![]() |
|
Despicable Me / Minions - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23) +--- Wątek: Despicable Me / Minions (/Thread-Despicable-Me-Minions--2771) |
RE: Despicable Me(2010) - Ivonalan - 21-08-2017 Sam film i tak u mnie na równi z "Iniemamocnymi " , "Autami" i "Odlotem" . Bardzo przyjemna opowieść o złoczyńcy , który zmienia serce , widząc trzy małe sierotki . Jednak Minionów powinno nie być. 8/10 Druga część dostarcza więcej zabawy niż pierwsza część i nie wiem , która jest lepsza !! Miniony jednak nieznośne 8/10 W planach mam trzecią część oraz prequel . RE: Despicable Me(2010) - Ivonalan - 03-10-2017 (11-07-2013, 18:15)Juby napisał(a): Powiem wam tak - Nie umiecie się bawić na dobrym filmie . Gru górą !! :D
RE: Despicable Me(2010) - shamar - 03-10-2017 (03-10-2017, 21:51)Ivonalan napisał(a): Powiem wam tak - Nie umiecie się bawić na dobrym filmie . Gru górą !! :D Jak to był dobry film to nie chcą znać tych gorszych. W sumie... też je znam. RE: Despicable Me(2010) - Ivonalan - 04-10-2017 (03-10-2017, 22:32)shamar napisał(a):(03-10-2017, 21:51)Ivonalan napisał(a): Powiem wam tak - Nie umiecie się bawić na dobrym filmie . Gru górą !! :D Np. jakie ? RE: Despicable Me / Minions - komediowiec - 16-06-2019 To ja się wypowiem o filmie. Moim zdaniem pierwsze dwie części Despicable me były okej. Nie był to poziom pixara czy disneya ale scenariusz całkiem okej i ma dobrze napisanego głównego bohatera. Tylko Minonki mocno takie se. Potem dostaliśmy solowy film o nich który był już gorszy. Owszem było kilka fajnych rzeczy. Niezły prolog czy Sandra Bullock jako złoczyńca. Ale opieranie historii na żółtych stworkach z inteligencją powyżej średniej nie mogło być dobre i efekt był co najwyżej średni. Trzecie Despicable me już było lepsz choć też fabuła strasznie kliszowa i przewidywalna plus za dużo nawalili niepotrzebnych wątków.Na plus ograniczenie roli minionków choć wątek z więzieniem to najsłabsze momenty w filmie. Ogółem całkiem okej moim zdaniem serio co się kocha albo nienawidzi. Tyle w temacie. RE: Despicable Me / Minions - Pehov - 16-06-2019 (16-06-2019, 18:53)komediowiec napisał(a): To ja się wypowiem o filmie. Spin-offu i trzeciej części nie widziałem więc się nie wypowiem. Z resztą zgadzam się w 100%! :D I donoszę, że Illumination ma zamiar zrobić czwartą część serii. RE: Despicable Me / Minions - komediowiec - 16-06-2019 Plus chyba zrobią sequel do spinn offu. Moim zdaniem mogą robić co chcą,jak będą złe recenzje najwyżej nie obejrzę. Tak w ogóle to ostatnio w Polsce miał premierę komiks o Minionkach. Nie czytałem ale słyszałem że bardzo zabawny. I powiedziała to osoba co gardzi filmami z nimi. RE: Despicable Me / Minions - Trailery Srailery - 05-02-2020 Pierwsza zapowiedź kolejnej części. W polskich kinach jako "Minionki: Wejście Gru" od 3 lipca. RE: Despicable Me / Minions - Trailery Srailery - 30-03-2022 Trochę się naczekali. Kolejne podejście 1 lipca :) RE: Despicable Me / Minions - Trailery Srailery - 06-06-2022 Nowy zwiastun... RE: Despicable Me / Minions - Pelivaron - 03-07-2022 Ło panie, przewidywania były takie, że miało być 70 mln dolarów, a tu się okazuje, że przez 4-dniowy weekend prawie je podwojono. 130 mln dolarów na otwarcie (niecałe 110 w pierwsze 3 dni). https://variety.com/2022/film/box-office/box-office-minions-the-rise-of-gru-opening-fourth-of-july-weekend-1235308165/ RE: Despicable Me / Minions - Pelivaron - 09-02-2026 Kurde, oni to nadal kręcą :o RE: Despicable Me / Minions - slepy51 - 09-02-2026 Coś w tym dziwnego, skoro każdy jeden film z tej serii zgarnia w BO miliard? Ten też na luzaku tyle wykosi. Despicable Me - 544 mln Despicabe Me 2 - 970 mln Despicable Me 3 - 1,034 mln Despicable Me 4 - 972 mln Minions - 1,159 mln Minions: The Rise of Gru - 940 mln Przecież to jest żyła złota (i to tylko jeśli chodzi o same filmy, o merchu, zabawkach itp. nawet nie wspomnę), oni to będą kręcić do usranej śmierci. Jeśli chodzi o animacje to nie przypominam sobie drugiej takiej długowiecznej i dochodowej serii. RE: Despicable Me / Minions - Bucho - 09-02-2026 No wlasnie mialem