![]() |
|
Zodiac (2007) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Davida Finchera (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Davida-Finchera--64) +---- Wątek: Zodiac (2007) (/Thread-Zodiac-2007--304) |
- Jakuzzi - 20-03-2007 Bede czekal do pierwszego dobrego ripa. Nie ma sensu ogladac filmow na kto pierwszy, ten lepszy. Dobre wrazenia sie licza, tych kinowka nie zapewni.EDIT: no chyba ze w kinie bedzie predzej, tedy kino. - hops - 20-03-2007 Jakuzzi napisał(a):WIELE roznila sie od kinowki.Daj spokój. Przecież też to oglądałem. Jakość była niemal żałosna. Jakuzzi napisał(a):(...) minimum jakosci, przy ktorym ogladam film.Coś mi się zdaję, że dla BABEL zrobiłeś jednak wyjątek. Nie sądzę, żebyś oglądał więcej filmów o podobnie kichowej jakości. Chociaż... Gdyby w takiej wersji wyszedł ZODIAC? Zerknąłbyś? ;) - Mental - 20-03-2007 Dobre ripy wypuszcza koleś o ksywie xXXx - jest pionierem na torrentach :) kurcze fix, ale ja nie chce oglądac ripa - ja chce w kinie przeżyć TO pierwszy raz :) - hops - 20-03-2007 Mental napisał(a):Dobre ripy wypuszcza koleś o ksywie xXXx - jest pionierem na torrentach :)aXXo chyba ;) - Mental - 20-03-2007 aXXo - dokładnie. a co ja powiedziałem? :) - Jakuzzi - 20-03-2007 hops napisał(a):Daj spokój. Przecież też to oglądałem. Jakość była niemal żałosna. Jakosc byla identyczna jak w kopii Little Children, ktorej pod wzgledem jakosci wystawiles 7/10. ![]() Zreszta co zes sie tak czepil tego Babel? Nudzi ci sie? Spadaj na drzewo, kapiszonie. ![]() Mental napisał(a):ja chce w kinie przeżyć TO pierwszy raz Do pupy - ludzie sie patrza, na krzeselkach ciasno, pojeczec nie mozna... (Ale niesmieszne.. ).
- hops - 20-03-2007 Jakuzzi napisał(a):Jakosc byla identyczna jak w kopii Little Children, ktorej pod wzgledem jakosci wystawiles 7/10. :PChyba miałeś jakąś zjebaną kopię Little Children, sorry ;) - Great Gonzo - 20-03-2007 Ładny burdel w topicu robicie
- hops - 20-03-2007 Pozwól, że ja o tym zdecyduję <ROTFL> - Jakuzzi - 21-03-2007 Slawinska w miedzyczasie robi jeszcze wiekszego smaku: http://www.esensja.pl/film/tetrycy/index.html?typ=tytul&tytul=Zodiak#KS2757 - Mierzwiak - 21-03-2007 Biorąc pod uwagę gust Sławińskiej, tylko utwierdzam się w przekonaniu że będzie to knot :twisted: - Mental - 21-03-2007 w 2007 roku czekam tylko na "Zodiaca". Reszta mnie wali. - Mush Room - 21-03-2007 O, to który pierwszy chce walić Mentala? Dobra to było żałosne :roll: - Jakuzzi - 21-03-2007 Mierzwiak napisał(a):Biorąc pod uwagę gust Sławińskiej, tylko utwierdzam się w przekonaniu że będzie to knot :twisted: Czasami szarpnie sie i na cos niesnobistycznego; licze, ze reszta tetrykow jej w tym przypadku zawtoruje.
- Don Vito - 22-03-2007 Z filmwebu: data premiery: 2007-06-01 (Polska) Powiedzcie mi, że to pomyłka, albo głupi żart. Nie wytrzymam do czerwca!!! - Mental - 22-03-2007 na pewno nie będę czekał aż w tym kraterze zwanym Polską pojawi się Zodiac. Wkrótce będzie rip na torrencie, więc sobie ściągnę. Do kina oczywiście pójdę - to pewne. No chyba że film okaże się drugim "Azylem", w co jednak wątpie. - Don Vito - 22-03-2007 Podobno Azylem nie jest, ale do Fight Clubu, czy Seven mu daleko. Chciałem się wybrać do kina, ale nie mam zamiaru czekać do czerwca. Poczekam, aż pojawi się jakiś dobry [bez takich info o ripach, proszę]. - Mental - 22-03-2007 Ja słyszałem różne opinie. Jedno co cieszy to to, że nikt nie rzuca błockiem. Oczywiście krążą po necie opinie "bardziej na nie", ale jakoś nie biore ich pod uwagę :) Osobiście znam dwie osoby, które nie tyle przewidziały finał Seven, ile uznały na tej podstawie, że film jest przewidywalny, wtórny, a w konsekwencji - słaby. Na takich ludzi nakłada się filtr "odszumiajacy" i po kłopocie :) - Mental - 26-03-2007 Jeśli Zodiac okaże się filmem dla dzieci, zamierzam sie pociąć :) Nie przeżyje rozczarowania. Nie chodzi o to, że film ma być genialny (lepszy od seven na pewno nie będzie). Chodzi o to, że ma być dla dorosłych, bez fajowych tekstów etc. Nawet nie wiecie, jak bardzo chciałbym zobaczyć coś w stylu MV tylko że z lepszym, bardziej przekonującym aktorstwem. Mówiąc "coś w stylu MV", mam na myśli taki film, który nie przejmuje się widownią. Trudno wytłumaczyć, o co biega z tym ignorowaniem widza, ale w moim najgłębszym przekonaniu, żeby zrobić dobry sci-fi, sensację albo horror, trzeba olac publikę sikiem prostym (zwłaszcza dzisiejszą). Inaczej nie da rady. Wyjątek stanowi Cameron, podczas gdy 90% najlepszych produkcji sci-fi nie zwraca budżetu - taka brutalna prawda. A propo Camerona - kiedy tak patrzę z góry na jego filmografię, to w zasadzie gościu stworzył 2 full arcydzieła, 1 prawie arcydzieło, a reszta to takie sobie podwodno-katastroficzno-odrzutowe bzdety. "Zodiac" nie pomnaża wpompowanych weń pieniążków i to - paradoksalnie - pozwala wierzyć, że zobaczymy nietuzinkowy spektakl. I do hope so. - Mush Room - 26-03-2007 To prawda, w ogóle z tego co wiem to Fincher zawsze w kinie startuje słabo (patrz "Podziemny krąg", albo samo "Siedem). Problem w tym, że jego filmy, kiedy wychodzą na dvd albo inne nośniki, albo w ogóle trafiają do Europy to zwracają się z ogromną nawiązką (vide Seven - ponad 100 mln dolców na koncie, albo ileś tam, nie wiem dokładnie). Sam Fight Club w box office praktycznie nie istniał, a teraz już widzieli go właściwie wszyscy A to dopiero po wyjściu na dvd.W każdym razie na Zodiac czekam z mega niecierpliwością. |