Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
True Detective [HBO] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: True Detective [HBO] (/Thread-True-Detective-HBO--3402)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: True Detective [HBO] - Corn - 06-01-2014

Cytat:Fani Percy Jacksona
Kto taki? :)

RE: True Detective [HBO] - hanys - 12-01-2014

Hatak już widział pierwszy odcinek: http://hatak.pl/artykuly/znamiona-wielkosci

RE: True Detective [HBO] - Craven - 12-01-2014

(06-01-2014, 00:31)Gambit napisał(a): Fani Percy Jacksona ponoć zniesmaczeni, że ich Annabeth (Daddario) będzie miała w drugim odcinku full-frontal xD

Pewnie się na cyckach skończy...

RE: True Detective [HBO] - Gambit - 12-01-2014

pussy też ponoć jest ale tylko dla wytrawnego oka :]

RE: True Detective [HBO] - JC-H - 12-01-2014

Macie kawałek.
http://imgur.com/ww4qJgz

RE: True Detective [HBO] - Mush Room - 13-01-2014

Powiem tak, po obejrzeniu pierwszego odcinka - każda scena w tym serialu ocieka zajebistością i naprawdę ciężko mi uwierzyć, że coś może tutaj pójść nie tak. Zapowiada się nam perełka absolutna.

RE: True Detective [HBO] - raven.second - 13-01-2014

Potwierdzam. Jest co najmniej bardzo dobrze, wciąga, ciekawi, intryguje, McConaughey i Harrelson są cudowni, a klimat będący creepy i weird kupił mnie od razu. Chcę jeszcze.

RE: True Detective [HBO] - patyczak - 14-01-2014

Potwierdzam. Jest bardzo dobrze. Klimat, fascynujące zagadka morderstwa z okultyzmem w tle, interesujący bohaterowie, świetnie zagrani, wizualnie to też jedna z najlepszych rzeczy w TV i tylko mam nadzieję, że nie pojawi się wątek pedofilski, bo tego zbyt wiele ostatnimi czasami:D

No i jeszcze ciekawy zabieg z akcją, która toczy się równolegle w różnych czasach.

RE: True Detective [HBO] - Gambit - 14-01-2014

Jak tu nie wierzyć w miłość od pierwszego wejrzenia. Chyba znalazłem serial, który zastąpi mi moje koffane BB, chociaż na krótki czas, ale wypełni pustkę w sercu. Ten serial aż ocieka zajebistością, klimatycznie genialny, choć mam nadzieję, że będzie jeszcze "ciężej i duszniej". Niby oklepany temat, ale to HBO i z utartych schematów oraz klisz potrafią zrobić arcydzieło, a wiadomo, że inspiracje czerpie się od najlepszych.
Gra McConaughey i Harrelson to największa możliwa pólka. McConaughey jest wręcz hipnotyczny, ale po Dallas Buyers Club to chyba stanie się u niego normą. Już po pierwszym odcinku mogę śmiało powiedzieć, że jest to obecnie najlepsza produkcja emitowana w TV.
Będzie deszcz nagród za rok, jeśli nic nie schrzanią po drodze, a nie ma powodu myśleć, że mogą schrzanić.

No i cały dzień chodzi za mną czołówka - coś PIĘKNEGO !!! Luizjana - chcę tam mieszkać

"Ja nie sypiam, ja tylko śnię" - walnę chyba sobie to w podpis :]

RE: True Detective [HBO] - Mental - 14-01-2014

Cytat: Luizjana - chcę tam mieszkać

Ja też.

RE: True Detective [HBO] - Mental - 14-01-2014

McConaughey jest przekozak. Wolę go w wersji z 2010 roku niż w 1995, ale i tak przechuj! Zapowiada się coś wielkiego. Moja ulubiona scena z pierwszego odcinka: przesłuchanie Charlie'ego Lange:

- Nie chcę łatki kabla.
- Nie rób jaj. To Avoyelles. Obóz dla skautów. Posiedziałbyś w Angoli. I tak się dziwię, że macie tu Bractwo Aryjskie.

RE: True Detective [HBO] - simek - 14-01-2014

Elegancja pierwszy odcinek! To pewne, że w ewentualnym kolejnym sezonie będą zupełnie inni bohaterowie?

RE: True Detective [HBO] - desjudi - 14-01-2014

Ja obejrzę całość w maratonie, nie chce mi się czekać tydzień na nowe odcinki - lubię dać się wkręcić, a jak widać i słychać, jest w co :)

RE: True Detective [HBO] - Mental - 15-01-2014

I słusznie, bo ta seryjka ma wszystko, by stać się wielka. Nie wyobrażam sobie, żeby to spieprzyli po drodze.

Pytanie do tych, co oglądali 1 ep:

RE: True Detective [HBO] - patyczak - 15-01-2014

Wszystko na to wskazuje:)

RE: True Detective [HBO] - Gambit - 15-01-2014

W drugim odcinku "rozwiną" ich relacje :]

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale w niektórych momentach Woody w tym blond tupeciku przypominał mi Owen Wilsona xD

RE: True Detective [HBO] - Craven - 15-01-2014

Fajny ten pilocik, ale zachwyty trochę na wyrost. Jestem zaintrygowany, ale nie oszukujmy się - dość smętnie póki co. Potencjał jest duży. I nie... nie wiem jak można skojarzyć Woody'ego z Wilsonem :)

RE: True Detective [HBO] - nawrocki - 15-01-2014

Mam uczucia podobne do Cravena. Jest bardzo dobrze, ale zachwycony raczej nie jestem. Chyba, że aktorstwem McConaugheya.

RE: True Detective [HBO] - simek - 15-01-2014

Smętnie? Czego oczekiwaliście, pierdolnięcia już w pierwszym odcinku? Zaczęli dopiero sprawę, poznaliśmy głównych bohaterów, wykonanie na zajebiście wysokim poziomie, zachęca do sięgnięcia po kolejne odcinki. Wszystko jest tak jak trzeba i bym chciał.

RE: True Detective [HBO] - Albertino - 15-01-2014

To jest świetnie zagrane i zrobione, ale póki co fabuła w ogóle mnie nie interesuje, postaci są mi zupełnie obojętne i jakoś szczególnie oryginalnie też mi to nie wygląda. Oczywiście będę oglądał, ale póki co nie widzę powodów do zachwytu.

Nie przeczę jednak, że ma to ogromny potencjał. Chciałbym jednak, aby w kolejnych odcinkach było odrobinę (jak już pisali poprzednicy) mniej smętnie w kwestii nastroju, bo do przesady już wiele nie brakuje.