Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Iron Man 3 (2013) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Iron Man 3 (2013) (/Thread-Iron-Man-3-2013--2883)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: Iron Man 3 - Danus - 21-10-2012

Nowa moda już na dobre się zadomowiła, trailer trailera- cóż za kuriozum:)

Ale spoko to wygląda, jest tak jakby mroczniej jak stwierdził Mierzwiak. No i będą ciekawe akcję Starka w zbroii:P

RE: Iron Man 3 - Mickey - 22-10-2012

[Obrazek: detail.jpg]

Pare fotek + Mandarin

RE: Iron Man 3 - Hitch - 22-10-2012

Fajnie, że wraca moda grania Azjatów przez białych. W końcu nie ma to jak skrajność politycznej poprawności przysłaniać skrajnością debilizmu :)

RE: Iron Man 3 - military - 23-10-2012

Dwuminutowy trailer wskazuje, że będzie to pierwsza część zrobiona całkowicie w CGI.

RE: Iron Man 3 - Snappik - 23-10-2012

Nie wiem co o tym myśleć. Podoba mi się dark tone tej części, Tony jest trochę wyhamowany, ale mam obawy czy aby nie będzie to przedramatyzowany Iron Man. Ostatnia scena w zwiastunie (po napisie) może być i śmieszna i jednocześnie dość przykra.

RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 23-10-2012

Shane Black zawsze łączył humor z mrokiem. Myślę, że nie ma się co martwić o tę kwestię. Wygląda dobrze, a wygląd i brzmienie Kingsleya zostawia bardziej pozytywne wrażenie niz myślałem.

RE: Iron Man 3 - nawrocki - 23-10-2012

Jak połączenie humoru z mrokiem będzie na tyle udane, co w pierwszej 'Zabójczej broni', to szykuje się najlepszy blockbuster przyszłego roku :)

W Kiss Kiss Bang Bang Shane pokazał, że po tylu latach nie zapomniał, jak się łączył humor z mrokiem. Ciekaw jestem jak mu to wyjdzie w PG13 blockbusterze.

Inna ciekawostka: Manadrin używa broni. Więc raczej jego magii tutaj nie będzie, albo przynajmniej niewiele. Dobrze!

RE: Iron Man 3 - Gieferg - 23-10-2012

Zwiastun świetny, zapowiada odmianę od tego co widzieliśmy do tej pory i jestem zdecydowaie na tak, tylko zastanawiam się na ile faktycznie oddaje klimat filmu. Transformers, wnioskując po zwiastunach, też miało być poważne, no ale nie podejrzewam Shane'a o bycie drugim Michaelem Bayem.

Przede wszystkim zwiastun pokazuje to, co chcieliśmy zobaczyć w drugim filmie - Stark nie mogący spać przez ciążące mu superbohaterstwo i zbroję. "Są setki ludzi, którzy chcą mnie zabić". Myślę, że nie będzie mega-cieżko, wiadomo, to ciągle Iron Man, ciągle PG-13, ciągle Marvel/Disney. Ale trochę bardziej ponuro będzie.

No i jestem ciekaw co zrobią z Pepper Potts. W komiksach Tony i Pepper nie byli razem, albo byli razem dość krótko (możę coś się zmieniło obecnie). Ciekaw jestem, co z tego wyjdzie. Mogliby rozbić ich związek, ot, żeby znów odejść od schematu (tak jak pięknie to zrobili w jedynce z romansem).

RE: Iron Man 3 - raven.second - 23-10-2012

Mnie niepokoi natomiast to, co było już pokazane w Avengers, tj. zbroja wyskakuje z szafy i leci do Starka. Tutaj Stark przyciąga do siebie rękawicę, a to wszystko mi się nie podoba. Wolę zbroję jako zbroję, którą trzeba założyć i mieć nadzieję, że się zdąży zanim przeciwnik cię dopadnie...
Jeśli filmowy Stark upodobni się do komiksowego w taki sposób to stawiam krzyżyk na filmach.
[Obrazek: Bleeding_Edge_Armor_suit-up_01.jpg]

Dlaczego? Transhumanizm, elementy cyberpunkowości itp. mogłyby być powiewem świeżości, w końcu są bardzo konkretnie związane z Iron Manem. A to, co zamieściłeś to Extremis (to zlote, jak skóra na Starku), które podobno ma być w tym filmie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Extremis_(comics)#Extremis

RE: Iron Man 3 - SonnyCrockett - 23-10-2012

Prawdopodobnie jak w każdym filmie Stark będzie się ulepszał i zmniejszał ryzyko śmierci od odłamków, zbliżających się do serducha. Z dużą dozą prawdopodobieństwa ten element to Extremis, po coś został wprowadzony do serii.

Wiem, co to jest Extremis, ale nie podoba mi się po prostu ta koncepcja. Tak samo jak zbroja, Bleeding Edge, która wychodzi z ciała Starka. W filmie może będzie to inaczej, lepiej pokazane, niż w komiksach, ale póki co jestem na "nie" :)

Operacja pokazana w zwiastunie zdaje się sugerować, że Stark może chciec się wreszcie pozbyć zmierzających w stronę jego serca odłamków.

RE: Iron Man 3 - SonnyCrockett - 23-10-2012

Ja myślę że ta operacja to wszczepienie mu Extremis, co zgrabnie pozwoli go ostatecznie wyleczyć i zwiększy jego możliwości.

RE: Iron Man 3 - Mickey - 23-10-2012

Świetne ujęcie.
[Obrazek: 68009_539201009429809_653555858_n.jpg]

RE: Iron Man 3 - Ciuniek - 23-10-2012

Strasznie podoba mi się motyw z "3" za tytułem, która gaśnie na końcu. Nieszablonowe.

Wiem, że to błędne skojarzenie, ale po głowie chodzi mi ten komiks z Iron Manem, w którym zbroja zyskuje samoświadomość i buntuje się przeciwko Starkowi. Niech ktoś poratuje tytułem, nie czytałem, a to podobno niezła kiła ;).

RE: Iron Man 3 - Mierzwiak - 23-10-2012

(23-10-2012, 12:31)raven.second napisał(a): Wolę zbroję jako zbroję, którą trzeba założyć i mieć nadzieję, że się zdąży zanim przeciwnik cię dopadnie...
Przecież już w pierwszym filmie nie była to "zbroja jako zbroja, którą się zakłada", helloł!

Trailer podoba mi się, nawet bardzo, choć podekscytowany nie jestem.

Mierzwiak, może niezbyt dokładnie się wyraziłem - chodzi mi o to, że Stark musi poświęcić chwilę czasu zanim będzie zdolny do działania w zbroi, a nie tak, jak było w jednym komiksie, tzn. jest potężny wybuch, ludzie giną w płomieniach i pod gruzami, a Stark w ciągu sekundy już ma na sobie pancerz i leci do Pepper.
W Avengers jak Loki go wyrzucił przez okno, to zbroja musiała dolecieć i połączyć się ze Starkiem - jeśli Stark będzie miał Extremis, to zbroja wyjdzie z jego ciała niemal natychmiast. O to mi chodzi, o.