Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
21 / 22 Jump Street - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: 21 / 22 Jump Street (/Thread-21-22-Jump-Street--2741)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: 21 Jump Street - Ciuniek - 20-07-2012

To i ja rzucę tekstem, który mnie rozbroił ;)

They are not normal popular kids. They convinced everybody that they're cool, but they're not. It's backwards, and unnatural, and it's gotta be stopped.

;)

RE: 21 Jump Street - Hitch - 21-07-2012

- Wrzucili to do internetu?
- To nastolatkowie. Są naprawdę głupi.

:)

RE: 21 Jump Street - military - 21-07-2012

- These are the cool kids. These are the nerds. And these... I don't know who the fuck they are. :)

RE: 21 Jump Street - Persona non grata - 24-07-2012

Najlepiej wydana w tym roku forsa na kino, zaraz po "Nietykalnych". Miła niespodzianka, bo po filmie spodziewałem się typowej dla dzisiejszych czasów komedii, czyli przeciętniaka z ewentualnym przechyłem na fajny przeciętniak. A tu proszę!

Gdybym robił komedię, to chciałbym, żeby właśnie tak wyglądał efekt końcowy. Sensowna nieskomplikowana fabuła, dobre tempo, chemia między bohaterami, postaci (jak na komedię) przyzwoicie rozpisane, bardzo dużo mocnych i zabawnych dialogów, zabawa stereotypami, rynsztokowy humor sprowadzony na margines (a to teraz ogromna rzadkość!), a w zamian za to dostajemy gry słowne, sporą dawkę absurdu i zagrywek na widzu opartych na montowaniu obok siebie sprzecznych z oczekiwaniami scen (rowery, wybuchy-niewypały itp.).

Na razie najlepsza komedia z datą "2012" przy tytule.

RE: 21 Jump Street - Hitch - 24-07-2012

W dodatku film ma nieziemski replay value. Od pierwszego seansu pokazałem go chyba z 10 osobom i za każdym razem bawiłem się równie dobrze. Parę rzeczy bym zmienił (kiepawe CGI w garstce scen), ale ogólnie nie mogę się nadziwić jak pozytywnie ten film rozbija się po głowie.

RE: 21 Jump Street - nawrocki - 24-07-2012

[bez takich info o ripach, proszę] nawet :)

RE: 21 Jump Street - Gal Anonim - 24-07-2012

Bluray nawet :)

(24-07-2012, 21:41)Hitch napisał(a): W dodatku film ma nieziemski replay value.
Riplej walju to mają gry, filmy mają raczej riłocz walju. ;)

RE: 21 Jump Street - Hitch - 25-07-2012

To czemu np. sportowe powtórki to ripleje? :)
Oglądam coś jeszcze raz to wciskam ponownie play, więc replay.

RE: 21 Jump Street - Gal Anonim - 25-07-2012

21 Jump Street strzelają za rok

Johan Hill spoke to Collider on the occasion of The Watch and confirmed that he and Michael Bacall, who wrote the first 21 Jump Street, are currently writing the second one and the current plan is to shoot the movie in September 2013. No word on if Phil Lord and Chris Miller will be back but we’ll surely know more in the coming months.

Oby reżyserzy również wrócili. Fingers crossed.

RE: 21 Jump Street - Mefisto - 20-08-2012

Sympatyczny film - tylko tyle i aż tyle. Z jednej strony jest fajna chemia, całość ogląda się przyjemnie i jest parę fajnych tekstów, scen, dżołków. Ale z drugiej jest i trochę nudy, sztampy (nawet jak na celowo sztampowy film), bezsensownych zagrywek i mało śmiesznych żartów. Do piwka idealne, na trzeźwo też nie razi, ale specjalnie nie mam ochoty na powtórkę (za wyjątkiem paru scen).

6 / 10

RE: 21 Jump Street - Gal Anonim - 20-08-2012

Nie wierzę, Mefisto! Za Twoją opinię osobiście winię Glee. Pieprzyć Glee!

RE: 21 Jump Street - Martinipl - 28-08-2012

Film całkiem okej. Troszkę nierówne tempo w poszczególnych epizodach, czasem zalatuje sztampą, ale ogólnie kilka rewelacyjnych akcji pozwala się zdrowo uśmiech (impreza, toaleta, trip po koksie np.). Najważniejsza jest jednak chemia pomiędzy bohaterami - zagrali zajefajnie ze sobą. I to pierwszy film, w którym Tatum nie wnerwiał mnie, więc szczerze chciałbym go zobaczyć w podobnych rolach.

Takie 6/10

RE: 21 Jump Street - Strummer - 28-08-2012

Hmm bardzo ciekawe jest to co piszecie, bo ponoć oryginalny serial to poważny dramat sensacyjny, a tu widzę, że twórcy zrobili z tego luźną komedyjkę do piwa.

RE: 21 Jump Street - simek - 28-08-2012

Serial o policjantach wracających do liceum i próbujących szukać dilerów był poważnym dramatem sensacyjnym? Nie wierze :)

RE: 21 Jump Street - Hitch - 28-08-2012

Próbował być. Ale z marnym skutkiem. Ledwo przebrnąłem przez pierwszą część pilota.

RE: 21 Jump Street - Strummer - 07-09-2012

Słowo "fajny" idealnie pasuje do tego filmu. Bo nie jest to komedia na której śmiejesz się do rozpuku, ani też jakieś nie wiadomo jak błyskotliwe dzieło. Natomiast zaletą tego filmu jest właśnie ta "fajność" - ot, można sobie obejrzeć ze znajomymi, albo puścić sobie żeby się wyluzować przy niezbyt wymagającej rozrywce.

Co na plus? Przede wszystkim : Ice Cube. Naprawdę zajebista rola i aż żałuję, że nie dali mu więcej czasu ekranowego. Poza tym - całkiem niezła rola Jonaha Hilla(intro pozamiatało) i fajniutka nauczycielka chemii.

Na minus Channing Tatum, który był chyba najbardziej bezbarwnym bohaterem buddy cops movie, jakiego kiedykolwiek widziałem. Zagrał za słabo żeby mówić, że dał radę i za dobrze, żeby powiedzieć, że jest totalnym drewnem. Słysząc teksty Ice Cube'a myślałem, że ten film pójdzie bardziej w bardziej szyderczą i chamską stronę.

6+/10

RE: 21 Jump Street - Mefisto - 07-09-2012

(07-09-2012, 14:45)Strummer napisał(a): Ice Cube. Naprawdę zajebista rola i aż żałuję, że nie dali mu więcej czasu ekranowego.

Co w niej takiego zajebistego było? Porobił groźne miny i powrzeszczał. Klisza na kliszy i żadne aktorskie wyzwanie (zresztą z Cube żaden aktor)

RE: 21 Jump Street - Strummer - 07-09-2012

Ja się śmiałem z każdej jego kwestii.

RE: 21 Jump Street - Mefisto - 07-09-2012

To pochwal scenarzystę :)

RE: 21 Jump Street - nawrocki - 23-07-2013

Trzeci seans. Zajebisty film - i w sumie nic więcej nie trzeba dodawać. Jak już wspominałem, czołówka amerykańskich komedii z ostatnich lat. Może nawet TOP 3. Nie mogę się doczekać sequela, ba!, jest to w tej chwili jeden z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie filmów przyszłego roku.