pisac, bo wlasnie przegladam wyniki BO, ze tam miliard/900+ baniek za film. Odliczajac koszty ciagle piekne liczby, takze nic tylko krecic to dalej. Streaming, filmy na plytach, no i oczywiscie merch, gdzie tu wyciagneli pewnie drugie tyle co z kin. Karuzela sie kreci. RE: Despicable Me / Minions - OGPUEE - 09-02-2026 (09-02-2026, 14:06)slepy51 napisał(a): Jeśli chodzi o animacje to nie przypominam sobie drugiej takiej długowiecznej i dochodowej serii. Toy Story będące na rynku dłużej też kosi za każdym razem wielkie pieniądze. RE: Despicable Me / Minions - slepy51 - 09-02-2026 Wiem bo sprawdzałem ale to nadal tylko 4 filmy (5 dopiero w drodze) przy już 6 tutaj (bo umówmy się, nie ma sensu tego dzielić na "Despicable Me" i "Minionki"), z czego dwie pierwsze części zarobiły 401 i 497 milionów. A to daje nam dwa filmy, który zgarnęły miliard. W przypadku Gru i tych zółtych zjebów masz aż PIĘĆ takich filmów, które zakręciły się koło tej sumy lub ją przekroczyły. Jak dla mnie to jest fenomen, oczywiście pomijając jakość tych produkcji. Despicable Me / Minions - Pitero - 09-02-2026 Tylko, że każda część Toy Story jest dokładnie przemyślana i dopieszczona wizualnie i scenariuszowo. Zawsze nowa część powstaje tylko jak jest na jakiś naprawdę ciekawy pomysł. Oryginał to klasyk i nie pozwolą na to by wypuścić nawet średniaka tylko dla kasy. A Minionki i cała ta seria to trzaskane na jedno kopyto i pisane na szybko scenariusze. Wypuszczają co chwilę nową część bo czują hajp i łatwe money money money. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Despicable Me / Minions - al_jarid - 09-02-2026 (09-02-2026, 18:59)Pitero napisał(a): Tylko, że każda część Toy Story jest dokładnie przemyślana i dopieszczona wizualnie i scenariuszowo. Zawsze nowa część powstaje tylko jak jest na jakiś naprawdę ciekawy pomysł. Oryginał to klasyk i nie pozwolą na to by wypuścić nawet średniaka tylko dla kasy. Wypuścili takiego średniaka w postaci "Toy story 4". A "Toy Story 5" będzie kolejnym. Nie uwierzę, że te kolejne części po trójce powstają z twórczej potrzeby, a nie tylko dla kasy. RE: Despicable Me / Minions - slepy51 - 09-02-2026 Pitero napisał(a):Tylko, że każda część Toy Story jest dokładnie przemyślana i dopieszczona wizualnie i scenariuszowo. A jaki to ma związek z czymkolwiek, o czym była dyskusja? Nie rozmawiamy przecież o tym, które filmy są lepsze bo to jest oczywiste, tylko o zarobkach i tym ile części powstało. Ale jeśli już o tym wspomniałeś to absolutnie nie masz racji, bo nie każda. Teraz mi się przypomniało, że przecież seria "Toy Story", poza słabiutką czwórką, "urodziła" też takiego kasztana jak "Lightyear", którego śmiało można porównać do "Minionków" - podobny poboczny projekt oparty na jakiejś tam znanej postaci z serii. I ten film, w odróżnieniu od takich właśnie "Minionków", flopnął w kinach i to dość srogo, bo zarobił raptem 226 mln dolarów. To tylko potwierdza fakt, że "Despicable Me"/"Minions" to, niezależnie od jakości, potężna i wyjątkowa marka jeśli chodzi o filmy animowane i ich box office. Pitero napisał(a):Wypuszczają co chwilę nową część bo czują hajp i łatwe money money money. Chłopie, wszyscy tak robią, twój ukochany Pixar też - każda kolejna część "Toy Story" powstała bo czuli hajp i piniądz, a że były jakościowe i dopracowane? No były, ale też do czasu bo jak już wspomniałem, czwórka jest słabiutka i nakręcona właśnie typowo na zasadzie "mamy znaną markę, którą trzeba doić", bo trójka idealnie zamknęła serię i nie trzeba było tego kontynuować a "Lightyear" to tak srogi kasztan, że wszyscy już o nim zapomnieli choć wyszedł raptem 4 lata temu. Despicable Me / Minions - Pitero - 09-02-2026 Czwórka nie jest rewelacyjna, ale na pewno nie jest też słabiutka. Ma ciekawych nowych bohaterów, spina historię Woody'ego do kupy i jest wzruszające zakończenie. A o "Lightyear" to nawet nie myślałem jako o filmie z serii "Toy Story", dla mnie nie należy on do kanonu. A oglądało mi się go dość bezboleśnie, i dość dawno, może zrobię sobie powtórkę nawet. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka |