Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Interstellar (2014) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Christophera Nolana (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Christophera-Nolana--60)
+---- Wątek: Interstellar (2014) (/Thread-Interstellar-2014--3183)

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Gal Anonim - 03-04-2013

(03-04-2013, 18:48)Mefisto napisał(a): McConaughey gra więc Coopera Uśmiech Ciekawe czy Bradley zagra kiedyś Matthiew
ja pierdole

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mefisto - 04-04-2013

kogo? Język

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 04-04-2013

Ostatnie cztery posty wprost poraziły mnie od strony merytorycznej Oczko

Wiesz, trochę trudno o merytorykę na tym etapie produkcji - chyba, że chcesz esej na temat zajebistości wyboru MM do filmu Uśmiech A poza tym od czego są moderatorzy? :>

W sumie eseju o zajebistości tego wyboru nie chcę, gdyż potajemnie liczyłem na Toma Hardy'ego Oczko Ale MM chyba może być. Przynajmniej nikt nie będzie się czepiał, że u Nolana ciągle Ci sami aktorzy.

Co oczywiście nie znaczy, że liczę, że reszta obsady nie będzie już taka "świeża" Oczko

Jedyne, czego ja bym chciał, to żeby Nolanowi w końcu urosły jaja do tego filmu, ale pewnie znowu będzie PG-13 i zamiast umierać ludzie będą zasypiać jak Matt w TDKR.

Bez przesady z tym rozmiarem jaj. Jestem ciekaw czy dostałby tyle kasy, gdyby film nie miał być PG-13. Już tak nie demonizujmy i nie oceniajmy (niegotowego) filmu po kategorii wiekowej.

Na Marion Cotillard mówi się "Matt"?

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Szaman - 04-04-2013

To Matthew Modine grzecznie zasnął, Marion nie chciała leżakować tak szybko Uśmiech Co do kategorii, także w PG-13 można umierać bez żenady i powietrza z żył, wystarczy odpowiedni montaż.

Fincher, który nie ma na koncie jakoś tylu miliardowych blockbusterów, jakoś mógł uciułać kaskę na R-rated thriller, to i Nolan by mógł (nie mówiąc o tym, że argumenty o lepszej sprzedaży PG-13 można dziś, przy sukcesach choćby Hangoverów, między bajki włożyć). Niestety, od Memento gość zalicza równię pochyłą pod tym względem. Jeszcze skończy się na tym, że Interstellar będzie animowany.

Jednak jest różnica między pułapem "Girl..." (90 mln$) a kwotami w jakich obracają się ostatnio budżety Nolana (160 mln$ w górę). Ale zgadzam się z ogólną tezą, wywalą 130 mln$ na awangardowy komiks albo 100 na Denzela zatrzymującego pociąg i potem płaczą, że R-ka się nie zwraca. Jakoś komedie czy horrory z R-ką o rozsądnych budżetach mają się świetnie a rocznie w USA kręci się najwięcej filmów właśnie z kategorią R.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - nawrocki - 04-04-2013

Jeśli Tarantino dostał 100 baniek na realizację westernu z eRką, to myślę, że Nolan też wybłagałby porównywalną kwotę na film s-f.

Racja. Ale trochę się rozpędziliśmy, czy Interstellar w ogóle wymaga kategorii R?

Pewnie nie, ale gdyby takową dostał, moje zainteresowanie tym filmem by wzrosło.Uśmiech

Przy tym, co Nolan zarobił dla Warnera, to mógłby i pierdyliard dolarów na NC-17 pewnie dostać. Wystarczy nieco perswazji i samozaparcia, ale nie. On woli się ośmieszać trzepiąc "poważne, mroczne" filmy w stylistyce Misia Koralgola. Zresztą kurde, wczoraj sobie powtórzyłem Królika Rogera i ten film jest bardziej dosadny i przerażający, niż wszystkie Gacki razem wzięta, a przy tym niewolny od krwi i seksualności. Można? Można. I jakoś dzieci nie płakały i nie umierały podczas seansów.

(04-04-2013, 14:47)nawrocki napisał(a): Pewnie nie, ale gdyby takową dostał, moje zainteresowanie tym filmem by wzrosło.Uśmiech

Najmocniej przepraszam i z całym szacunkiem do Twej osoby, ale ten argument to już za mocno przesiąknięty forum KMFu. Przez głupią kategorię R film już ma zyskiwać? To w takim razie najlepsze filmy to serii "Piła".

Szaman ma akurat w tym rację, "czy ten w film w ogóle wymaga kategorii R?".

A to, że kiedyś było inaczej to nie mamy co wracać. I fakt jest taki, że w dzisiejszych czasach takie np. "Willow" otrzymałoby kategorię "R".

O rety i znowu cała dyskusja wokół PG-13 się obraca.

Moim zdaniem wytwórnie nie mają nic przeciwko R-ce czy NC-17, kręcą takie filmy jakich chce rynek. Niestety w wywaleniu 200 mln$ na R-kę przeszkadzają głównie takie stare, grube baby jak ta z wrzucanego tutaj kiedyś wywiadu z Tarantino na CNN które są reprezentatywne dla niechęci ogółu do krwi i przekleństw.

Ale i tak wszystko zależy od montażu, patrz Singer i jego X-Meni a na drugim biegunie Wiseman i jego Szklana Pułapka.

Wszystko się zgadza, ale też nie podoba mi się przykład z Fincherem, którego naturalnie wielce wielbię. Ale jego "Dziewczyna z Tatuażem", dostała pokaźny budżet itd. i było wszystko pięknie, ale też coś o sequelu cicho i jednak wynik był w porządku, ale chyba jednak oczekiwano na więcej.

Cytat:Najmocniej przepraszam i z całym szacunkiem do Twej osoby, ale ten argument to już za mocno przesiąknięty forum KMFu. Przez głupią kategorię R film już ma zyskiwać? To w takim razie najlepsze filmy to serii "Piła".
"Piły" nawet z NC-17 są bardziej dziecinne, niż "Batman i Robin", więc kompletnie nie w tym rzecz. Jak widzę, dla niektórych R to wciąż synonim krwi i bluzgów, co jest skrajnym uproszczeniem.

Wiadomo, że sama kategoria nie podnosi wartości filmu, ALE w przypadku produkcji s-f z dużym budżetem, w dodatku kręconej przez naczelnego PG-13nastkowca w Hollywood, info o tym, że MPAA doszukała się w nim czegoś, co może źle wpłynąć na młodych widzów, podziałałaby na mnie lepiej, niż wszelkie kampanie marketingowe. I tyle.

Niby 232 mln$ przy 90 mln$ budżetu wyglądają ładnie, ale pewnie wytwórnię zniechęca przeciętny wynik z USA (103 mln$). Spokojnie Nawrocki, użyłem sformułowania "krew i przekleństwa" bo właśnie za takie rzeczy MPAA przyznaje R, rozumiem, że chodzi o pewną "dorosłość" scenariusza (która zresztą też nie jest gwarantowana przez znaczek R).

(04-04-2013, 14:56)Lawrence napisał(a): O rety i znowu cała dyskusja wokół PG-13 się obraca.

Jak dla mnie Interstellar może mieć i U, o ile w fabuła znowu nie będzie się porywać na rzeczy, których taka kategoria zwyczajnie nie udźwignie.