdziwe bród, smród i ubóstwo

Depeche Mode Personal Jesus - świetne operowanie czernią i bielą

Tom Waits Downtown Train - klimat :D

Prodigy - wszystkie klipy ocenaiam bezkrytycznie

David Bowie - Jump they say - za reżyserię Marka Romanka

- Sana - 30-12-2006

Ja uwielbiam Stone Temple Pilots i ich "Sour Girl"; taki klimat a la Lynch. Poza tym wspaniały Walken w "Weapon of choice" Slima, niezły klip Reznora i Mansona "Starfuckers", "A.D.I.D.A.S" Korna z żywymi trupami w kostnicy, Smashing Pumpkins "Stand Inside Your Love" oraz wodny "Take a Picture" Filtera.

- piXi - 09-09-2007

Dziwne, że nikt nie napisał o najbardziej pokręconym teledysku jaki w życiu widziałem Aphex Twin - Rubber Johnny.

Ostatnio też spodobał mi się teledysk do najnowszego singla Disturbed (tak mi się wydaje ;-)), animowany - który przywiódł mi na myśl animacje Heavy Metal i He-Man z lat 80-tych...

Świetne teledyski ma również zespół Tool.

Przy okazji polecam obejrzeć fanowski teledysk do utworu Tool'a w wykonaniu mojego kumpla (praca dyplomowa na koniec liceum plastycznego) - dla mnie praca wymiata.

PS. Wszystko rysowane tabletem w photoshopie klatka po klatce :-)

PS. Co do teledysków hip-hopowych to nie należy generalizować. Bo są słabe, ale są też świetne (np. California Love Tupaca, czy teledyski sceny hh z Marsylii).

- Glut - 09-09-2007

Niezła schiza. Szacunek dla twojego kolegi o ksywie przypominającej ksywę forumowego kolegi Mush Rooma ;). A teledyski hip hopowe są jak wszystkie inne, różne - czasem fajne czasem nie.

- Mush Room - 09-09-2007

no kurde spolszczył mi ksywę :)

świetna robota, naprawdę. koleś ma ogromny talent.

- Predator895 - 11-11-2007

Nie wiem czy to juz widzieliście , ale ja to wczoraj odkryłem i nie moge z Beki :D
Joe Pesci napierdziela jak nygas :D

I'm Wise Guy :lol:

- Snuffer - 11-11-2007

I tak najlepszy teledysk na świecie -

- Glut - 11-11-2007

Snuffer napisał(a):I tak najlepszy teledysk na świecie

http://youtube.com/watch?v=sFJHPrP5UV8

Say it again. ;)

- Snuffer - 11-11-2007

Snuffer napisał(a):I tak to najlepszy teledysk na świecie
;)

- Glut - 11-11-2007

Masz na myśli Kręcioła, jak rozumiem? :)

- Snuffer - 11-11-2007

Źle rozumiesz 8)

- Mush Room - 25-03-2009

Teledysk do nowego numeru UNKLE.

http://tinyurl.com/czxted

Zakochałem się. Reżyseruje Spike Jonze. Polecam oglądanie filmu w jak najwyższej rozdzielczości (i cierpliwości przy załadowywaniu). Warto.

Aha, w teledysku nie użyto żadnych CGI.

- Mush Room - 31-03-2009

No i kurde co, nikt nie obejrzał? :) Olejcie tę muzykę, niekoniecznie musi się wam podobać (choć sam utwór to sztuka przez duże S), ale teledysk sprawdzić naprawdę warto. Klimat jest nieziemski - po prostu dajcie się ponieść. Niektóre rzeczy powtórzę dużymi literami:

REŻYSERUJE SPIKE JONZE (TEN OD WHERE THE WILD THINGS ARE LUDZIE) I NIE UŻYTO TU ŻADNYCH CGI (to o CGI nabierze innego wymiaru jeśli obejrzycie to minaturowe dzieło) :).
Polecam zwłaszcza ludziom, którzy lubią klimaty skateboardowe, ale broń Boże nie sugerujcie się tym, że to film skateboardowy. Prawdę mówiąc mało ma to z tym wspólnego i nie o to w tym wszystkim chodzi.

Nie denerwować mnie, tylko oglądać :)

- wujo444 - 31-03-2009

Obejrzałem do 4 minuty z drobnymi. Jakkolwiek muzyka ładna, i nakręcone ładnie, to myślałem że padnę. Cały teledysku w slo-mo? Zieeeeeeew. Szukałem przycisku do przyspieszenia towarzystwa. Nie znalazlem, za to byl wylacznik. Takiej muzyki moge od czasu do czasu posłuchać, ale co za dużo, to apatią grozi.

- Glut - 31-03-2009

Mush Room napisał(a):No i kurde co, nikt nie obejrzał? :)

Ja obejrzalem jak tylko daleś, ale zapomnialem się wpisać. ;) Muzyczka średnio mi się podoba (ale generalnie lubię UNKLE), ale teledysk miodzio. Tylko faktycznie trochę za dużo slo-mo.

BTW W sumie ten kawałek kojarzy mi się z takim jednym od Boards of Canada - , tylko że tego mogę słuchać non stop. :)

- Mush Room - 31-03-2009

jako, że CAŁY teledysk jest w slo-mo - wybaczam twórcom. nie wybaczyłbym, gdyby tempo było cool zwalniane w tych ekhm.. (nie chcę spoilerować) - bardziej "ekscytujących" momentach :)

faktycznie - początek może być dla co poniektórych nużący, bo jest długi - rozumiem to. dla mnie całość, w połączeniu z muzyką, jest hipnotyzująca. kwestia gustu, nastroju i cierpliwości :)

- wujo444 - 31-03-2009

przepraszam. Jestem zmęczony, śpiący, i w dodatku podcząs oglądania Code 46, który tez tempem nie grzeszy. No i jest to taki typ piosenek, których klimat trzeba złapać - a potem można przepasć ;)

- soldamn - 01-04-2009

nie znają się frajerzy, teledysk super, a piosenka jeszcze lepsza:D jak całe unkle w sumie

- Phlogiston2 - 08-05-2009

i

:smile: