Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Thor: The Dark World (2013) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Thor: The Dark World (2013) (/Thread-Thor-The-Dark-World-2013--2909)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: Thor: The Dark World - Arahan - 23-04-2013

Kurcze, jedynka bardzo mi się podobała, a ten trailer jest taki ... bezjajeczny, do momentu pojawienia się Lokiego jest ziew ;)

RE: Thor: The Dark World - Craven - 23-04-2013

O czyżby znowu szklana cela? :)

RE: Thor: The Dark World - Mierzwiak - 23-04-2013

Dla mnie bomba, fajny klimat to ma, zupełnie inny od jedynki, mniej plastikowe to wszystko.

Myślicie że Jane zginie? Jeśli tak, to może być fajny punkt wyjścia dla postaci Thora w Avengers 2.

Nie powiem "wygląda lepiej niż Iron Man 3", ale Thor 2 bardziej mnie interesuje.

RE: Thor: The Dark World - Lawrence - 23-04-2013

Myślicie, że Loki dał się specjalnie zamknąć, czy też było...
A sorry, to jednak nie w każdym filmie tak działa.:)

Czy w tym filmie Natalie Portman, dostała ten naszyjnik z klątkwą od Draco Malfoya?

RE: Thor: The Dark World - raven.second - 23-04-2013

Cytat:Myślicie, że Loki dał się specjalnie zamknąć, czy też było...
No jasne, że tak. To była część jego umowy z Chitauri - dostanie armię i podbije Ziemię, a jak nie da rady i trafi do asgardzkiego więzienia, to ma tam zrobić burdel i ukraść coś dla Thanosa.

RE: Thor: The Dark World - Gieferg - 23-04-2013

(23-04-2013, 12:48)Mierzwiak napisał(a): Dla mnie bomba, fajny klimat to ma, zupełnie inny od jedynki, mniej plastikowe to wszystko.

Dokładnie to samo pomyślałem. Tym razem już kina nie ominę, choćby grali znowu tylko w 3D.

RE: Thor: The Dark World - Mefisto - 23-04-2013

Zwiastun właściwie dużo nie pokazuje - znowu będą najeżdżać naszą planetę i znowu nas będą inne światy ratować (z powodów czysto wtfkowych jak mniemam). Ale czekam, bo może być ciekawiej, jak w jedynce.

RE: Thor: The Dark World - Gal Anonim - 23-04-2013

(23-04-2013, 13:05)Lawrence napisał(a): Myślicie, że Loki dał się specjalnie zamknąć, czy też było...
A sorry, to jednak nie w każdym filmie tak działa.:)
No taka jest jedna z ciekawszych fanowskich teorii, że plan Lokiego w Avengers to zawsze była przegrana i trafienie spowrotem do Asgardu, by móc ukraśc Infinity Gauntlet.

RE: Thor: The Dark World - Mefisto - 23-04-2013

Zaraz się okaże, że całe jego życie, to był jeden wielki plan.

RE: Thor: The Dark World - Lawrence - 23-04-2013

Normalnie Napoleon Zbrodni. :)

RE: Thor: The Dark World - Szaman - 23-04-2013

Bardzo dobry zwiastun. Nie spodziewałem się, że zmianę reżysera będzie widać aż tak mocno już po dwuminutowym fragmencie, jak dla mnie zdecydowanie na plus. Pierwszy Thor był w porządku, jego kiczowatość najbardziej raziła na zdjęciach promocyjnych, a potem człowiek już wiedział czego się spodziewać. Teraz dostaniemy chyba mniej Szekspira i radosnego kiczu a więcej akcji i emocji, ale może wyjść to serii na dobre.

RE: Thor: The Dark World - Gal Anonim - 23-04-2013

(23-04-2013, 17:56)Lawrence napisał(a): Normalnie Napoleon Zbrodni. :)
No Loki to oszust, kłamca i manipulator. A właściwie bóg oszustów, kłamców i manipulatorów, więc najlepszy z najlepszych w tej kwestii. Gdyby ta teoria okazała się prawdziwa przynajmniej po części to byłoby wspaniałe, zwłaszcza, że w filmach to bardzo dobrze nakreślony złoczyńca.

RE: Thor: The Dark World - nawrocki - 23-04-2013

Trailer umiarkowanie zachęcający. Pomimo to, że jedynka mi nie podeszła (uważam ją za najsłabszy film z MCU), do kina się przejdę.

RE: Thor: The Dark World - Szaman - 26-04-2013

Dla odważnych "profesjonalny, polski dubbing":

RE: Thor: The Dark World - OGPUEE - 26-04-2013

O ja pierdziu.... Teraz wszystkie Marvele będą puszczać z słabym dubbigniem. Buzz Astral zdecydowanie nie pasuje na Thora. Ogólnie całość brzmi jak kreskówka, nie film fabularny. Choć Loki brzmi nieźle.

Film zapowiada się "mrocznie", a na pewno z dubbingiem będzie miał obniżoną kategorię wiekową :).

RE: Thor: The Dark World - Wawrzyniec - 27-04-2013

A co, spodziewałeś się R-ki?

RE: Thor: The Dark World - Gieferg - 27-04-2013

W Polsce w kinach zamiast od 12 lat, napiszą że od 7.

RE: Thor: The Dark World - Juby - 27-04-2013

"Wiedz, że jeśli mnie zdradzisz... Postradasz życie" - padłem, jebłem. :D

I pomyśleć, że ludzie w Polsce mając do wyboru dubbing a napisy częściej wybierają to pierwsze.

RE: Thor: The Dark World - Huntersky - 27-04-2013

Pewnie dla dzieci Thor mówiący o zabijaniu byłby zbyt traumatyczny. :P Z drugiej strony to tłumaczenie oddaje podniosły i staroświecki język Asgardczykòw.

RE: Thor: The Dark World - MOLQ - 27-04-2013

Dubbing na poziomie Harry Pottera :D